Run op tickets Zwolse Grachtentocht

Zwolle – Een paar nachtjes vorst in het verschiet en schaatsliefhebbers in Zwolle kijken alweer likkebaardend uit naar de Zwolse Grachtentocht. De bijzondere tocht die in 2012 voor het eerst werd georganiseerd en binnen vijf dagen meer dan vijftienhonderd schaatsers op de been bracht was een groot succes. Vrijdagmiddag 14.30 startte de voorinschrijving van de mooie schaatstocht, en na een uur waren er al 623 aanmeldingen binnengekomen bij de organisatie. Zwollenaren willen dit sportspektakel niet missen!

zwolse_gr8entocht_17.jpg

Afgelopen weekend zijn de Zwolse rayonhoofden al bij elkaar geweest om een en ander te bespreken. Om het succes van vorige editie voort te zetten zijn er al een aantal beslissingen genomen. Voor het publiek de belangrijkste beslissing is dat er maximaal 2500 deelnemers worden toegelaten tot de tocht. Dit zijn er duizend meer dan vorige editie maar de rayonhoofden denken dat dit aantal snel zal worden gehaald. Daarom startte er vrijdagmiddag een speciale voorinschrijving via de website www.zwolsegrachtentocht.nl. Vanaf 14.30 uur konden de eerste 1000 enthousiastelingen gebruik maken van een speciale voorinschrijving voor de tocht. Deze zijn dan zeker van hun plaats, ongeacht of de tocht dit jaar verreden wordt of eventueel voor een latere editie. Voor het ongewone tijdstip is gekozen om zo een bijzondere eer te betonen aan Zwolse Held Reinier Paping die exact 50 jaar geleden om deze tijd over de finish kwam van een van de bizarste schaatstochten ooit (de hel van ’63).

Artikel delen:
Reacties 16
 1. tss mensen draaien helemaal door de ijsbanen krijgen ze nog niet eens open en dan hebben ze het al over schaatsen op de gracht :P8) over de voorspelde dooi nog maar niet te hebben vanaf volgend weekend 😛


  ⚠️ Meld

 2. Vind het geweldig dat mensen zo enthousiast kunnen zijn. En inderdaad het kan vriezen of dooien. Gelukkig hebben we over het weer niets te zeggen. Kunnen alleen moor hopen dat…


  ⚠️ Meld

 3. Vorige editie ook meegedaan.

  Super geregeld. En in zeer korte tijd. Echt een prachtig initiatief.

  Doe graag weer mee. Ben nummer 194:):)


  ⚠️ Meld

 4. Voorlopig komt er nog steeds vorst aan…maar dat ze welwat voorbarig zijn ben ik met blaat eens. Beetje window-dressing van de organisatie.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Natascha, op 18 januari 2013 om 16:09
  gun de mensen toch hun voorpret, dat kritische gelul ook altijd…..

  Inderdaad Natascha,
  Denk dat die personen die commentaar leveren zelf doordraaien(op hun zolderkamertje).:D


  ⚠️ Meld

 6. Als je de geschiedenis bekijkt van Stadshagenees zie dat deze persoon alleen maar commentaar leverd. Het maakt niet wat of waarvoor het is, niks is goed…. ik wens Stadshagenees dan ook veel sterkte, want zo’n leven zal niet makkelijk zijn…


  ⚠️ Meld

 7. Het is fantastich om over de zwolsche grachten te schaatsen, maar als dit eenmaal mogelijk is geef ik toch de voorkeur voor een tocht van 40-60km rond Giethoorn.


  ⚠️ Meld

 8. Zou prachtig zijn als de Zwolsche grachtentocht doorgang kan vinden! Was er vorig jaar niet bij omdat ik toen voor het Veluwe meer koos omdat je daar meer de ruimte hebt. Maar natuurijs is toch naar mij mening het mooiste winterverschijnsel dat er is!


  ⚠️ Meld

 9. Laten we allen hopen dat er nog veel plezier op het ijs inzit. Dromen mag…
  Ik droom van de Holland Venetië tocht. Vorig jaar was geweldig!  ⚠️ Meld

 10. Zal nog even wachten worden. Het ijs rondom ons schip smelt terwijl het vriest. De weteringen uit het achterland spuien ‘warm’ water. Het lag 2 dagen geleden bij ons dicht maar nu weer helemaal open.  ⚠️ Meld

 11. Bericht door Johan Weber, op 18 januari 2013 om 22:10
  Zal nog even wachten worden. Het ijs rondom ons schip smelt terwijl het vriest. De weteringen uit het achterland spuien ‘warm’ water. Het lag 2 dagen geleden bij ons dicht maar nu weer helemaal open.

  Het Waterschap Groot Salland heeft vrijwel alle gemalen stil gezet, maar door ‘piping’ kwelt er warm grondwater omhoog dat via het Overijssels- en Almelosekanaal naar de grachten voert.
  Het moet een paar dagen echt hard vriezen om de grachten goed dicht te krijgen met stevig ijs.


  ⚠️ Meld

Reageer