Drie jongens aangehouden voor woninginbraak

Zwolle – De politie heeft op donderdag 17 januari drie jongens uit Zwolle en Raalte aangehouden. Ze worden ervan verdacht bij tenminste drie woningen in Zwolle te hebben ingebroken.Donerdag 17 januari rond 16.00 uur werd er melding gemaakt van een woninginbraak aan de Van Rielstraat in Zwolle. Uit onderzoek bleek dat buurtbewoners het kenteken hadden genoteerd van een auto die bij de woning had gestaan. Dit bleek een huurauto te zijn die was gehuurd door een 19-jarige jongen uit Zwolle. Later die dag zagen agenten deze auto rijden op de Lassuslaan en ze lieten de bestuurder stoppen. Bij onderzoek in de auto werden sieraden aangetroffen. Deze waren afkomstig uit onder meer de woning aan de Van Rielstraat. Ook bleek dat er goederen in de auto lagen uit woningen aan de Zernikelaan en de Meester Koolenweg. Bij deze woningen bleek later ook ingebroken te zijn.

politie.jpg

In alle gevallen is men binnen gekomen door een raam te forceren. De agenten hebben de 19-jarige bestuurder aangehouden en naar het politiebureau gebracht. In de auto zaten ook een 17-jarige jongen uit Zwolle en een 18-jarige jongen uit Raalte. Zij zijn ook aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor en de politie maakt proces-verbaal tegen ze op.
Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kijk aan, het betere speurwerk dus. Een opsteker voor de hermandad, die immers vaak genoeg op pad gestuurd wordt met de boodschap dat ze maar beter “boeven kunnen gaan vangen”.  ⚠️ Meld

 2. Goede actie van de politie inderdaad!

  Ik sta alleen zo te kijken van de leeftijd van die kids! Daar kan toch nooit meer wat goeds van terecht komen? Kinderen van die leeftijd heb je toch nog een beetje in de gaten? Als ze ineens de nieuwste iPhone hebben of een nieuwe auto ga je toch vragen stellen?

  Of leef ik wat in het verleden door dat te denken?


  ⚠️ Meld

 3. @Plantje, nee je leeft wel zeker in deze tijd, helaas.
  Maar we komen er langzamerhand wel achter dat een anti-autoritaire opvoeding zoals dat 15-20 jaar geleden werd gepredikt, anti autoritaire en losgeslagen jongeren oplevert.


  ⚠️ Meld

Reageer