Chat Log 64

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 65 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 899
 1. Addertje, je zult wel nieuwsgierig zijn naar waarom ik plots in de krantenbezorgbranche zit. Als je dat wilt weten dan moet je eventjes een kijkje nemen op het pollog. 🙂


  ⚠️ Meld

 2. In de nacht van 16 januari op 17 januari was er op het kruispunt Zwartewaterallee-Rijnlaan nogal wat commotie. Omstreeks 01.00-01.30 stonden er drie politievoertuigen met zwaailichten aan tegen het verkeer in. Ik zag meerdere mannen op en neer rennen waarbij er veel werd geschreeuwd en gescholden. Op een bepaald moment hoorde ik iemand roepen ‘jullie zijn allemaal aangehouden’. Vanaf dat moment reden er politiewagens weg. Helaas was mijn zicht te beperkt om goed te kunnen zien hoe dit afliep. Al met al heeft dit een 25 minuten geduurd.

  Nergens in de lokale media wat gelezen hierover. Wie weet er meer?


  ⚠️ Meld

 3. vanmiddag maar weer eens een c de p aangedaan.

  was weer erg gezellig met mijn vrienden,hoewel ik niet zo lang ben geweest,weer enorm gelachen

  vrienden bedankt


  ⚠️ Meld

 4. De tweede nog kan weg. Zo zie je maar weer dat te veel werken niet goed is. Ben vanochtend al om 4.00 uur begonnen met mijn nieuwe bijbaantje.


  ⚠️ Meld

 5. dame,ik heb op assie zijn reactie helemaal niks toe te voegen.
  het is precies zoals die zegt.
  hij kent mij best wel een beetje.

  bedankt VRIEND


  ⚠️ Meld

 6. idd dame,maar kan nooit snel genoeg gaan hé.maar ik heb geen klagen,en volgens de fysio gaat het ook erg goed gezien de oefeningen die ik moet doen


  ⚠️ Meld

 7. Bezorgt u de krant ook in de buitengebieden van Zwolle heer Assendörper?
  Uw arbeidsethos is overigens buitengewoon te noemen.
  Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.


  ⚠️ Meld

 8. Ik ben bezorger van de Stentor JeanJacques en bezorg dat krantje alleen in stedelijk gebied. Met mijn arbeidsethos is inderdaad helemaal niks mis mee.


  ⚠️ Meld

 9. Landgoedeigenaar en emeritus professor, zoals u reeds weet.
  En ik wil hier niet de taalnazi uithangen omtrent de Nederlandse taal, maar als het om het Zwolse dialect gaat dan zie ik gaarne dat dat op de juiste wijze gehanteerd wordt.


  ⚠️ Meld

 10. Het Kamper dialect ligt me een stuk beter JeanJacques, maar doe mijn best om het Zwolse dialect ook eigen te maken. Een goed wijntje weet ik ook heel goed in te slikken.


  ⚠️ Meld

 11. Ik had het over mijn arbeidsethos Dame en gisteravond schreef ik dat Doeksen nog lang niet aan werken toe is, maar dat heb je natuurlijk weer niet begrepen.:P


  ⚠️ Meld

 12. Er valt morgen inderdaad weinig te skoffelen JanD. Ik denk dat ik straks na mijn krantenwijkje maar weer lekker gestrekt ga.
  😉


  ⚠️ Meld

 13. Tsjongejonge. Wat valt het me op dat als er ook maar het woord ‘CU’ of ‘Christelijk’ in een artikel staat, er meteen mensen zijn die die woorden aangrijpen om ontzettend te ranten op alles wat ook maar iets met die C te maken heeft… Waar is dat nou voor nodig?


  ⚠️ Meld

 14. Ja, en dat kan gewoon ook, vind ik. Maar het is zo vaak zo niet relevant! Compleet out of context vertellen, zoals:

  en nu moet er kunstuitingen komen in het station. Waarom? Omdat het in de Bijbel staat?

  Huh? Ik vind dat zulke vreemde aannames…


  ⚠️ Meld

 15. Daar heb je twee onderwerpen te pakken waar de azijnfles overheen gaat: bijbel en cultuur.:) Ik vond het een heel goed idee. Iedereen geniet toch van een mooi aangeklede stationstunnel. Beter dan zo’n terurige tunnel van beton waar je met dichtgeknepen neus doorheen moet.


  ⚠️ Meld

 16. Haha, dat is zo Dame. Ik ben het er ook mee eens. Maar ik vraag me dan af of er net zo gezeken zou worden als het, bij wijze van, door de VVD-fractie werd ingediend.


  ⚠️ Meld

 17. Nee, dat denk ik niet. Voor veel mensen is het minstens zo belangrijk van wíe het idee komt als het idee zelf. Beetje vreemd. Ik heb het redeneren tegen dat soort mensen min of meer opgegeven.


  ⚠️ Meld

 18. Jammer is dat. Ach, ik vind het een prima plan en het is mij om het even wie het heeft ingediend. Als er een raadsbrede steun voor een plan is, waarom klagen! Vind dat alleen maar goed. Volgens mij is er lang niet voor elk plan een raadsbrede steun.


  ⚠️ Meld

 19. Mee eens, je moet elk plan op zijn merites beoordelen en niet op de indiener. Ik denk dat een mooi aangeklede stationshal ook minder snel bevuild zal worden. Dat is dan weer mooi meegenomen.


  ⚠️ Meld

 20. Tragisch. Van RTV Oost

  Bij een aanrijding tussen een auto en een trein op de spoorwegovergang aan de Gemeenteweg in Staphorst is vanmiddag een 21-jarige automobilist uit Zwolle overleden.

  De botsing vond rond 17.15 uur plaats. De bestuurder passeerde een automobilist, die voor de dichte spoorbomen stond te wachten. Nadat één trein gepasseerd was, stak de automobilist de overweg over. Hierop reed hij op een tweede naderende trein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer overleden te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeval. Door het ongeval was er op het spoor enkele uren geen treinverkeer mogelijk.  ⚠️ Meld

 21. @JanD Wat jij doet is ook bijzonder: reageren op een bericht van Ingrid dat na het jouwe verschijnt… Geldt voor mij trouwens ook. De klok van Tim staat ook niet goed.;)


  ⚠️ Meld

 22. Bijzonder is het zeker Dame. Heb trouwens nog steeds problemen met het reageren. Moet steeds opnieuw inloggen na een reactie. Denk dat het aan Opera ligt. Heb de problemen met Explorer niet. Maar die is zoooooooo traag.:(


  ⚠️ Meld

 23. Dat zou goed kunnen, JanD. Bij mij gaat het ook zo: steeds opnieuw inloggen, vaak gezeur dat “mijn naam al geregistreerd staat”, dan weer “foutief mailadres”. Ik word er simpel van. Hans van Eijsden weet het nu en gaat ernaar kijken. Mss is er nu mee bezig en is daarom dat tijdsprobleem bij anderen (heb ik ook eens eerder gehad).


  ⚠️ Meld

 24. Nog niet helemaal vastgevroren addertje, maar als ik ’s morgens vroeg thuiskom heb ik de ijspegels wel aan de neus hangen.


  ⚠️ Meld

 25. @Tim, klopt. Was je dat niet eerder opgevallen: zie JanD 22 november 22.50 uur en mijn reactie van 22.58 uur. Van sommige mensen stond de klok een uur vooruit.


  ⚠️ Meld

 26. JanD kan zijn klok beter een uurtje of drie vooruit zetten. Misschien dat hij dan eens een keer op tijd aan zijn skoffel hangt. ;D


  ⚠️ Meld

 27. Addertje, ben jij net als ik ook aan het weekend toe? Jij laadt de accu in het weekend toch ook altijd op voor de nieuwe werkweek? 🙂


  ⚠️ Meld

 28. Drij-um doeks’n

  TITELARTIEST
  Lance’s songZac Brown Band
  I just want to make love to youEtta James
  She took it like a manConfederate Railroad
  Something got a hold on meEtta James
  Where forever beginsNeal McCoy
  I’m gonna take what he’s gotEtta James
  She’s troubleFathead
  I found a loveEtta James
  The clownConway Twitty
  It must be your loveEtta James
  1959John Anderson
  I’d rather go blindEtta James
  She’s playing hard to forgetEddy Raven
  Tell mamaEtta James
  High horseNitty Gritty Dirt Band
  I wish someone would careEtta James
  Lay it on the lineFathead
  The soul of a manEtta James
  I’ll never stop loving youGary Morris
  I’ve got dreams to rememberEtta James
  After the fire is goneWillie Nelson & Tracey Nelson
  I’ll take care of youEtta James
  What’s new with youCon Hunley
  The sky is cryingEtta James
  On the other handRandy Travis
  Please no moreEtta James
  When love comes around the bendDan Seals
  Take it to the limitEtta James
  You’re so specialFathead
  Blind girlEtta James
  A lady like youGlen Campbell
  Hold back my tearsEtta James
  Love has no rightBilly Joe Royal
  Tell it like it isEtta James
  Who will the next fool beJerry Lee Lewis
  Never my loveEtta James
  Victim or a foolRodney Crowell  ⚠️ Meld

 29. Ik verneem net van de uiterst charmante dame van heer Assendörper dat hij tijdens het lopen van zijn krantenwijk is uitgegleden en daarbij zijn skoffelarm ernstig verwond heeft.
  Zijn Grolscharm is godzijdank ongedeerd gebleven en u kunt hem vanmiddag dus gewoon verwachten in C de P.


  ⚠️ Meld

 30. Nu een fijne uitvoering van het bekende “the sky is crying” van Etta James die vandaag de rode draad vormt van het programma van heer Derksen.


  ⚠️ Meld

 31. Ja Addertje, beide bomen gewonnen.
  Die zuipschuit had daar mooi niet van terug.
  Prima kaarten op de hand en een maat die ook weet hoe het moet.
  Ik was overigens wel geschokt door het feit dat daar iemand een minderjarig kind dwangarbeid laat verrichten en zelf vrolijk aan het bier ging.


  ⚠️ Meld

 32. Joppuh, 1e namen Ribs & Blues al gezien? Dit zijn ze.

  12 Bar Blues Band
  Big Boy Bloater
  Giant Tiger Hooch
  JJ Grey & Mofro
  Matt Schofield
  Nick Waterhouse
  Popa Chubby
  Trampled under Foot
  Walter Trout


  ⚠️ Meld

 33. Heer Assendörper.

  Ik vind vrijwel het complete oeuvre van Talk Talk van een uitzonderlijk hoog niveau en bijzonder aangenaam in het gehoor liggen.
  Met name de live uitvoeringen zijn van een briljante creativiteit en kwaliteit, waarbij het optreden tijdens het Jazz Festival at Montreux in 1986 de kroon spant.
  Zelden is dergelijke fijnbesnaarde muziek geëvenaard.


  ⚠️ Meld

 34. Daar lijtk het wel op, Assie. Ik heb nog steeds problemen met WLZ, moet steeds opnieuw aanmelden en alsof dat niet genoeg is, dan opeens zie ik Sjakie weer staan.


  ⚠️ Meld

 35. Ik heb nog geen tijd gehad om het hele oeuvre van die band te beluisteren JeanJacques, maar zal proberen om in mijn schaarse vrije tijd enige tijd vrij te maken om van die muziek te gaan genieten.


  ⚠️ Meld

 36. Nee, dat doe ik niet Assie.

  Ik denk nog vaak aan kleine Sjaak
  Groot in ’t kattekwaad
  Vlug als kwik, de held, de schrik
  Van de buurt en onze straat
  Spijbelaar, altijd klaar
  Vlor ’t gappen van een koek
  Een ruit kapot dat was een schot
  Van Sjakie van de hoek  ⚠️ Meld

 37. Assie, je kent me minder goed dan je kennelijk denkt.:P Het woord “nieuwsgierigheid” zegt het eigenlijk al: het moet wel “nieuws”waardig zijn om mijn belangstelling te wekken. Dat beperkt het aantal te lezen posting behoorlijk.;D


  ⚠️ Meld

 38. Dat klinkt gevleid (en dat vleit mij weer).;D Toch is het wel bezijden de werkelijkheid, maar allee, een kniesoor die erover valt. Als jij je er goed bij voelt, dan is het maar zo.:)


  ⚠️ Meld

 39. Ach Dame, ik voel me (bijna) altijd goed. 🙂 Ik ga zo slapen want ben al vanaf half vier vanochtend op en hoop dat het morgen warm water regent.;)


  ⚠️ Meld

 40. Je hoop zal vervuld worden wanneer je onder de warme douche gaat staan.:D Jammer dat de winter weer voorbij is; begon er net aan te wennen. De schaatskoorts om mij heen, banjeren door de sneeuw, fietsen waar het eigenlijk beter is om het niet te doen vanwege de platgereden ijssneeuw, stevig ingepakt tegen de kou. En dan nu weer het regenseizoen…


  ⚠️ Meld

 41. Ik vind vrijwel het complete oeuvre van Talk Talk van een uitzonderlijk hoog niveau en bijzonder aangenaam in het gehoor liggen.

  Heer Rousseau, dan kent u natuurlijk ook het magistrale album “Spirit of Eden”. Een werkelijk schitterend ingetogen werkstuk van deze band.


  ⚠️ Meld

 42. Goedemiddag monsieur Joppuh en ieder ander.

  Zelden is de titel van een muziekalbum zo in overeenstemming met de inhoud en het luistergenot: ‘Spirit of Eden’.
  Een Hemels Meesterwerk.


  ⚠️ Meld

 43. Het doet mij altijd weer deugd gelijkgestemde zielen met een verfijnde smaak te treffen op dit Chat log. Zoals het mij ook goed doet dat Vitesse een 0-2 achterstand weet om te buigen tot een mooie 3-2 overwinning tegen Ajax! 🙂


  ⚠️ Meld

 44. Feynoort

  Het is Feyenoord, typerend “Amsterdams” gedrag weer, waar ik gewoon Ajax blijf schrijven, ach, er moet onderscheid zijn.


  ⚠️ Meld

 45. Dat weet ik ook wel Joppuh, maar dat is geen typerend “Amsterdams” gedrag. Dat Feynoort komt vaak voor in de strijdkreten van jullie eigen aanhang. If you love Feynoort olé, if you love Feynoort olé. 😀


  ⚠️ Meld

 46. Addertje, ik kan niet garanderen dat de krant morgenochtend voor zeven uur wordt bezorgd want ik heb zo juist circusbezoek gekregen.:o


  ⚠️ Meld

 47. Als die band van mijn broer weer eens in de buurt van Zwolle speelt zal ik het ook zeker noemen hier. Wat maken die mannen er een feestje van!


  ⚠️ Meld

 48. Is de woordspeling: einde vorstperiode nog origineel of inmiddels al ingehaald in dit bloedsnelle-social-media-tijdperk?

  Super dat NL 1 er bovenop zit met historische beelden. Eigenlijk geen tijd om te eten >:(


  ⚠️ Meld

 49. einde vorstperiode

  Dus is het vandaag met als die voor de zon verdwijnende sneeuw, een dubbelgoed moment om de abdicatie bekend te maken!:)


  ⚠️ Meld

 50. Het is zo ver: 30 april de troonswisseling. Ik moest wel lachen om Marc Rutte die in een uitstekende speech zei dat we er een fantastisch feest van gaan maken, maar wel sober. Het mag dus niet teveel kosten.:)


  ⚠️ Meld

 51. Het is wel crisis, hé Drama.:) Ik hoop dat het bedrijfsleven de mallen voor alle troonswisselingprullaria al klaar heeft; kunnen we nog wat verdienen ook. Een piek in het consumentenvertrouwen de komende maanden.


  ⚠️ Meld

 52. @ dame, goeie Marky speech-je kunt zien dat een ander dan een VVD-er meegeschreven heeft. “Wel sober” komt meestal zo 1,2,3 niet op in de hoofden van VVD-ers. Maar mag natuurlijk in tijden van crisis niet ontbreken 8)


  ⚠️ Meld

 53. Ongelooflijk dat niemand aan de rijkelijk met toppers gevulde DWDD-tafel kon bedenken dat de vader van Trijntje Oosterhuis gewoon wél altijd meeschrijft aan de strakgeformuleerde Kersttoespraken van de koningin. Maar het zij ze vergeven bij DWDD; zullen de zenuwen wel zijn…ook van Matthijs zelf die een mooie Prem-kwinkslag meekreeg 🙂


  ⚠️ Meld

 54. Bericht door dick, op 28 januari 2013 om 20:56

  Sorry voor het ontbreken.

  ———————————

  Mooi da’j van oe laot euren. Meskien mu’j ’t zo olden;)


  ⚠️ Meld

 55. Art (nu op radio 2) heeft in De Joffer gewerkt: inspirerende tijd :D:D:D

  Meerdere inzichten en ingangen. Leve de Zwolsche HORECA.
  Kom op Art “stamcafeetje hier in Zwolle”: namen noemen!


  ⚠️ Meld

 56. Met Zwolle zitten we in een fase dat een gelijkspelletje soms al niet genoeg is.

  Solliciteer je Art of moet je wachten op belletje?

  * diverse kanalen: tuurlijk!

  Art wil in uitdagende blabla omgeving werken.

  Frits Spits: stel dat er nixxx komt, dan weer naar De Joffer?

  * Nee bij Landstede- sport en beweging is dan bijvoorbeeld vast wel wat.


  ⚠️ Meld

 57. Is Art’s stamkroeg niet gewoon De Keizer? Daar (naast De Keizer) heb ik em eens gesproken met De Kickert en Andreas. Heeft een behoorlijke indruk op me gemaakt. Maar hij mag ook wel donders blij zijn dat ie met mensen als Jaap Stam heeft mogen werken.

  Alleen maar winnaars in Zwollywood 😉


  ⚠️ Meld

 58. Jammer idd. drama, op 29 januari 2013 om 15:22
  EN jammer dat Fritsie Spits vandaag niet naar eventuele op handen staande mutaties in de selectie informeerde. Ach, zelfs de (Rit)meester mist wel eens kansen.


  ⚠️ Meld

 59. :D:D:D Heerlijk idd. Ook geweldig om te zien dat niemand er wat van durfde te zeggen. Misschien San eens vragen of ie wel eens van “goed voorbeeld doet goed volgen” heeft gehoord.

  Of zouden zelfs de beleidsbepalers van Heerenveen um niet durven te ontslaan uit respect voor zijn voetbalcarriere 😮


  ⚠️ Meld

 60. De playlist van Johan Derksen voor as zaterdagmorgen!

  TITELARTIEST
  Here at the StarliteLucero
  Louisiana 1927Aaron Neville
  GoodbyeTrampled Under Foot
  Don’t go, please stayAaron Neville
  DesperadoMolly Hatchet
  A change is gonna comeAaron Neville
  GloriaThe Radiators
  Don’t know muchAaron Neville
  Go nowTad Robinson
  For your precious loveAaron Neville
  Little Miss RightNo Possession Blues
  Pledging my loveAaron Neville
  Rock starThe Rattlers
  With you in mindAaron Neville
  WhiskeySam Morrison Band
  Down into muddy waterAaron Neville
  MelissaMolly Hatchet
  Why should I fall in loveAaron Neville
  Luthers bluesLuther Allison
  I owe you oneAaron Neville
  I need you so badAl Miller
  Don’t fall apart on me tonightAaron Neville
  Brown county boundReverend Peyton’s Big Damn Band
  The grand tourAaron Neville
  The screamerBig Pete Pearson
  Banks of the river JordanAaron Neville
  You done lost your good thing nowB.B. King
  Bridge over troubled waterAaron Neville
  Wild horsesMolly Hatchet
  Morning has brokenAaron Neville
  A nickel and a nailRoy Buchanan
  I shall be releasedAaron Neville
  Another slow danceTommy Tutone
  Somewhere somebodyAaron Neville
  A man and the bluesWillie Kent
  Close your eyesAaron Neville
  I found a true loveBuddy Guy  ⚠️ Meld

 61. Dank addertje, maar ik vrees de rest van de week chronisch tijdgebrek. We zien ut wel, we zien ut wel, we zullen ut wel beleven, maar kan ut niet een beeeeeeeeeeeeeeeetje snel want ut leeeeeven duurt maar even. Pittige avond alvast 😉


  ⚠️ Meld

 62. M?gge! Gisteren mijn 64 GB geheugenkaart voor de tablet binnen gekregen. Dus vandaag met bijna 60 GB aan muziek bij me in de auto.
  Begint al goed met Ever Eve en Guns ’n Roses!


  ⚠️ Meld

 63. 3fm-site, waar ik een geweldig hilarisch spektakel terugzocht van een 3mans-boyband om 7:50. Zegt: NU U2-Sunday Bloody Sunday. Kan dus niet gezien ut tijdstip maar heb vanmorgen al wel het geweldige

  DESIRE gehoord :D:D:D


  ⚠️ Meld

 64. Mag ik u, langs deze onsympatieke weg, Henk van Zon en zijn feestartikelen zaak in mooi Assendorp aanbevelen?
  Hij zit naast Henri Potjes, ook een best jonk. En in dezelfde straat als Kolk…al tientallen jaren de beste snackbar van Zwolle.


  ⚠️ Meld

 65. Al wist die ene no-nonsense snackbarhouder (ook al 10-tallen jaren in Zwolle) me eind vorig jaar bij de CSV-doel-plaatsing met Benny…..bijna te overtuigen. Maar hoe heette die snackbar ook alweer >:(


  ⚠️ Meld

 66. goedeniddag, welkom trugge Dick, nee ik ben niet in voorjaarsstemming want momenteel ben ik thuus, geveld door de griep, pluusterig, gasterig & sloerig in de balg, bah.>:(


  ⚠️ Meld

 67. In de serie “nieuwe helden”

  Een Amerikaanse man heeft zeker 350 vrouwen gechanteerd en seksueel misbruikt. Hij dwong hen te strippen voor de webcam en maakte foto’s van hun naakte lichamen.

  De politie heeft ruim 3000 plaatjes gevonden op de computer van Karen Kazaryan uit Californië. Volgens Daily Mail hangt hem een celstraf van 105 jaar boven het hoofd. Zijn meeste slachtoffers waren jonger dan twintig jaar.

  Karen (27) brak in op de Facebook- en mailaccounts van zijn slachtoffers. Als de vrouwen zich pikant lieten vastleggen, gebruikte hij het fotomateriaal om ze te chanteren. Zo dwong hij ze opnieuw te strippen door naaktfoto’s op hun Facebookpagina te zetten.  ⚠️ Meld

 68. Joop Penoza-regisseur nu bij Frits Spits 😀
  ———–

  Lekker opgelet verantwoordelijken bij Den Bosch/politie >:(

  De raddraaiers die de wedstrijd tussen FC Den Bosch en AZ verpestten, hadden een stadionverbod


  ⚠️ Meld

 69. @dick ; “Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies”

  ??

  Hey you, don’t be silly, put a condom on your willy


  ⚠️ Meld

 70. Yesterday…da’s lang geleden!

  Door dit Beatlesnummer wekte muziekleraar Gunneman onze interesse in alles wat met muziek te maken had. Waar?

  CCC-MAVO natuurlijk Assendorperdijk :-*:-*:-*


  ⚠️ Meld

 71. ⤝Wordt Ajax in 2013 kampioen?⤽

  Ja, De Boer flikt het weer! 70%
  Ja, de inhaalrace is al bijna klaar 8%
  PSV koopt nog drie spelers en Ajax wordt tweede 8%
  Ajax komt ver in Europa en grijpt naast de titel 6%
  Nee, nog teveel moeilijke uitduels 2%
  Nee, de Ajacieden blijven te wisselvallig 6%


  ⚠️ Meld

 72. PEC – Heracles
  2-1 nv. drama
  2-0 Joop
  1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies (Dick)
  3-2 Bernard


  ⚠️ Meld

 73. 1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies

  Bericht door drama, op 30 januari 2013 om 13:49
  @dick ; “Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies”

  ??

  Hey you, don’t be silly, put a condom on your willy

  @ drama. Willy? Hr. van Jaarsveld bedoel je

  Bericht door drama, op 30 januari 2013 om 13:55
  @ dick 13:11 wie is Willy?

  Die Willy of iemand die hier eigenlijk hoort te zijn of de broer van René?

  Lekker langs elkaar heen kletsen. Noem je dat toch:)

  PEC-Heracles 1-2:(


  ⚠️ Meld

 74. 23:00 Ned 2

  Jules Deelder blikt terug op zijn leven. Een autobiografie verpakt als documentaire waarbij alle aspecten van de Deelder B.V. aan bod komen: onder meer de poëzie, de oorlog, de dope, de pakken en vanzelfsprekend Rotterdam.

  In Mijn leven als Deelder wordt archiefmateriaal afgewisseld met recent geschoten beelden. Ze vormen samen geen chronologisch verhaal, maar bieden een kijk op een leven in scenes en herinneringen.


  ⚠️ Meld

 75. @ drama: Bedankt voor de geboden gelegenheid mijn leesfout (dacht al: Pisvee moet toch niet tegen Heracles)

  PEC – Heracles
  2-1 nv. drama
  2-0 Joop
  1-1 PEC wint zelfs zonder Joey na strafschoppen Dick
  3-2 Bernard  ⚠️ Meld

 76. PEC Zwolle – Heraakles
  2-1 nv. drama
  2-0 Joop
  1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies (Dick)
  3-2 Bernard
  Ingrid 1-2
  Dame 8-2 (optelsom: PEC-PSV 3-1; PSV-Heracles 5-1)


  ⚠️ Meld

 77. 23:00 Ned 2

  Fijne tip Dick, die ga ik opnemen om morgen op mijn gemak te bekijken. Ben nog steeds pluusterig & gasterig. Had ik je overigens al welkom trugge gewenst?


  ⚠️ Meld

 78. @ Joppuh 18:48 Het nadeel: eindelijk weer eens jaloers….wil ook graag op mijn gemakkie terugkijken maar je zult begrijpen dat mijn drukke leefskema daar nog geen ruimte voor biedt. Heb als voordeel dat Jules skijnbaar nog alive and kickin’ is 8)


  ⚠️ Meld

 79. >:( @ Dame…je zult op de “online-ladder” verdeurie altijd boven mij blijven staan als we beiden zijn ingelogd. En nee, daar kan ik geen voordeel bij bedenken >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 80. Thanks voor de update…hoe zou Robby een overwinning voor PEC ingeschaald hebben? Denk ook 1,00000005 en als Skuit nog mee zou mogen praten…..hooguit 1,0000007


  ⚠️ Meld

 81. Bij Kwalbert gaat het over oversexte Heleen van Rooyen. ‘T is dat Kwalbert en die Tonwinst (zal er ook wel weer bijhangen) mijn dame bezighouden…….anders had er hier verdeurie wel een leuk deuntje door de toko geklonken. Ach, je kunt niet alles hebben he.


  ⚠️ Meld

 82. De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  Tafeldame: Jojanneke van den Berge
  – Top 5 ergernissen van Jan Mulder
  – Ramsey Nasr treedt af als Dichter des Vaderlands
  – Conservator Jan de Hond en hoogleraar Herman Pleij doen een bijzondere onthulling over het Rijksmuseum
  – Muziek is er van operazanger Joseph Calleja
  – Nico Dijkshoorn dicht  ⚠️ Meld

 83. Er zijn toch verdorie wel grenzen VARA….Jan, overkill, Mu 1x per week laten komen…..ok. Dan weet ik dat ik maandag wel over kan slaan. Maar waarom zit ie er godsammekraken 2 dagen later alweer 😮


  ⚠️ Meld

 84. Doeksen, vandaag heb ik meneer Praatgraag nog gesproken en hij vroeg aan mij of jij voldoende bent hersteld om weer wat alcoholische versnaperingen tot je te nemen.


  ⚠️ Meld

 85. Niet in zwolle, maar zo grappig dat ik het jullie niet wil onthouden. Van RTV Oost:

  Politie verstoort rust bejaarde in Nijverdal

  De politie is een huis in Nijverdal binnengedrongen om een man te helpen, die achteraf helemaal geen hulp nodig had.

  Bij de politie kwam een melding binnen dat een aantal personen geen contact meer kreeg met een 91-jarige man, die aan de Ereprijs in Nijverdal woont. Eerder had de man zelf gebeld en om hulp gevraagd. Ook toen agenten bij de woning waren, kregen ze geen gehoor. Er werd daarom besloten om een ruit van de voordeur in te slaan.

  Toen de ruit ingeslagen was, kwam de man naar de deur met de mededeling; ” Wat is dit nu voor een gedonder”. De man gaf aan dat hij met rust wilde worden gelaten en daarom nergens op gereageerd had. Er is een glaszetter geregeld om een nieuwe ruit te plaatsen.

  Ik zie het helemaal voor me: “Wat is dit nu voor een gedonder”.


  ⚠️ Meld

 86. Dit bericht van RTV Oost is minder leuk en helaas wel een connectie met Zwolle:(:

  Wegpiraat uit Zwolle geeft valse naam op

  Een man uit Zwolle heeft in Darp boetes gekregen voor onder meer te hard rijden en het opgeven van een valse naam. Ook had hij geen rijbewijs.

  De politie wilde de man staande houden omdat hij veel te hard door de bebouwde kom reed. Toen hij doorkreeg dat de agenten achter hem aan zaten ging hij nog harder rijden om weg te komen. Na een korte achtervolging kon de auto klemgereden worden. De man had zijn rijbewijs niet bij zich en gaf vervolgens een valse naam op aan de agenten. Het rijbewijs van de man bleek eerder al een keer te zijn ingenomen.  ⚠️ Meld

 87. Leuk (ok niet meer dan dat) Bolle Bob en Ali met de Mc Neall van Mouth en Mc Neall net meezwijmelen met

  TERUG NAAR DE KUST

  Maar wat was die Willem Duijn een kanjer he!!


  ⚠️ Meld

 88. Heb nog een kadootje voor mezelf….maar die staat nog niet eens op terugkijktv denk ik. De Nico Dijkshoorn van de DWDD van net. Omdat ik natuurlijk dagelijks het 20:00 uur journaal niet mag missen. Er moet toch verdeurie zelfs anno 2013 ergens op de dag nog een rustpunt zijn 😉


  ⚠️ Meld

 89. Ach ja, dat bewierookte Ajax:

  Ajax raakt man van 28 miljoen niet kwijt

  Liefst 16,25 miljoen euro werd overgemaakt naar Heerenveen, ruim 1,6 was voor de spelersmakelaars. Miralem Sulejmani tekende voor vijf seizoenen en zou zo’n 1,8 miljoen per jaar verdienen. Met bonussen meegerekend kom je dan in totaal op 28 miljoen euro die Ajax heeft gespendeerd aan de aanvaller, die nog altijd maar net 24 jaar is. Lang leek het erop dat Ajax voor de aanvaller deze winter nog ‘iets’ zou kunnen vangen. In Duitsland en Engeland klonk belangstelling, maar het bleef bij geruchten. En nu, twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt, is Marc Overmars ervan overtuigd dat Miralem Sulejmani het seizoen afmaakt bij (Jong) Ajax. ‘De kans dat hij tussentijds vertrekt is 0,00 procent. Ik heb het idee dat hij gewoon zijn tijd uitdient. En ik denk dat hij ook al bij een andere club heeft getekend, maar zeker weten doe ik dat niet’, zegt de directeur voetbalzaken van Ajax.  ⚠️ Meld

 90. Ik denk dat ik meneer Praatgraag morgen nog wel spreek Doeksen. Ik zal hem vragen of hij zaterdag ook komt. Volgens mij is het al wel een jaar geleden dat hij in C de P was.;)


  ⚠️ Meld

 91. Zijn wij de 1e organisatie die expirimenteert met 2e hands deftige dienstwagens voor een keupie maar toch ook voor een TEVREDEN medewerker met een leuke functie?


  ⚠️ Meld

 92. Goedenmorgen, met de terugkeer van Dick en diens onvolprezen enthousiaste bijdragen constateer ik met genoegen dat we in dit tempo weer rap naar de 500 gaan! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 93. Jan Wouters blijft een topper! Dat menschen daar verdorie aan getwijfeld hebben >:( Hij heeft het Godenzonentraject immers doorlopen als speler (niet geheel onverdienstelijk) en al trainert. Suc6 ermee:

  Jens Toornstra verruilt ADO Den Haag voor FC Utrecht. De middenvelder, die bij ADO nog een contract had tot juli 2014, is voor drieënhalf jaar vastgelegd.

  De transfer moet ADO, dat financieel in zwaar weer verkeert, wat lucht geven.  ⚠️ Meld

 94. Goeiemorgen Joop, dank je….we blijven toch eerst nog ff binnedoor touren om tegen 12-en the highway op te knallen? Bedoel, zegutmaar er kan er maar 1 de regisseur zijn.


  ⚠️ Meld

 95. Onze zoon heeft een mixer. Net als zijn maat (van Rigter) Hans S. heeft me toen eens heel geduldig alles uitgelegd en hoe alles werkte. Later zag ik live hoe Radio Zwolle en Frits Spits het deden…nou ja het zal er nu wel ergens tussenin zitten.


  ⚠️ Meld

 96. YES, plotselinge buitenklus…onder “There’s no limit”…….mag mooi Drenthe in tour’n…..ff in Iris de wegzoeken….cake verorberen en…………..gelukkig geen laarzen bij me, dus die mag ik op t hoofdkantoor gaan scoren. Maak er wat gezelligs van hier en tot

  laterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


  ⚠️ Meld

 97. Nadeel bij dit enorme voordeel: vandaag geen vissie met 3 maten (w.o. 2 collega’s die bij mij in de leer zijn voor manager)…….nou ja die met die Zwollenaar wilde ik eind van de middag toch een glaasje doen bij HET STRANDHUIS.


  ⚠️ Meld

 98. Iedereen rept tegenwoordig maar over die g…. 50 tinten grijs….red me nog aardig in het meepraten en dacht er nooit al die tijd in te hoeven investeren. Vrees dat ik er toch eens over na moet denken.

  Dank je Frits voor de nieuwe van David Bowie


  ⚠️ Meld

 99. Bericht door Joppuh, op 31 januari 2013 om 09:30
  Goedenmorgen, met de terugkeer van Dick en diens onvolprezen enthousiaste bijdragen constateer ik met genoegen dat we in dit tempo weer rap naar de 500 gaan!

  Er zit wel weer schwung in het chatlog, dat wel.
  Maar helaas is ook met ongenoegen te constateren dat er ook al weer diverse (PEC-)topics vervuild worden met Ajax onzin en semigrappig ‘Duits gelul’.
  Het is wachten op een ontsporing daarvan door oplopende irritaties en scheldpartijen, waarbij de verkeerden een ban krijgen en de veroorzaker op de aloude voet verder mag gaan.


  ⚠️ Meld

 100. @ Joppuh, heb slechts 2 minuten gezien; bedankt voor de reminder dus! Wil Nico Dijkshoorn gister in DWDD echter ook niet vergeten. EN heb een paar sapjes bij Het Strandhuis beloofd waar we vanavond een verjaardag in Elburg vieren…….Misschien toch vandaag ff iets eerder stoppen met hard werken 😮


  ⚠️ Meld

 101. Ik ga de rest van de middag naar Meppel waar ik in de leer kom bij een Waterschap als manager.
  Ben reuze benieuwd wie mijn begeleider daar zal zijn.


  ⚠️ Meld

 102. Bericht door Assendörper, op 30 januari 2013 om 22:00
  Heb jij ook een krantenwijk Dick?

  om 12:43

  Misschien toch vandaag ff iets eerder stoppen met hard werken

  zal ik doen 😉 laat ook wat werk voor een ander over (werkman) 8)


  ⚠️ Meld

 103. 😮 ALARMFASE 1…..de skitterende toor’n van Meppel heeft gewoon 4 trotse 3 kleuren wapperen……..we hebben in ZWOLLE toch wel genoeg 3 kleuren die onze stad opfleuren 8)


  ⚠️ Meld

 104. Ha, weer een Zwolse prijswinnaar:

  Winnaar ‘Mooiste Taart van Overijssel’ bekend

  Vandaag is in het TV Oost programma En Dan Nog Even Dit de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd ??Mooiste taart van Overijssel??. De hoofdprijs gaat naar Jolien Drost uit Zwolle.

  De jury was unaniem van oordeel dat haar ‘Boerenkool-taart’ met recht de Mooiste Taart van Overijssel genoemd mag worden. Jolien maakte haar taart vandaag samen met de andere vier finalisten in de banketbakkerslokalen van het ROC van Twente in Almelo in het bijzijn van de jury. Live beelden van de finale waren overdag te zien bij TV Oost.

  Voor de foto even naar de nieuwssite van RTV Oost.


  ⚠️ Meld

 105. Vandaag heb ik meneer Praatgraag niet gesproken Doeksen en weet nu ook niet wat hij gisteravond heeft gegeten, gedronken, wie hij aan de telefoon heeft gehad, hoe laat hij naar bed is gegaan en op welk tijdstip hij vanochtend weer opstond. Misschien dat ik morgen wel de kans krijg om met hem in gesprek te komen en zal hem dan vragen of hij zaterdag komt.


  ⚠️ Meld

 106. “Meneer Praatgraag” is geen vleidende bijnaam, maar de onderwerpen waarover hij kennelijk graag spreekt passen wel goed bij jullie belangstellingssfeer. Ik ga er dus maar van uit dat het een ware vriend is en de bijnaam als milde spot moet worden gekenschetst.:)


  ⚠️ Meld

 107. Hij wordt door iedereen van ons met die naam aangesproken en is best wel trots op die bijnaam. De onderwerpen waar hij graag over spreekt, spreken ons niet zo aan en het is geen ware vriend van ons. Dus je zit er helemaal naast.:P


  ⚠️ Meld

 108. Lees net iets smerigs bij Nu.nl. Een man heeft potvisbraaksel gevonden. Of eigenlijk zijn hond die gebiologeerd bij de klomp bleef staan. Thuis ontdekte de mn via internet wat de gele klomp kon zijn en dat deze veel geld waar is. Het braaksel wordt namelijk gebruikt voor parfums, zoals Chanel 5. Ben bij dat dat niet mijn merk is, maar vrees het ergste voor het geurtje dat ik prefereer.:o


  ⚠️ Meld

 109. Jaja Dame, ik vond onze conversatie van gisteravond weer van een ongekend hoog niveau en zie met grote vreugde uit naar de volgende.8)


  ⚠️ Meld

 110. @ Dame 22:10…goeie morgen. Ken ook een paar klompen…..zal er 2 noemen:

  Roel de strateeg, helaas overleden.
  Mr. Elside de ongediertenbestrijder.

  Vertel er nog wel eens over. Mag nu zo weer buiten spelen 😉


  ⚠️ Meld

 111. Goud, diamant of gewoon een pareltje?

  Ajax heeft overeenstemming bereikt met Joan Isaac Cuenca López, voetbalnaam Cuenca. De huurovereenkomst gaat per direct in en heeft een looptijd van vijf maanden, tot en met 30 juni 2013. De rechter vleugelaanvaller wordt gehuurd van FC Barcelona.  ⚠️ Meld

 112. Hey Dick! Welkom terug! Waar was je geweest? Gewoon even geen zin?

  In het weekend is ook altijd dat voetbalgeneuzel of niet? 😉 Dan straks maar even afmelden van de notificatiemails of hopen, dat ze snel een nieuw chat log openen.


  ⚠️ Meld

 113. Ik kan niet zeggen, dat ik helemaal snap wat je bedoelt Dick.

  Ik ben niet on the road trouwens… Lekker thuis werken. En afgelopen weken genoeg uren gemaakt om vandaag maar half-half te werken 🙂


  ⚠️ Meld

 114. Even nieuwe tv ophangen en dat soort dingen.

  Alleen had ik direct met 15% korting een CI+ module en Ziggo kaartje moeten kopen. Want dat is toch wel prettig!


  ⚠️ Meld

 115. hoi van der schueren. Ik heb je nog nooit gesproken, gezien of wat dan ook, dus laat ik mijn eerst voorstellen. Hoi! Ik ben Tim. En dan kom ik nu met de hamvraag: wat is JOUW probleem met mij?


  ⚠️ Meld

 116. @ Tim en Plantje, jullie bedoelen “wat flauw was op t cl”? Waar zal ik beginnen 😉

  Nee, ben geen fan van dat gegroet en die nep-beroepen. Hou sowieso niet van plastic. Doe mij maar écht. Vanzelfsprekend staat het hier een ieder vrij te posten wat ze willen. Maar mijn mening werd gevraagd. Hoop niet dat jullie mij vragen alle 64 cl-postings x gemiddeld 550 tekstblokjes afzonderlijk te beoordelen. Het is helemaal niet aan mij om te oordelen en ik zou absoluut doch vriendelijk bedanken voor de eer. Bijna WEEKEND boys!


  ⚠️ Meld

 117. Ruktum…… Tss over respect gesproken… Zijn de tere zieltjes soms gekwetst? Toon zelf maar eens respect……. Platje and friends……  ⚠️ Meld

 118. Ok, ik weet het…heeeel kinderachtig, maar toch: wie is er dan begonnen van der schueren? Als je iemand zijn (bij)naam niet kunt respecteren….volgens mij moet je dan niet enige tijd later gaan piepen

  Toon zelf maar eens respect…….  ⚠️ Meld

 119. Daarom heb ik ook nooit goede voornemens met het nieuwe jaar, gezien de lange tenen hier kunnen ze toch direkt weer in de prullenbak, zo jammer weer. Iedereen desondanks een goed weekend gewenst, ik ga zo lekker noar’t cafe.


  ⚠️ Meld

 120. @Tim, het is ook moeilijk uit te leggen wat hier zo af en toe gaande is.
  Er zijn hier enkele personen,die het leuk vinden om vervelende opmerkingen, (nick) namen bewust te moeten verbasteren.

  En waarom, waarschijnlijk omdat ze van zich zelf vinden dat ze de leukste zijn.

  En in plaats van onder hun eigen naam te posten, wisselen voor mijn gevoel geregeld van nickname.

  Dus zo af en toe haak ik hier op het alg.log af. Maar gelukkig zijn er ook nog gezellige mensen hier;)


  ⚠️ Meld

 121. Hoi Ingrid 🙂 Ja, jouw naam vergeet ik niet, ik heb ooit van jou kaarten voor (toenmalig) FC Zwolle gekregen 😉

  Ach, ik wacht wel op de gezelligheid hoor, daarvoor ben ik gelukkig niet afhankelijk van een paar reaguurders.

  Eerst genieten van WEEKEND en een volwassengeworden broertje 🙂


  ⚠️ Meld

 122. @Tim, dat is uiteindelijk één van de belangrijkste dingen. Blijven genieten van de leuke dingen van het leven.
  En elkaar eens wat gunnen, hoort daar ook bij, wat mij betreft.
  En kan ook erg genieten van een ander zijn plezier/geluk.
  Fijn weekend.


  ⚠️ Meld

 123. Wat nou, van der schueren, Doeksen, sjors en sjimmie, ongesteld, in de overgang of standaard humeurig? 🙁 Willen jullie het CL voor jezelf? Kan mss wel geregeld worden met admin: een ‘vrienden’-log of ‘groet’-log of ‘CdP’-log. Gewoon via de mail vragen. 😛


  ⚠️ Meld

 124. Nou ja-tja, wat mij betreft mag hier ook wel serieus gepraat worden. Verreweg het merendeel van de postings is inderdaad dom geouwehoer.;)


  ⚠️ Meld

 125. Heb even de signeer-sessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ via Twitter naar Zwolle gehaald… Denk ik.

  Hassnae: Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

  BernardHoltrop:⤏ In Zwolle?

  Hasnae: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

  Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. http://bit.ly/ZxUTny

  Hassnae Bouazza⤏: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

  Bernard Holtrop⤏: Dan ga je zeker mij zien. Oké, zwak argument…

  Hassnae Bouazza⤏: Niks zwak argument 😉  ⚠️ Meld

 126. BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

  Hassnae Bouazza:
  Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

  Bernard Holtrop: In Zwolle?

  Hassnae Bouazza: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

  Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. Waanders in de Broerenkerk wordt prachtig[/url]

  Hassnae Bouazza: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

  Bernard Holtrop: Ga je mij ook zien. Oké, zwak argument, maar toch…

  Hassnae Bouazza: Niks zwak argument 😉  ⚠️ Meld

 127. De Kik 3 over o.a. sterke koffie en zwavel uit de mond vroeger vond ik je leuk vroeger vond je mij leuk want sylvie ik zie nixxx meer sylvie ik hou niet meer van jou


  ⚠️ Meld

 128. Oh Lena je zet mijn hart in vuur en vlam….
  Zouden ze geïnspireerd zijn door het ontroerend sterke nummer van De Dijk—LAAIEND VUUR?

  Geef me hoop Georgina is (tenminste voor mij ivm journaal) de laatste Kik…Kik 4


  ⚠️ Meld

 129. En Ellen Foley met haar prachtige “We belong to the night” heb ik ook nog mogen beluisteren. Hoe zou het nu met haar zijn?


  ⚠️ Meld

 130. @ Assie, daar kan ik me alles bij voorstellen!

  Bericht door Assendorper, op 1 februari 2013 om 20:15
  Vandaag ook nog enkele nummers gehoord van Boudewijn de Groot. Leuk om dat eens weer te horen.

  Welke is je favoriet? Hoeveel % zou Lennart Nijgh wel niet geschreven hebben? Wat een warme en sympatieke man ook!


  ⚠️ Meld

 131. 20:16 ook leuk. Maar met Meatloaf vond ik haar geweldig. Nu? Ze heeft ongetwijfeld een slankere kerel gearresteerd. Of 2 of een dame of en…en of …..oeps het is nog te vroeg om de fantasie op hol te laten slaan 😉


  ⚠️ Meld

 132. Of….de ultieme popster nu die je zou willen versieren als je vrijgezel was?

  Madonna
  Ilse de L
  Anouk
  Trijnte (oeps net een nieuwe relatie maar dat maakt dan natuurlijk ook niet uit, het “slachtoffer” heeft dan immers zelf gekozen voor die nieuwe liefde te gaan.
  Ellen ten Damme

  Ga nog even brainstormen over de volgorde. En wellicht is het lijstje niet compleet.


  ⚠️ Meld

 133. HEFTIG: In het detentiecentrum voor vreemdelingen op Schiphol zijn vanmiddag vijf gevangenisbewaarders neergestoken door een gedetineerde. De vijf raakten lichtgewond.

  De man van 44 uit Guinee werd overgeplaatst naar een andere afdeling. Tijdens de overplaatsing werd hij agressief en stak hij de medewerkers plotseling met een mes. Dat had hij eerder gekregen om mee te kunnen eten, zegt de marechaussee.

  De marechaussee onderzoekt het steekincident.
  ——————-

  Ff mijn mini-dame wegbrengen wellicht laterrrrrr


  ⚠️ Meld

 134. bernard
  Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 19:49
  BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

  MOOI! 🙂


  ⚠️ Meld

 135. Goedenavond Joop,

  Zeg maar niets meer
  Ik ga wel weg als je dat wilt
  Zeg maar niets meer
  Laat me maar gaan
  Wees nu maar stil

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar straks als het beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  Ach zeg maar niets meer
  Ik ga wel weg dan ben je vrij
  Zeg maar niets meer
  Jij was al maanden niet van mij

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar als het straks beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  En dan
  Zie ik jou niet staan en zeg
  Dat je beter kunt gaan
  Je zei
  Ik blijf je trouw
  Ik heb nooit gelooft in jou

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar als het mij straks beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  Maar dan
  Zie ik jou niet meer staan en zeg
  Dat je beter kunt gaan
  Je zei
  Ik blijf je trouw
  Ik heb nooit gelooft in jou

  Ooooh dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt op me neer
  Maar als het strakjes beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat
  Nee dan zie ik jou niet staan
  En zeg dat je beter kunt gaan
  Je zei me ik blijf je trouw
  ——-

  Maar ooit heb ik wel eens (ultrakort welliswaar) gedacht:

  Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
  Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
  Ik kan vertellen hoe ik het ervaar
  De glimlach om je mond, de lichtval op je haar

  refr.
  Maar ik kan veel beter zwijgen
  Oh, ik kan veel beter zwijgen

  Je kan wel merken hoe ik je bekijk
  Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
  Je kunt wel voelen hoe ik om je geef
  Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

  refr.

  Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
  Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer
  Ik kan wel raden wat je zeggen zal
  Als ik je vertel dat ik op je val

  refr.

  Scoobeedeedooa
  Ik kan wel zingen van geluk
  Want als ik niks probeer
  Dan kan er ook niks stuk

  ‘k Wil je dag en nacht bekijken
  Tot ik alles van je weet
  Met alle mensen vergelijken
  Mensen die ik toch vergeet
  ‘k Wil je aan me laten wennen
  Tot je ook iets in me ziet
  ‘k Wil je langzaam leren kennen
  Maar misschien wil jij dat niet

  Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
  Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
  Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
  Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer

  refr.

  Je kan wel merken hoe ik je bekijk
  Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
  Je kunt wel voelen hoe ik om je gef
  Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

  refr.(2x)…


  ⚠️ Meld

 136. @ Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 19:49

  * wil me nergens mee bemoeien (zoals je weet Bernard) maar ik ken wel een héél bijzondere Bernard Holtrop.

  BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

  Hassnae Bouazza:
  Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

  Bernard Holtrop: In Zwolle?

  Hassnae Bouazza: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

  Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. Waanders in de Broerenkerk wordt prachtig

  Hassnae Bouazza: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

  Bernard Holtrop: Ga je mij ook zien. Oké, zwak argument, maar toch…

  Hassnae Bouazza: Niks zwak argument


  ⚠️ Meld

 137. Wie heeft er nog meer last met het oog-verneukende lettertype van De Peperbus, waar het de afgedrukte tekst in de lezenswaardige columns van Ronald Kamps aangaat?


  ⚠️ Meld

 138. Een uitgesproken favoriet nummer van hem heb ik niet Dick. Kan me Jimmy, Tante Julia, Testament, Land van Maas en Waal en de Verdronken Vlinder nog goed herinneren, maar OOOHHHHHHWWWWW wat waren we toen nog jong.:D:D:D


  ⚠️ Meld

 139. Kleinsma, Vogel, Engelkes, Bakkum, Kooijman, Kim Feenstra, imponeerden mijn zoon net in ‘Verliefd in Ibiza’….het zal u niet verbazen dat dit gewoon naast de deur kan worden bewonderd.

  Ibiza fascineert mij meer. Toch maar eens meer info over dit tot de verbeelding sprekende eiland (oa beschreven door Kluun in zijn flinterdunne nep-macho boekjes, bezocht door Heitinga en gevolg en er schijnt nogal wat gefeest te worden) uit Rudeboy proberen te trekken 8)


  ⚠️ Meld

 140. Bericht door dick, op 1 februari 2013 om 21:15
  Of….de ultieme popster nu die je zou willen versieren als je vrijgezel was?

  Ach Dick, als ik vrijgezel was geweest dan zou ik ze m.u.v. Madonna allemaal wel een kans willen geven om mij te versieren, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze op zo’n ouwe toyboy zitten te wachten.:D:D:D


  ⚠️ Meld

 141. Vele Holtroppen zijn heel bijzonder Dick. Maar daar hoor ik daar dan net niet bij.

  Politieke cartoons tekenen kan ik niet. (Willem).

  Je moet me ook niet vragen een hospice op te richten. (Een andere Willem[/url])
  Mijn organisatorisch talent is nihil.

  En boeken schrijven kan ik ook niet. (Benny)

  Ik noem graag deze drie omdat ik ze heel hoog heb.


  ⚠️ Meld

 142. Ze woonde in een villawijk, haar ouders waren stinkend rijk. Toch was daar niets meer dat haar bond, ze gaf zich aan een vagebond, die sprak van liefde het oud verhaal en zij gelooft ’t allemaal.


  ⚠️ Meld

 143. Dame, met Aukje heb ik nog in het zelfde gebouw gewerkt in Amsterdam. En een paar lunchontmoetingen mee gehad in de periode (1994-1997). Zij was journaliste bij Tijl Tijdschriften, helaas kan ik me het blad niet meer herinneren waar ze toen voor werkte. Ja, een zelfbewuste dame waar je alleen maar respect voor kunt hebben.


  ⚠️ Meld

 144. Goedeavond JanD,

  Zeg maar niets meer
  Ik ga wel weg als je dat wilt
  Zeg maar niets meer
  Laat me maar gaan
  Wees nu maar stil

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar straks als het beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  Ach zeg maar niets meer
  Ik ga wel weg dan ben je vrij
  Zeg maar niets meer
  Jij was al maanden niet van mij

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar als het straks beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  En dan
  Zie ik jou niet staan en zeg
  Dat je beter kunt gaan
  Je zei
  Ik blijf je trouw
  Ik heb nooit gelooft in jou

  Refr:
  Maar dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt nu op me neer
  Maar als het mij straks beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat

  Maar dan
  Zie ik jou niet meer staan en zeg
  Dat je beter kunt gaan
  Je zei
  Ik blijf je trouw
  Ik heb nooit gelooft in jou

  Ooooh dit is de laatste keer
  Ik weet jij kijkt op me neer
  Maar als het strakjes beter gaat
  Hoop ik dat je voor me staat
  Nee dan zie ik jou niet staan
  En zeg dat je beter kunt gaan
  Je zei me ik blijf je trouw
  ——-

  Maar ooit heb ik wel eens (ultrakort welliswaar) gedacht:

  Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
  Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
  Ik kan vertellen hoe ik het ervaar
  De glimlach om je mond, de lichtval op je haar

  refr.
  Maar ik kan veel beter zwijgen
  Oh, ik kan veel beter zwijgen

  Je kan wel merken hoe ik je bekijk
  Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
  Je kunt wel voelen hoe ik om je geef
  Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

  refr.

  Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
  Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer
  Ik kan wel raden wat je zeggen zal
  Als ik je vertel dat ik op je val

  refr.

  Scoobeedeedooa
  Ik kan wel zingen van geluk
  Want als ik niks probeer
  Dan kan er ook niks stuk

  ‘k Wil je dag en nacht bekijken
  Tot ik alles van je weet
  Met alle mensen vergelijken
  Mensen die ik toch vergeet
  ‘k Wil je aan me laten wennen
  Tot je ook iets in me ziet
  ‘k Wil je langzaam leren kennen
  Maar misschien wil jij dat niet

  Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
  Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
  Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
  Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer

  refr.

  Je kan wel merken hoe ik je bekijk
  Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
  Je kunt wel voelen hoe ik om je gef
  Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

  refr.(2x)…


  ⚠️ Meld

 145. Vrij Nederland, Bernard. Ze was redacteur van de kinderpagina’s, de Blauw geruite kiel. Later van een kinderkrant. Las ik altijd met veel plezier (in VN).


  ⚠️ Meld

 146. Nee, ik ben altijd slecht geweest in het vragen naar privé-situaties. Speelt me m’n hele leven al parten. Wat mensen me uit zichzelf niet vertellen kom ik nooit te weten. Vind dat ook wel prima. Maar het heeft ook nadelen.


  ⚠️ Meld

 147. Is dat oog een optie voor een WLZ-expirimentje?

  Op het tijdstip van “Met het OOG op morgen”…(hard)werkdagelijks van 23:00-0:00….. een tafel een stoel een laptop en een (desnoods om de kosten te drukken) vaste tel.lijn in die ruimte boven het museum planten…..1 persoon bemenst het vertrek een uurtje per (hard)werkdag.

  Elke hardwerkdag 23:00 kan het Topic “Oog op morgen/Zwolle e.o.” worden geopend. Iedereen kan zijn/haar verwachtingen voor de volgende dag aangaande Zwolle en WIJDE omgeving (van Nieuw-Zeeland-Aruba en van Vuureiland tot Nova Zembla) op het topic pleppen. Zit die persoon er dan voor de comedy in dat oog en achter die laptop? Misschien, misschien niet….je kunt vanaf dat punt vast ook oogverblindende platen schieten. En een uurtje is maar 60 x 60 tellen……onbetaald welliswaar. Maar je kunt niet alles hebben >:(

  Of het fototoestel gedeclareerd kan worden? Wat denk je zelf?


  ⚠️ Meld

 148. @ Assie, Assendorper, op 1 februari 2013 om 22:37. Dat “op zitten wachten” weet je nooit. Wat jij en ik wel weten is dat vrouwen ondoorgrondelijk zijn en dat we dat graag zo willen houden.

  Ja, zelfs Madonna moet te temmen zijn, niet te tam maken he! Ook daarin zijn grenzen. Denk aan een kleurenwaaier met 50 tinten rood.


  ⚠️ Meld

 149. 😮 Jij niet?

  Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 22:44
  Vele Holtroppen zijn heel bijzonder Dick. Maar daar hoor ik daar dan net niet bij.

  Geen zin meer in opsommingen, daar ken ik je ook te kort voor maar. Skerpte, charme, inlevingsvermogen, HUMOR (ja, tuurlijk zeek ik de speld LANG niet altijd oprecht af ;))

  Je moet een schaakkoning zijn. Je hebt vast wel een leuke baan gehad. Ok dan ben je maar niet heel bijzonder. Hoeveel is dat eigenlijk waard “heel bijzonder zijn”?


  ⚠️ Meld

 150. had ik weer een radiobode thuis………….wie komt er terug……….ppfffffffffffff……..zit ik er weer een jaar aan vast…………….gvd


  ⚠️ Meld

 151. Heb ik hier zwaar tegen mijn wil, de VARAgids verruild voor de VERONICA—-best goed op de radio—-opgeilingsgids.

  Vermeldt die ‘ex-piraat vanaf een boot-RADIOzendert’ met topperts als Adje Bouman, Tieneke blonde dame, Zwarte Eric………………………………………………………….gewoon in een lijvig commersjele shitgids de radiogegevens niet eens meer. Moet dan écht alles vernieuwd worden? Bedoel, ik heb niet gevraagd om dat www om zwarte interessantdoenerij kastjes en bier uit plastic glazen.

  En als mijn dame nou eens wat tevredener was, of er meer sex werd gecrediteerd……..maar niemand kan zeggen dat ze niet lief is 😉


  ⚠️ Meld

 152. Volgens mij is dé vraag nav onderstaande posting?

  Bericht door doeksen, op 2 februari 2013 om 01:09
  had ik weer een radiobode thuis………….wie komt er terug……….ppfffffffffffff……..zit ik er weer een jaar aan vast…………….gvd

  Moet je het erg vinden om ergens aan vast te zitten?


  ⚠️ Meld

 153. Bericht door dick, op 2 februari 2013 om 01:34
  Geinige beelden Jean, wel jammer van de ondertitelingsmachine. Maar ook hier kun je niet alles hebben.

  Misschien eens de tijd nemen om dingen rustig te bekijken, Dick?


  ⚠️ Meld

 154. De playlist nog maar eve nter herinnering van Johan Derksen. Veel aaron Neville en eenbeetje Molly Hatchet ook…… lekker hoor! Klaar JanD en doeks’n?

  TITEL ARTIEST
  Here at the Starlite Lucero
  Louisiana 1927 Aaron Neville
  Goodbye Trampled Under Foot
  Don’t go, please stay Aaron Neville
  Desperado Molly Hatchet
  A change is gonna come Aaron Neville
  Gloria The Radiators
  Don’t know much Aaron Neville
  Go now Tad Robinson
  For your precious love Aaron Neville
  Little Miss Right No Possession Blues
  Pledging my love Aaron Neville
  Rock star The Rattlers
  With you in mind Aaron Neville
  Whiskey Sam Morrison Band
  Down into muddy water Aaron Neville
  Melissa Molly Hatchet
  Why should I fall in love Aaron Neville
  Luthers blues Luther Allison
  I owe you one Aaron Neville
  I need you so bad Al Miller
  Don’t fall apart on me tonight Aaron Neville
  Brown county bound Reverend Peyton’s Big Damn Band
  The grand tour Aaron Neville
  The screamer Big Pete Pearson
  Banks of the river Jordan Aaron Neville
  You done lost your good thing now B.B. King
  Bridge over troubled water Aaron Neville
  Wild horses Molly Hatchet
  Morning has broken Aaron Neville
  A nickel and a nail Roy Buchanan
  I shall be released Aaron Neville
  Another slow dance Tommy Tutone
  Somewhere somebody Aaron Neville
  A man and the blues Willie Kent
  Close your eyes Aaron Neville
  I found a true love Buddy Guy  ⚠️ Meld

 155. Vanaf een zonovergoten Château Rousseau wens ik u een goedemorgen monsieur Joppuh.

  Het lijkt trouwens wel of Johan Derksen in een verliefde bui is.  ⚠️ Meld

 156. Ja, monsieur Rousseau, vooral de muziek van Aaron Neville vind ik iets te zoetsappig en te gepolijst, er mogen wel wat meer scherpe kantjes aan, maar voor het overige biedt de playlist weer genoeg te genieten.


  ⚠️ Meld

 157. Gezellig!
  Maar de waarheid mag ook wel eens gezegd worden.

  Dé “waarheid” bestaat niet. Iedereen heeft zijn/haar eigen waarheid. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.
  Ik heb over dat gedrag en degenen die dat tentoonspreiden ook zo mijn opvatting. Voor dit CL vind ik het jammer, want het weerhoudt een heel aantal mensen van het posten.
  Dat is míjn “waarheid”, maar ik realiseer me goed dat niet iedereen deze waarheid deelt.


  ⚠️ Meld

 158. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.

  Zelfreflectie?


  ⚠️ Meld

 159. Dick, je moet niks, maar eens een keertje naar Derksen’s radio programma op radio Rijnmond luisteren zou geen kwaad kunnen, dit programma staat al jaren bol van goede muziek en een ingetogen presentator die alleen maar de relevante dingen meldt, gepast gedoseerd!


  ⚠️ Meld

 160. Goedemiddag.
  Kreeg nog net de eindtune mee van Derksen. Was een beetje laat vandaag.
  Joppuh, was het een goede uitzending? Kan natuurlijk altijd morgenavond de herhaling luisteren.
  🙂


  ⚠️ Meld

 161. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.

  In aanvulling hierop nog maar eens Dame’s eerste welkomstcommentaar op/over mijn persoon in herinnering roepen uit Chatlog 54:

  Bericht door Dame, op 20 juli 2012 om 18:09
  Plantje, wie kent Jean-Jacques Rousseau niet? Beroemd filosoof, grondlegger van de Rechten vd mens met zijn Contrat social. Dit is zijn niet zo slimme achterachterneefje, denk ik. ;D

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/30415/38/%5B/url%5D

  De reacties die daarop volgen van anderen spreken boekdelen over het vrijwel ontbreken van kritiek over het eigen groepsgedrag.
  Gelukkig is er dan wel een persoon als Bernard die zeer wijs de volgende opmerking plaatste:

  Bericht door Bernard, op 26 juli 2012 om 20:53
  Maar Ingrid. Maakt het dan voor je reactie wat uit of je iemand kent of niet? Geen wonder dat het hier zo’n klein klubje is als er verder niemand geaccepteerd wordt.  ⚠️ Meld

 162. Ik denk dat Dame wellicht vanuit voortschrijdend inzicht inmiddels (we zijn een half jaar verder JJR) tot andere standpunten komt.


  ⚠️ Meld

 163. Ik hoop het Joppuh, maar enige zelfreflectie en zelfkritiek kunnen geen kwaad, net zomin als de hand in eigen boezem steken.
  Bij mij heerst ten dele nog de indruk dat sommigen hier een ander een splinter in het oog verwijten, terwijl zij de balk in hun eigen oog niet willen zien.

  Maar ja, wie zonder zonde is werpe de eerste steen…


  ⚠️ Meld

 164. Goed….daar gaan we weer een keer…

  Van der schueren opent hiermee:

  Bericht door van der schueren, op 1 februari 2013 om 13:01

  Nou lekker dan. De theemutsjes Dick, Tim en platje zijn weer compleet. :(:o:'(

  En dan wordt diverse mensen verweten, dat ze een te hecht clubje zijn en nieuwelingen niet “toelaten”? van der schueren provoceert. Hij/zij weet dat donders goed! Dan moet je een reactie ook kunnen hebben.
  Dat er bepaalde mensen zijn die iedereen die nicknames verbastert direct “vriend” noemen is gewoon sneu te noemen.
  Tssss….misschien kunnen mensen als eerste reactie zich ook eens wat socialer naar andere mensen toe gedragen (ongeacht of die andere mensen een uur of al enkele jaren op dit weblog actief zijn).  ⚠️ Meld

 165. Joppuh, dat was niet waarop ik reageerde.;) Als ik vind dat ik te fel ben geweest of dat het niet klopt wat ik post, dan heb ik helemaal geen moeite dat toe te geven. Dat heb ik al vaker laten zien, denk ik.
  Ik ga niet reageren op een willekeurige posting uit een rij van een eeuwigheid terug. Als je wilt weten wat de aanleiding was dan moet je meer lezen. Het scaniatopic bijvoorbeeld, waar mijn eerste reactie opstond (overigens nooit antwoord op gehad). Ook de discussie over dezelfde quote op het pollog van destijds is het nalezen waard. Dan heb je iig een compleet beeld.
  Wat mij betreft ‘oude koeien’.  ⚠️ Meld

 166. Ik ken die van der schueren ook niet. Maar hij/zij vindt het nodig om direct een aantal mensen aan te vallen in een eerste post op het chat log. Anderen vinden dat schijnbaar een goede keuze en juichen het van harte toe.


  ⚠️ Meld

 167. @ Joop

  Bericht door Joppuh, op 2 februari 2013 om 11:48
  Ook weer geleerd dat deze band de naam heeft van een prostituee uit de 60-er jaren, aldus de heer Derksen.

  Weet Johan-3 ook al alles van h*eren?


  ⚠️ Meld

 168. NAC-PEC, er kan niet gemopperd worden over de Zwolse supporters: die zijn overal bovenuit te horen met o.a. Zwolse malloten. Nu nog een goaltje van PEC-zijde.


  ⚠️ Meld

 169. pffff ingrid.. maar van mij mogen ze er wel wat neerzetten, zoals het nu is is het wel heeeel erg saai.

  @Tim, iedereen mag hier van mij zijn eigen verhaal vertellen.
  Maar hou a.u.b. op met het verbasteren van (nick) namen.
  Wanneer ik geen zin heb om mee te praten, dan doe ik het niet.


  ⚠️ Meld

 170. Dat groepsgedrag heb ik niet waargenomen Dame. Er is maar een enkeling die een ander de maat probeert te nemen, maar dat wil niet zeggen dat anderen van die groep dat gedrag goedkeuren door te blijven zwijgen of zich niet kritisch uit willen laten over dat gedrag. Ik heb ook niet waargenomen dat men elkaar binnen die groep versterkt door het steeds maar voor elkaar op te nemen. Dit is geen opvoedingslog en heb je al eens eerder medegedeeld dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen bijdragen. Ik ga hier niet voor scheidsrechtertje spelen want die rol ligt me niet. Ik vind wel dat men op moet houden met het verbasteren van de (nick) names. Kan er zelf goed tegen als ze dat bij mij doen, maar kan me ook wel voorstellen dat niet iedereen daar van gediend is.


  ⚠️ Meld

 171. Ik zit in alle groepen, Assie.;D Volgens mij was er hier nooit een groep, of een groep van los-zand-aan-elkaar-hangende bekenden en onbekenden van elkaar.


  ⚠️ Meld

 172. Dus niks met “inzicht” te maken, gewoon genetische meegekregen. Tja, dan is er weinig hoop voor degenen die niet dat geluk hadden.:)


  ⚠️ Meld

 173. Zegt zo’n regisseurtje gewoon NIET dat ie Berlusconie WEL altijd nodig heeft gehad. Kan ie een paar negatieve dingen over hem zeggen (heeft ie natuurlijk met die schurk besproken: Ik geef je veel lof etc, klein speldenprikkie her en der……en we blijven samen dé man) om mee te scoren en te laten lachen etc…….maar heeft ie de belangrijkste man al achter zich.  ⚠️ Meld

 174. Ach, er zijn ook nog mannen/vrouwen die denken dat lengte van wat dan ook van belang is…………………………………………………………………………………………………………………..lekker laten denken.


  ⚠️ Meld

 175. Begrijp ik mijn eigen posting ineens niet meer:

  Ach ja, ajdantoggggdiewipnietkrijgt.

  Hang maar een bordje in beeld hoor “ogenblikje geduld oid” of “ff piss’n met Benny (of was’t met “ie)) Jee

  Wat wou ik ook alweer zegg’n? Tied veur de werme uh hoe zeiden ze dat in Drenthe ook alweer”…….gokje…”De Werme sokke?”  ⚠️ Meld

 176. BREAKING….Zojuist is de Johan-quotering geactualiseerd….Johan Derksen is op 4 beland omdat Johan Bruins zich er tussen heeft ge….(niet verdraaien dick! hij weet hier nixxx van) Nou ja, gewoon omdat JB er tussen is gekomen.


  ⚠️ Meld

 177. Brabantse schaakpartij mondt uit in vechtpartij

  AMSTERDAM – Een schaker uit Son en Breugel is zaterdagmiddag na een schaakpartij mishandeld door zijn tegenstander.
  Zijn opponent, een man uit Tilburg, kon niet tegen zijn verlies en sloeg de man meerdere malen met een glas op zijn hoofd. Die raakte daardoor enige tijd bewusteloos, meldt Omroep Brabant.

  De Tilburger betichtte het slachtoffer tijdens hun partij op een schaaktoernooi in Berkel-Enschot van onsportief gedrag. De wedstrijdleider vond echter dat moest worden doorgespeeld.
  ————————————————
  Bernard, onsportief gedrag bij ’t schaken? Wat moet ik me hier bij voorstellen? Het enige wat ik ken, is dat beroemde gewatteerde vakje, onder dat geprepareerde veld;)


  ⚠️ Meld

 178. Drama, ik hoorde op de radio dat ie nog door het lint ging omdat hij uiteindelijk nog verloor ook…: schaakhooligan.:)
  Dat van dat gewatteerde vakje ken ik niet. Wat gebeurde daarmee? Viel het stuk?


  ⚠️ Meld

 179. Hahaha! Ja, de gemoederen kunnen tegen het einde van de partij als beide spelers in tijdnood zitten soms best hoog oplopen, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat er geslagen werd. Ik heb wel eens een klok door de zaal zien vliegen en iemand een poging zien doen een tafel door de midden te slaan.
  In tijdnood ga je je aan allerlei kleine dingetjes ergeren. Ik weet niet wat dit was, maar ik denk aan:
  – Met de ene hand spelen en met de andere hand de klok indrukken. Mag niet, want dat kan ontaarden in dat je de klok constant ingedrukt blijft houden.
  – tegenstander accepteert geen remise terwijl het wel een remisestelling is. Hij speelt ook niet op winst, maar probeert alleen op tijd te winnen. Dat mag ook niet. Je hebt dan de wedstrijdleider nodig om dat te beoordelen, maar die zal dan in de meeste gevallen zeggen dat er doorgespeeld moet worden, zodat hij dat zelf ook kan zien.

  Ik denk het laatste, omdat de wedstreidlijder er al bij stond.


  ⚠️ Meld

 180. Bernard, uit het Eindhovens Dagblad

  Volgens mede-organisator Frans Deckers van schaakclub De Oude Toren was de Tilburger in de pauze even bij een boekenkraam gaan kijken. Hij was te laat terug voor het begin van zijn partij. De tegenstander, de man uit Son en Breugel, had geheel volgens de regels de schaakklok al gestart. Deckers: “Daar maakte die man al stampij over. Daarop besloot de wedstrijdleiding de partij opnieuw te starten, terwijl dat reglementair eigenlijk niet hoeft.”

  Uiteindelijk verloor de Tilburger en ging hij door het lint. Het slachtoffer zou een paar keer met het glas tegen zijn hoofd zijn geslagen en buiten bewustzijn zijn geweest. Deckers: “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dat verwacht je bij een voetbalwedstrijd, niet bij schaakwedstrijden. Heel vervelend, want het was een leuk toernooi. We hebben de politie erbij gehaald. Deze man wordt uitgesloten van onze toekomstige toernooien. Maar hoe de bond ermee om zal gaan weet ik niet, daar gaan wij niet over.”

  Heb jij je ooit misdragen tijdens het schaken?;)


  ⚠️ Meld

 181. @Dame ;idd, het stuk viel niet stuk:)

  Bij het googelen op “Bomans schaken gewatteerd” kwam ik mezelf weer tegen:

  “Bericht door drama, op 21 september 2010 om 07:54

  Ik schaak toch liever op m’n eigen bord. Vooral de geheime velden, uitgerust met valluikjes, waaronder zich gewatteerde hokjes bevinden, hebben mij regelmatig een overwinning bezorgd.”

  In die tijd was Peter Erik de Visser nog actief op ons log.

  Het gewatteerde verhaal komt van G. Bomans.

  @Bernard ; dank voor de toelichting. Zo’n klok, daar mag niet mee gooien?:o


  ⚠️ Meld

 182. Bomans, ik ken veel van zijn boeken en verhalen (mijn vader was nogal een fan), maar deze niet. Ja. PE de Visser, die ken ik ook nog wel. waar zou die gebleven zijn?


  ⚠️ Meld

 183. @dame. Nee, dat zit niet in mij.
  @drama: Ja, over klokgooien staat niets in de reglementen, dus mag dat volgens mij wel. (Maar doe het wel op het moment dat de materiaalman niet in de zaal is:))


  ⚠️ Meld

 184. Mijn zoon heeft een keer heibel gehad omdat zijn opponent dacht dat hij de klok manipuleerde. Kinderachtig gedrag komt in alle sporten voor. Wie herinnert zich die partij in IJsland niet tussen Fischer en Spasski. Voor mij in die tijd vooral spannend vanwege de psychologische oorlogsvoering.


  ⚠️ Meld

 185. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 65 ) te voorzien.quote]

  Met de nadruk op [/b]probeert![/b] >:(


  ⚠️ Meld

 186. @Dame ; met hulp van m’n familie:

  Dit alles deed mij denken aan een stukje van Godfried Bomans. Wat denkt een meester ervan? uit de bundel Buitelingen:

  ⤽De Russische schaker Reshewsky had een vakje in zijn schaakbord uitgezaagd en weer met een scharnier op zijn plaats gebracht. Onder de tafel had hij nu een touwtje bevestigd, waaraan hij slechts behoefde te trekken om het vijandige stuk, dat zich op het vierkantje bevond, in een gewatteerd zakje te doen verdwijnen. Zijn tegenstander Euwe protesteerde bij de spelleider, die er de statuten op na sloeg, en jawel hoor, daar stond het: ??Het heimelijk doen verdwijnen van stukken in een gewatteerd zakje onder de tafel is niet geoorloofd.??⤝  ⚠️ Meld

 187. Drama, 😀 Die reglementen zijn dus wel redelijk uitgebreid. Vreemd dat het gooien van de klok niet is verboden. Dat moet dus bijna wel een bewuste keuze zijn. Begrijp ik ook wel: ook een schaker moet zijn emoties kwijt.;)


  ⚠️ Meld

 188. Succes voor Poolse werknemers AH Zwolle

  De acties van tientallen Poolse werknemers bij Albert Heijn in Zwolle vorige maand hebben succes gehad. Er zijn afspraken gemaakt over betere arbeidsomstandigheden.

  De werknemers vonden dat ze slecht betaald werden en ze voelden zich opgejaagd en geïntimideerd. Ook zouden hun loonstrookjes niet kloppen. Bij Albert Heijn heeft de helft van de distributiewerknemers onzekerheid over het contract. Onder hen zitten honderden Poolse uitzendkrachten. Ze kunnen zo hun baan verliezen. Omdat ze ook nog problemen hebben met de Nederlandse taal, zijn ze volgens FNV Bondgenoten extra kwetsbaar. Er zijn nu afspraken gemaakt met Albert Heijn, waardoor salarissen gecontroleerd en gecorrigeerd worden. De leiding gaat ook het één en ander veranderen om de sfeer te verbeteren.

  Ik dacht dat AH net met Asscher een afspraak heeft gemaakt om alleen “eerlijk geproduceerde” champignons te verkopen. In eerste instantie beweerde AH dat zij dit al deed. Klinkt wel hypocriet na dit artikel van RTV Oost.


  ⚠️ Meld

 189. Geldt dat dan niet voor PEC? Ik hb daar niet zo’n moeite mee. Ik vind dat elke grote stad over een aantal voorzieningen moet beschikken, museum, schouwburg, muziekzaal en profvoetbalclub. Voor elk wat wils, zeg maar, en velen genieten ervan. Daar mag van mij best gemeenschapsgeld naartie.


  ⚠️ Meld

 190. NEC heeft wellicht ook subsidie gehad, maar is meer door private sponsors overeind gehouden. Vitesse, en recent PSV zijn toch wel de meest flagrante voorbeelden (provincie Gelderland, Nuon). PSV (gemeente)


  ⚠️ Meld

 191. Dat is bij Utrecht toch ook gebeurd; gedoe met aankoop en verkoop voor 1 euro van het stadion. Van PSV begrijp ik dat het geen subsidie is. Ze hebben de grond verkocht voor 48 mlj met de afspraak dat PSV het mag blijven gebruiken. Erfpacht. PSV stelt dat ze meer rente betaalt dan de gemeente. Het kost de gemeente dus niets.
  Zijn idd altijd wel van die schimmige constructies. Gemeenten kunnen topclubs niet zomaar subsidiëren, omdat dit als staatssteun wordt gezien. Ik vraag me wel af hoe Barcelona het heeft geregeld, want daar gaat – naar ik begreep – ook veel gemeenschapsgeld naartoe.  ⚠️ Meld

 192. Dat klopt bernard, daarom wordt het ook de hoogste tijd dat het “financial fair play” beleid eens ingevoerd gaat worden zodat iedere club uit elk land de kans heeft CL te spelen en te winnen. Het zal wel een illusie blijven en ik vind de CL al lang niet aantrekkelijk meer maar een door de commercie verpest gedrocht geworden.


  ⚠️ Meld