Start Skills Talents 2013 in Zwolle

Zwolle – In het Deltion College vond vrijdag de start plaats van de Skills Talents. Wethouder F. van As gaf het startsein. De voorrondes werden gehouden in de vakrichtingen: Bouwen, Wonen & Interieur, Elektro, 3D-Tekenen en Mobiliteit. Voor de overige ingeschreven vakrichtingen worden op 24 januari voorrondes georganiseerd op bij Landstede in Raalte.

18-01-2013_deltion_start_skills_masters-flip_v_as_02.jpg

Vierdejaars vmbo-leerlingen van verschillende Twentse scholen streden vrijdag 18 januari bij het Deltion College in Zwolle om de titel Skills Talent Overijssel. De Skills Talents zijn wedstrijden waarin vmbo-scholieren hun vakmanschap en talenten tonen. In totaal doen er aan deze voorrondes bij Deltion College 42 leerlingen mee. De winnende teams vormen samen de Overijssel All Stars en vertegenwoordigen de provincie tijdens de nationale finale van Skills Talents van 21 t/m 23 maart 2013 bij het ROC van Twente in de Gieterij in Hengelo.

18-01-2013_deltion_start_skills_masters-flip_v_as_01.jpg

18-01-2013_deltion_start_skills_masters-flip_v_as_03.jpg

18-01-2013_deltion_start_skills_masters-flip_v_as_04.jpg

Leerlingen van het Erasmus uit Almelo, het CSG Reggesteyn uit Rijssen en Nijverdal, het Twents Carmel College uit Oldenzaal, Scholengemeenschap Twickel uit Borne en het Pius X College uit Almelo, nemen het tegen elkaar op. Tijdens de dag werd er gestreden binnen vier vakrichtingen: Bouwen, Wonen & Interieur, Elektro, Mobiliteit en 3D-tekenen. De Skills Talents voorrondes zijn onderdeel van de open dagen van ROC Deltion College.

Net als bij de vak wedstrijden, staan bij de open dagen ook vakmanschap en de praktijk centraal: wat word je nu eigenlijk, en hoe leer je dat vak bij het Deltion College? Bezoekers ondervinden het praktijkgerichte onderwijs tijdens de open dagen in levende lijve. Zo kunnen zij naar een van de restaurants, die volledig gerund worden door horecastudenten, of brengen zij een bezoek in de garage, waar studenten Motorvoertuigen aan het sleutelen zijn. Deze zogenaamde leerbedrijven zijn volop in bedrijf. Net als het theater, de optiekwinkel en de bakkerij.

Artikel delen:

Reageer