Cultuurhuis start themamaand Back to Basics

Zwolle – Op donderdag 7 februari  organiseert Cultuurhuis Stadshagen een inspiratieavond over ‘de makkelijke moestuin’. De bezoekers worden geïnformeerd over de mogelijkheden om zelf groente te verbouwen en over andere vormen van kleine tuinen. Deze inspiratieavond is de aftrap van de themamaand ‘Back to basics’.

De inspiratieavond over de makkelijke moestuin is primair bedoeld voor mensen die wel een tuin willen of groente willen verbouwen, maar daarvoor weinig ruimte of tijd hebben. Een balkon, terras, een kleine tuin of een kleine moestuin bieden verrassende mogelijkheden. Katherine Hone inspireert aan de hand van voorbeelden voor het bouwen en inrichten van een pallettuin en een m2 tuin. Ook maken de deelnemers kennis met een kleine tuin voor binnen en wordt er algemene informatie gegeven over het belang van lokale economie en het nut van groen in de leefomgeving. Katherine Hone is tuinontwerpster en aangesloten bij Transition Town Zwolle. Transition Towns is een netwerk van groepen burgers in steden, dorpen of buurten, die duurzaam en sociaal willen leven.

 

De themamaand Back tot Basics omvat diverse activiteiten in Cultuurhuis Stadshagen, zoals sierraden maken van rubber, workshops mindfullness en Tai Chi en een avond over LETS. Meer informatie is te vinden op http://www.cultuurhuisstadshagen.nl/.

De inspiratieavond vindt plaats in Cultuurhuis Stadshagen op 7 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan tot uiterlijk 3 februari bij de beheerder van het Cultuurhuis of op 038 8 515 760.

Artikel delen:

Reageer