De Regenboogboom blij met financiële steun

Zwolle – Stichting de Regenboogboom heeft van GDF SUEZ Energie Nederland uit Zwolle een financiële bijdrage ontvangen voor werk in de regio Noord-Nederland.  De vrijwilligers van de Regenboogboom bezoeken kinderen die een chronische – of levensbedreigende ziekte of een trauma of handicap hebben in ruim twintig ziekenhuizen in Nederland, waaronder de Isala Klinieken in Zwolle. Daarnaast komen ze ook bij gezinnen thuis en geven ze voorlichting op scholen.

regenboogboom.jpg

De Regenboogboom laat kinderen met een grote levensuitdaging hun eigen veerkracht weer terugvinden. Een ander project van de Regenboogboom dat hierbij helpt is het project Droomdekentjes. Droomdekens worden door honderden vrijwilligers in het land gemaakt. Wij zorgen dat deze dekens bij de kinderen komen die ze zo nodig hebben. De deken biedt een veilige plek, die je overal mee naar toe kunt nemen. De bijdrage kwam tot stand via medewerker Communicatie, Linda van der Kwast. ‘Toen ik las dat ik bij mijn werkgever sponsoring kon aanvragen voor een stichting waar ik zelf bij betrokken ben, ben ik meteen in de pen geklommen. Als stichting zijn wij afhankelijk van donaties en giften en dit sponsorbedrag komt dan ook heel goed van pas. Dit bedrag is een belangrijke bijdrage voor ons werk in 2013 in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland’.

‘Wanneer je als kind te maken krijgt met situaties als ziekte, een handicap, echtscheiding of pesten is dat heel moeilijk. Kinderen kunnen er niet veel aan doen en ervaren dit als niet eerlijk. Als kind vergeet je dan al snel dat je nog steeds een waardevol mens bent. Alle kinderen beschikken echter over iets heel belangrijks, namelijk veerkracht. Daar helpt de Regenboogboom kinderen mee. De afgelopen jaren hebben wij al tienduizenden kinderen kunnen helpen die kracht terug te vinden. Toen ik de verhalen van deze kinderen hoorde, wist ik, voor deze stichting wil ik mij inzetten.’Voor meer informatie over de Regenboogboom en werken als vrijwilliger bij deze stichting zie www.regenboogboom.nl. Voor aanvragen van bezoeken en/of Droomdekens kan men een e-mail sturen naar info@regenboogboom.nl.

Artikel delen:

Reageer