Commotie na Poolstalige vacature op website

Zwolle – Donderdagmiddag was er op de Social Media enige verbazing toen bleek dat er via Twitter het bericht rondging dat de Albert Heijn via de website van Uitzendburo Tempo Team een vacature voor het AH Distributiecentrum in Zwolle in alleen de Poolse taal opgesteld had. Er was geen Nederlandstalige tekst te vinden. Verschillende tweeps (personen die Twitter gebruiken) waren erg verontwaardigd, en repten over discriminatie.

De woordvoerder van Tempo Team verontschuldigt zich voor de Poolstalige advertentie. Er was vergeten een Nederlandstalige vacaturetekst te publiceren. Hij maakt duidelijk dat het Distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle ook graag Nederlanders aan het werk ziet als ‘Orderpicker M/V’. Dat is ook heel logisch gezien de stijgende werkloosheid, zegt hij. "Er is geen sprake van een gesuggereerde discriminatie". Tempo Team erkent dat er over het algemeen van de Nederlanders weinig animo is voor de vacature. De Polen werken makkelijker in ploegendienst, nachtdienst of op zaterdag, zegt de woordvoerder. "Of het nu Nederlanders zijn die bij het Distributiecentrum werken of mensen uit Polen, ze krijgen hetzelfde salaris". Tempo Team heeft de bewuste advertentie sinds vrijdag ook in de Nederlandse taal online.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Ook mijn zoon heeft een aantal weken gezocht om, oawerk bij AH, net van school, geen werk kunnen krijgen (HBO) en dus dan maar aanpakken , dacht hij! Alles geprobeerd mar nee hoor. Zelfs niet bij de AH of de post. Polen en gepensioneerden , die mogen werken en de jongere werkeloze staat aan de kant!


  ⚠️ Meld

 2. Marianne: tuurlijk niet: altijd een bijbaan gehad, goed z’n best gedaan . Ouders die zorgden voor een goede opleiding en dat allemaal zelf betaald hebben zonder enige tegemoetkoming of wat dan ook. Keurig opgepast, nooit met de politie in aanraking en ga zo maar door. niet echt de doelgroep toch? Ik begrijp niet wat de meerwaarde van zo’n opmerking is alsook die van je medereageerder M/S . Maar ja het spreekwoord zegt: zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. BAH


  ⚠️ Meld

 3. Er zijn genoeg nederlanders die daar wel willen werken.Maar AH geeft simpelweg de opdracht om liever een Pool aan te nemen dan een nederlander.Polen werken niet alleen voor AH maar ook de toeleveranciers.Ik heb daar ook gesolliciteerd en daar kreeg ik te horen dat ze liever een Pool hadden.De Polen hebben daar zelfs een eigenuitzendburo.En dat uitzendburo buit haar personeel dusdanig uit,Door middel van de nu bekende Polen konstruktie.|Wij willen werken maar de Polen gaan voor.


  ⚠️ Meld

 4. @mariane, bijzondere opmerking van jou naar de zoon van mir/mar

  Dan deed je zoon niet aan de gestelde eisen waarschijnhlijk. Is hij wel eerlijk geweest?

  Hoezo zeg je dat werk je bij genoemd uitzenbureau?


  ⚠️ Meld

 5. aH heeft liever de Polen want die protesteren niet en verdienen minder en zijn daar tevreden mee.Mensen die bij AH boodschappen doen moeten AH eens een tijd links laten liggen en naar de Aldi of Lidl gaan scheelt tientallen euro voor een gezin in de week.Ahold van AH koopt alles op om de markt te manipuleren.Winkelcentrum zuid is grotendeels de winkels van Ahold en dat zijn gall&gall ,etos ,blokker en AH zelf die onder een concern vallen.Gelukkig komt hier straks de Lidl waar een hoop mensen op wachten


  ⚠️ Meld

 6. Vanzelfsprekend zoekt ook AH naar goedkope krachten die niet mogen zeuren…
  Dat er een in het Pools opgestelde advertentie bestaat spreekt boekdelen.

  De smoes dat het een foutje was komt achteraf en doet wellicht niets af aan de feitelijke vraag naar goedkope krachten.
  (mede gezien de eerdere reacties)

  Waarom men naar goedkope krachten zoekt laat zich raden en daar bestaan verschillende meningen over (zowel van links als van rechts).  ⚠️ Meld

 7. “Of het nu Nederlanders zijn die bij het Distributiecentrum werken of mensen uit Polen, ze krijgen hetzelfde salaris”.

  Tempo Team beweert anders!


  ⚠️ Meld

 8. Dat de vacature in het pools opgesteld is, is helemaal niets nieuws, elke werkzoekende die ook DAADWERKELIJK ZOEKT, kan dat gewoon weten,( niet alleen bij AH, en niet alleen bij Tempo Team is dat de normaalste zaak van de wereld tegenwoordig, helemaal sinds de europese (binnen )grenzen over en weer zijn open gesteld voor elkaars werkzoekenden dus where ave you been en wat een ophef ineens….. komt bij een blik polen is zo losgerukt, en bovendien hersluitbaar op elk moment dat ’t zo uitkomt, vooral die hersluitbaarheid, zonder “lastige bijkomstigheidjes”als verantwoording of ontslagrecht,( wat, als het aan dit kabinet ligt liever vandaag dan morgen wordt afgeschaft, dus aplaus voor jezelf en bedankt voor het stemmen!!!) dit moet onze werkgevers toch als muziek in de oren klinken? en zeggus eerlijk, wat zou je zélf doen als je ondernemer was dan?……


  ⚠️ Meld

 9. @pieters

  blokker is niet van ahold.slechts 3 van de meer dan 65 winkels zijn van ahold.dus nog minder dan 5%.is niet echt “grotendeels”.

  AH is wel een grote klantentrekker. zonder ah zou het centrum snel doodbloeden. de lidl is trouwens zeker gewenst. de wijk heeft nog geen discounter en dat is wel vreemd voor een wijk van meer dan 30.000 inwoners. lidl is trouwens ook een goede aanvulling voor AH. goedkope wekelijkse boodschappen bij lidl halen en daarna de iets luxere boodschappen bij AH.

  en als je denkt dat er alleen maar polen bij AH werken heb je natuurlijk wel boter op je hoofd. dit gebeurd bij alle ketens. om de simpele reden dat alles zo goedkoop mogelijk in de winkels moet liggenn. de mensen willen (over het algemeen) zo min mogelijk voor hun boodschappen betalen. en als dit betekent dat we kiloknallersvlees moeten kopen of dat personeel wordt uitgebuit of op zijn minst een steeds hogere werkdruk krijgen opgelegd kan dat de klant weinig schelen.


  ⚠️ Meld

 10. Het laatste wat ik hierover wil zeggen is dat niet iedereen zich realiseert hoe moeilijk het is voor jongeren ( en niet alleen jongeren , ook mijn buurman van rond de 40) om werk te vinden. De jeugdwerkeloosheid is een groot probleem. Ook in Zwolle. Als je geluk hebt mag je je laten inschrijven bij een uitzendbureau, meestal dat niet eens. Helaas reageren er voornamelijk zwart-wit denkers. Dan krijg je van die mensen die er maar van uit gegaan dat het slechts aan de werkzoekende ligt. Die tijd is geweerst hoor! Word Wakker.


  ⚠️ Meld

 11. Helaas heb ik zelf ook ooit ondervonden, dat het hebben van een HBO diploma inhoudt dat je niet aan de gestelde eisen voldoet!

  Ik had een jaartje gewerkt en toen gebeurde er iets met vliegtuigen op 11 september 2001 en ik zat zonder baan. Ook ik dacht: “Aanpakken! Als je niets op HBO niveau kunt vinden steek je gewoon de handen uit de mouwen en pak je het eerste het beste dat je kunt krijgen aan!”
  Viel dat even tegen zeg! Uitzendbureaus willen je niet eens inschrijven, want ze willen krachten die door de opdrachtgever in dienst genomen kunnen worden. Als je solliciteert op een baantje als bijvoorbeeld orderpicker nemen ze je ook niet aan, want ze zijn bang dat je te snel weer weg bent.

  Nee, het hoeft niet eens te zijn, dat ze de Polen minder betalen. Het is meer dat ze aannemen dat de Nederlanders niet te houden zijn. Als Nederlander met een diploma op niveau kun je helaas niet zeggen, dat je iedere baan kunt doen tot maximaal dat niveau…het komt er op neer dat je ook enkel in aanmerking komt voor banen vanaf dat niveau!


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb vorige week met het distributie kantoor van albert heijn gebeld. weet je wat ze tegen me zeiden? we nemen op dit moment geen nederlanders aan omdat we geen chefs opleiding hebben die nederlands kunnen voor de training… wtf?


  ⚠️ Meld

Reageer