Zwolle in Vogelvlucht de groei van een stad

Zwolle – Vrijdagmiddag vond bij Boekverkopers Waanders de boekpresentatie plaats van fotograaf John Davids. Een boek met luchtfoto’s van Zwolle.

18-01-2013_zwolle_in_vogelvlucht-waanders_03.jpg

De fotograaf uit Zwartsluis heeft het fotoboek "Zwolle in Vogelvlucht de groei van een stad" tot stand gebracht, en overhandigde deze middag het eerste exemplaar aan burgemeester H.J.Meijer. Het fotoboek is een 148 pagina’s tellende hardcover, vrijwel volledig bestaand uit panoramische luchtopnames van Zwolle. Het boek is per wijk ingedeeld en heeft projecten als Stadshagen en de Hessenpoort volledig vastgelegd. Het boek wordt aangeboden voor € 29,95.

18-01-2013_zwolle_in_vogelvlucht-waanders_04.jpg

18-01-2013_zwolle_in_vogelvlucht-waanders_02.jpg

18-01-2013_zwolle_in_vogelvlucht-waanders_01.jpg

Via Lees verder nog een foto…

18-01-2013_zwolle_in_vogelvlucht-waanders_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Burgemeester blader vooral een goed door dit boek en geniet van de mooie plaatsjes nu het nog kan. Straks is onze mooie stad bedorven door de reclamepalen langs de wegen. Een paaltje voor Ikea, een paaltje voor MacDonalds, een paaltje voor de woonboulevard, een paaltje voor het station, een paaltje voor Hedon en misschien wel een paaltje voor onze burgemeester waar hij op kan gaan zitten omdat je door de palen de stad niet meer ziet. Maar wat nu als alle grote steden ook van dit soort reclamezuilen heeft, tja dan moet je wel mee wil je als Zwolle erbij horen. Geachte college hou de aanblik van Zwolle schoon en neem uw verantwoordelijkheid om u niet te laten verleiden door Ikea en MacDonalds en houdt uw knieën recht.


  ⚠️ Meld

 2. Beste Suze, de wanpresteerders zijn veelal niet de mensen die reageren maar de mensen die het over zich afroepen. Wanbeleid en wanpresteerders zijn helaas onlosmakelijk met elkaar verbonden.


  ⚠️ Meld

 3. Niet iedereen heeft dezelfde belangstelling. Persoonlijk vind ik dit wel een aardig initiatief en in mijn omgeving ken ik een aantal mensen die het boek zeker zullen aanschaffen of dat misschien al gedaan hebben. En nogmaals, ik zou het zeker “deflatie” (denk dat onze slaapkop “inflatie” bedoelde;)) vinden wanneer er een fotoboek kwam met de mooiste weerfoto’s van Harry ten Klooster.


  ⚠️ Meld

 4. Net een economieboek opengeslagen, Gaap? Misschien eerst uitlezen voor je met begrippen gaat strooien. IK begin mij overigens steeds meer af te vragen waarom de Onze Lieve Vrouwekerk “Peperbus” wordt genoemd en niet “Azijnfles”. Dat zou in ieder geval in het Zwolse volkslied beter passen, gezien de toon en inhoud van een aantal reacties op WLZ.:(


  ⚠️ Meld

 5. Niet zo denigrerend en respectloos over de Peperbus en ons volkslied doen.
  Als de toon en inhoud van het Zwolse volkslied en/of mentaliteit je niet aanstaan, dan ga je toch lekker naar dat linkse azijnzeikersbolwerk aan de Waal.


  ⚠️ Meld

 6. “Zwolle op de kop gekiekt” werd uitgegeven in 1975 en dit nieuwe boek
  is een waardevolle aanvulling en dus direct gekocht, deze keer maar eens bij Westerhof, kon ik gelijk de nieuwe winkel bekijken.

  Overigens wat een onzin wordt er weer neergepend, bij een onderwerp waar toch weinig over valt te mekkeren

  Er wordt gewoon een boek uitgegeven , een van de duizenden per jaar in Nederland …
  :'(


  ⚠️ Meld

Reageer