Zoekactie naar vermiste poes gaat door

Zwolle – Sinds de woonboot aan de Dijkzichtweg door een enorme explosie was verwoest missen de gewonde eigenaren hun poes. Familieleden hebben afgelopen maandag een oproep gedaan voor een zoekactie.

18-01-2013_kattenval_03.jpg

Bijna dagelijks zijn er sindsdien mensen in touw om de poes te zoeken of te vangen. Bij de woonboot wordt eten gelegd, en vanaf donderdag maakt familielid Mirjam gebruik van een zogenaamde vangkooi om ‘Poessie’ op deze manier te pakken te krijgen. In de omgeving van de Dijkzichtweg zijn diverse sporen van poezen waargenomen. Hopelijk zitten de afdrukken van de gezochte poes daar ook bij. Ook is er een spoor naar camping Terra Nautic gevonden. De eigenaar daarvan is op de hoogte van de vermissing. Hij en de buurtbewoners zoeken allemaal mee. De spontane inzet van Weblog Zwolle bezoekers wordt door de familie als warm beschouwd. Hopelijk wordt het beestje, dat nu alweer 5 dagen vermist is, alsnog gevonden. De eigenaar ligt nog altijd met zware brandwonden in een ziekenhuis in Groningen. Meneer krijgt de optie voor behandeling door een plastische chirurg. Mevrouw is inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. Zij verblijft momenteel bij familieleden. Het gaat redelijk goed met haar.

hpim0742.jpg
Deze poes wordt vermist…

18-01-2013_kattenval_01.jpg

18-01-2013_kattenval_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Wat een geweldig initiatief van WLZ om hier nog eens apart aandacht aan te schenken en ook nog de foto’s te plaatsen. Ik hoop dat poes snel gevonden wordt.


  ⚠️ Meld

 2. ook ik hoop dat het arme dier gevonden word,zeker ook met deze koude temperatuur. ik weet hoeveel liefde je van een dier krijgt,heb er zelf 3en zou ze voor geen geld willen missen.HEEL VEEL STERKTE ALLE HELPERS, JULLIE ZIJN SUPER


  ⚠️ Meld

 3. allemaal leuk en aardig die zoekactie voor dat beestje , maar er is ook al een meisje van 15 vermist vanaf gistermiddag is dat niet wat belangrijker.


  ⚠️ Meld

 4. Blaat: Als je het ene doet hoeft het andere niet nagelaten te worden.

  Maar inderdaad vreemd dat dat politiebericht wel op de sites van De Stentor en RTV Oost staat en niet hier.


  ⚠️ Meld

 5. Joh, je hoeft het toch niet tegenover elkaar te zetten? Natuurlijk is het vinden van dat meisje erg belangrijk en de prioriteit lag zondag ook eerst bij de veiligheid van en zorg voor het echtpaar van de woonboot.
  Zij zijn bijna alles wat vertrouwd was kwijt. Kun je het je voorstellen? Er is misschien alleen nog ergens een katje waar ze om gaven. Daar wil ik wel aan meehelpen! Help jij alsjeblieft dat meisje vinden.


  ⚠️ Meld

 6. Wauw, wat een topactie zeg. Respect voor de betrokkenen die hier tijd en moeite in steken.

  Ondertussen blijven we hard door hopen dat Poessie snel terecht is, in goede gezondheid.


  ⚠️ Meld

 7. ER was een buur waar de kat wel eens aan kwam lopen, ik hoop dat ie dat nu ook doet. Ook hoop ik dat er een aanmelding komt bij amivedi.


  ⚠️ Meld

 8. Als de poes de schrik te boven is komt ze hopelijk gauw weer terug.
  En misschien speelt de afwezigheid van de baasjes haar ook parten?


  ⚠️ Meld

 9. Als de gezondheidstoestand van mevrouw Haverhoek het toelaat zou ze misschien ter plekke gebracht kunnen worden, zodat de poes daar wellicht op reageert?


  ⚠️ Meld

 10. Misschien kan er in de vangkooi een kledingstuk van meneer of mevrouw gelegd worden. Als Poessie dat ruikt is het voor haar vertrouwd en kruipt ze er eerder in. Voor de warmte zou je ewr misschien van die warmtepacks in kunnen doen die je moet klikken zodat ze warmte afgeven en moet koken in water om ze weer bruikbaar te maken. Dan hoeft Poessie in de kooi ook geen erge kou te lijden.


  ⚠️ Meld

 11. Ze is geregistreerd gechipt en ook als zodanig opgegeven bij Amivedi. Vandaag hebben we weer een kat gevangen. Weer een zwarte, geen wilde maar een rustig beestje. De eigenaresse zal voorlopig wel niet in staat zijn zelf te gaan kijken op de plek dus toch maar hopen dat als ze nog leeft (dat moeten we niet vergeten) ze toch in de val gaat trappen. Er zit een deken om de kooi 😉


  ⚠️ Meld

 12. Mirjam, ze is niet gevonden in het water of op de wal. Dat geeft hoop dat ook Poessie deze tragedie heeft overleefd. Ik blijf ook uitkijken, maar woon niet in de directe buurt. Dan zou ze een heel eind moeten hebben gelopen. Kan natuurlijk best. Misschien heeft ze onderdak bij een boer waar meer katten rondlopen.


  ⚠️ Meld

 13. Hallo Marian, ik geef les op zaterdag bij Dijkzicht en zal zeer zeker opletten of ik of mijn honden een kat (lapjes) zien. Ik denk niet dat ze in de buurt komt van onze keet omdat daar natuurlijk de lucht van honden zit. Dan eerder bij de schouting verderop.
  Ik neem aan dat je al contact hebt gehad met van de Vries van de dieren ambulance???

  Succes met het vinden van de vermisten en daar bedoel ik ook het meisje mee!!!

  Groetjes van een dierenliefhebber,
  Wilma Plantinga


  ⚠️ Meld

 14. hallo

  via via uw berichtje/oproepje ontvangen
  ik heb hem even doorgestuurd naar de scouting die ook aan de dijkzichtweg zit en gevraagd uittekijken en natuurlijk door te sturen
  hopenlijk vind u haar snel

  lyda


  ⚠️ Meld

 15. Het meisje is inmiddels terecht heb ik begrepen in het nieuws.

  Dierenambulance verwijst me door naar Amivedi en daar staat ze geregistreerd als vermist. Superlief dat je mee helpt zoeken.
  Het handige van de sneeuw is dat je eventuele kattenpootjes kan zien.
  Maar die heb ik vandaag nog niet gezien.


  ⚠️ Meld

 16. Vanavond inderdaad ook geen kattenpootjes gezien. Soms lijkt het zo, maar dan is het van vogels. Er was ook sneeuw weggewoeld maar volgens mij door ganzen ofzo.
  Ik had een kat die na twee week weer thuis kwam, ze kunnen zich soms best een tijd verschuilen.


  ⚠️ Meld

 17. De zoektocht gaat gestaag verder, maar helaas ook vandaag geen poes gezien in de vangkooien. Vanochtend nog naar het achterhand gelopen. Het lijkt er niet op dat de poes in het gebouw van de hondenvereniging is, daar lopen geen sporen naar toe. Wel veel sporen bij de scouting, maar ik hoorde van een bewoonster in die buurt dat daar veel katten rondlopen. Je ziet er inderdaad veel sporen. Zij kijkt daar ook elke dag, dus dat is mooi.


  ⚠️ Meld

 18. Nee helaas niet. Volgende week gaan we nog door met de zoekactie en daarna moeten we ons gaan afvragen of doorzoeken nog zin heeft. Ik wil er eigenlijk nog niet aan denken.


  ⚠️ Meld

 19. @Mirjam, inderdaad niet aan denken. Hoop doet leven. Maar realistisch gezien………. heb je gelijk.
  Hoe gaat het trouwens met de eigenaren.


  ⚠️ Meld

 20. Het gaat wel, meneer gaat wel vooruit maar hij heeft het wel zwaar.
  Hij heeft ook verteld over de enorme hitte die hij gevoeld heeft voor de explosie. En als ik dan bedenk dat de kat (die hier vlakbij in de vensterbank lag te slapen) vraag ik me wel af of een kat zichzelf hier nog uit kon redden.
  Ik denk dat ze emotioneel een flinke klap hebben gehad en vraag me af of je daar ooit nog over heen komt. Ook al zijn ze allebei erg dapper.


  ⚠️ Meld

 21. Woensdag ga ik de hele waterkant nog eens goed af zoeken, als hij er dan niet meer zou zijn, dan moeten we hem daar toch kunnen vinden.


  ⚠️ Meld

 22. Vandaag alles nog eens afgezocht waar ik kon komen, maar niets te zien. De poes kan door de wind nu overal heen gedreven zijn als ze in het water zou liggen. Ook de vecht op. Dus dat is een lastige. Daar kan de reddingsbrigade ook niet wat mee denk ik.
  We leggen het voer uit de vangkooi s nachts er naast en dat wordt wel altijd opgegeten…maar ja door wie?


  ⚠️ Meld

 23. @Pierdina, jullie hebben meer dan je best gedaan.
  Zou poessie het dan toch niet overleefd hebben?
  Meer dan posters ophangen in de buurt, mocht ze toch ergens zijn aangelopen kun je volgens mij niet meer.
  Vind dit grote klasse.


  ⚠️ Meld

 24. Vandaag is de poes (niet meer levend helaas) gevonden door meneer en mevrouw zelf. Ze lag op zo’n 50 cm vanaf de plaats op de foto waar de kattenvangkooi staat. We hebben hier wel gekeken maar alleen vanaf de andere kant omdat we geen idee hadden dat we er ook vanaf die zijde in konden kijken. Ik denk dat ze hier direct na de explosie is gaan liggen. Ze zag er ongewond en gaaf uit.
  Bedankt voor het meeleven en meezoeken.
  En het kattenproject bedankt voor het lenen van de kooien.


  ⚠️ Meld

 25. Ik ben weer onder de indruk en vindt het triest, maar aan de andere kant ook fijn om te weten dat het beestje in ieder geval gevonden is.
  Sterkte ermee!


  ⚠️ Meld

Reageer