Runningtherapeut voor Stichting Autisme Sportief

Zwolle – In de maand januari heeft een begeleider van stichting Autisme Sportief bij Running Therapie Nederland de cursus voor runningtherapeut afgerond. Stichting Autisme Sportief streeft er naar om in 2013 meerdere trainers op te leiden tot running therapeut zodat de volledig opgeleide pedagogisch medewerkers en therapeuten de desbetreffende therapie aan kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis mogen geven.

runningtherapeut.jpg

In de maand januari heeft weer een begeleider van stichting Autisme Sportief bij Running Therapie Nederland de cursus voor runningtherapeut afgerond. Stichting Autisme Sportief streeft er naar om in 2013 meerdere trainers op te leiden tot running therapeut zodat de volledig opgeleide pedagogisch medewerkers en therapeuten de desbetreffende therapie aan kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis mogen geven.

Verklaringsmechanismen runningtherapie.

Succesvol bewegen heeft neurobiologische en psychologische effecten. Welke van deze twee mogelijke verklaringsmechanismen het meest bijdraagt aan het gunstige effect van bewegen cg. hardlopen is tot op heden niet met volledige zekerheid te zeggen.
Wanneer we uitgaan dat stress de grootste gemeenschappelijke factor is bij het ontstaan van psychische klachten, is het beïnvloeden van de mate van stress het meest cruciale kenmerk van goede en effectieve runningtherapie.

Doelstellingen van de training.

In de cursus wordt uitgebreid stil gestaan bij de do’s en don’ts die gelden voor een runningtherapeut. Altijd in het achterhoofd hebbend dat je als runningtherapeut datgene moet doen waarvoor je bent opgeleid; het geven van looptraining.

Stichting Autisme Sportief

Stichting Autisme Sportief heeft nu de beschikking over opgeleide therapeuten. Hierdoor is het mogelijk reguliere therapie trajecten aan te bieden, zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast wordt ook in de behoefte aan speciale maatwerk trajecten voor particulieren, basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ voorzien.

Informatie.
Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon info@autismesportief.nl

Artikel delen:

Reageer