Chat Log 64

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 65 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

899 gedachten over “Chat Log 64”

  1. Addertje, je zult wel nieuwsgierig zijn naar waarom ik plots in de krantenbezorgbranche zit. Als je dat wilt weten dan moet je eventjes een kijkje nemen op het pollog. 🙂

  2. In de nacht van 16 januari op 17 januari was er op het kruispunt Zwartewaterallee-Rijnlaan nogal wat commotie. Omstreeks 01.00-01.30 stonden er drie politievoertuigen met zwaailichten aan tegen het verkeer in. Ik zag meerdere mannen op en neer rennen waarbij er veel werd geschreeuwd en gescholden. Op een bepaald moment hoorde ik iemand roepen ‘jullie zijn allemaal aangehouden’. Vanaf dat moment reden er politiewagens weg. Helaas was mijn zicht te beperkt om goed te kunnen zien hoe dit afliep. Al met al heeft dit een 25 minuten geduurd.

    Nergens in de lokale media wat gelezen hierover. Wie weet er meer?

  3. vanmiddag maar weer eens een c de p aangedaan.

    was weer erg gezellig met mijn vrienden,hoewel ik niet zo lang ben geweest,weer enorm gelachen

    vrienden bedankt

  4. De tweede nog kan weg. Zo zie je maar weer dat te veel werken niet goed is. Ben vanochtend al om 4.00 uur begonnen met mijn nieuwe bijbaantje.

  5. dame,ik heb op assie zijn reactie helemaal niks toe te voegen.
    het is precies zoals die zegt.
    hij kent mij best wel een beetje.

    bedankt VRIEND

  6. idd dame,maar kan nooit snel genoeg gaan hé.maar ik heb geen klagen,en volgens de fysio gaat het ook erg goed gezien de oefeningen die ik moet doen

  7. Bezorgt u de krant ook in de buitengebieden van Zwolle heer Assendörper?
    Uw arbeidsethos is overigens buitengewoon te noemen.
    Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

  8. Ik ben bezorger van de Stentor JeanJacques en bezorg dat krantje alleen in stedelijk gebied. Met mijn arbeidsethos is inderdaad helemaal niks mis mee.

  9. Landgoedeigenaar en emeritus professor, zoals u reeds weet.
    En ik wil hier niet de taalnazi uithangen omtrent de Nederlandse taal, maar als het om het Zwolse dialect gaat dan zie ik gaarne dat dat op de juiste wijze gehanteerd wordt.

  10. Het Kamper dialect ligt me een stuk beter JeanJacques, maar doe mijn best om het Zwolse dialect ook eigen te maken. Een goed wijntje weet ik ook heel goed in te slikken.

  11. Ik had het over mijn arbeidsethos Dame en gisteravond schreef ik dat Doeksen nog lang niet aan werken toe is, maar dat heb je natuurlijk weer niet begrepen.:P

  12. Er valt morgen inderdaad weinig te skoffelen JanD. Ik denk dat ik straks na mijn krantenwijkje maar weer lekker gestrekt ga.
    😉

  13. Tsjongejonge. Wat valt het me op dat als er ook maar het woord ‘CU’ of ‘Christelijk’ in een artikel staat, er meteen mensen zijn die die woorden aangrijpen om ontzettend te ranten op alles wat ook maar iets met die C te maken heeft… Waar is dat nou voor nodig?

  14. Ja, en dat kan gewoon ook, vind ik. Maar het is zo vaak zo niet relevant! Compleet out of context vertellen, zoals:

    en nu moet er kunstuitingen komen in het station. Waarom? Omdat het in de Bijbel staat?

    Huh? Ik vind dat zulke vreemde aannames…

  15. Daar heb je twee onderwerpen te pakken waar de azijnfles overheen gaat: bijbel en cultuur.:) Ik vond het een heel goed idee. Iedereen geniet toch van een mooi aangeklede stationstunnel. Beter dan zo’n terurige tunnel van beton waar je met dichtgeknepen neus doorheen moet.

  16. Haha, dat is zo Dame. Ik ben het er ook mee eens. Maar ik vraag me dan af of er net zo gezeken zou worden als het, bij wijze van, door de VVD-fractie werd ingediend.

  17. Nee, dat denk ik niet. Voor veel mensen is het minstens zo belangrijk van wíe het idee komt als het idee zelf. Beetje vreemd. Ik heb het redeneren tegen dat soort mensen min of meer opgegeven.

  18. Jammer is dat. Ach, ik vind het een prima plan en het is mij om het even wie het heeft ingediend. Als er een raadsbrede steun voor een plan is, waarom klagen! Vind dat alleen maar goed. Volgens mij is er lang niet voor elk plan een raadsbrede steun.

  19. Mee eens, je moet elk plan op zijn merites beoordelen en niet op de indiener. Ik denk dat een mooi aangeklede stationshal ook minder snel bevuild zal worden. Dat is dan weer mooi meegenomen.

  20. Tragisch. Van RTV Oost

    Bij een aanrijding tussen een auto en een trein op de spoorwegovergang aan de Gemeenteweg in Staphorst is vanmiddag een 21-jarige automobilist uit Zwolle overleden.

    De botsing vond rond 17.15 uur plaats. De bestuurder passeerde een automobilist, die voor de dichte spoorbomen stond te wachten. Nadat één trein gepasseerd was, stak de automobilist de overweg over. Hierop reed hij op een tweede naderende trein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer overleden te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeval. Door het ongeval was er op het spoor enkele uren geen treinverkeer mogelijk.

  21. @JanD Wat jij doet is ook bijzonder: reageren op een bericht van Ingrid dat na het jouwe verschijnt… Geldt voor mij trouwens ook. De klok van Tim staat ook niet goed.;)

  22. Bijzonder is het zeker Dame. Heb trouwens nog steeds problemen met het reageren. Moet steeds opnieuw inloggen na een reactie. Denk dat het aan Opera ligt. Heb de problemen met Explorer niet. Maar die is zoooooooo traag.:(

  23. Dat zou goed kunnen, JanD. Bij mij gaat het ook zo: steeds opnieuw inloggen, vaak gezeur dat “mijn naam al geregistreerd staat”, dan weer “foutief mailadres”. Ik word er simpel van. Hans van Eijsden weet het nu en gaat ernaar kijken. Mss is er nu mee bezig en is daarom dat tijdsprobleem bij anderen (heb ik ook eens eerder gehad).

  24. @Tim, klopt. Was je dat niet eerder opgevallen: zie JanD 22 november 22.50 uur en mijn reactie van 22.58 uur. Van sommige mensen stond de klok een uur vooruit.

  25. JanD kan zijn klok beter een uurtje of drie vooruit zetten. Misschien dat hij dan eens een keer op tijd aan zijn skoffel hangt. ;D

  26. Addertje, ben jij net als ik ook aan het weekend toe? Jij laadt de accu in het weekend toch ook altijd op voor de nieuwe werkweek? 🙂

  27. Drij-um doeks’n

    TITELARTIEST
    Lance’s songZac Brown Band
    I just want to make love to youEtta James
    She took it like a manConfederate Railroad
    Something got a hold on meEtta James
    Where forever beginsNeal McCoy
    I’m gonna take what he’s gotEtta James
    She’s troubleFathead
    I found a loveEtta James
    The clownConway Twitty
    It must be your loveEtta James
    1959John Anderson
    I’d rather go blindEtta James
    She’s playing hard to forgetEddy Raven
    Tell mamaEtta James
    High horseNitty Gritty Dirt Band
    I wish someone would careEtta James
    Lay it on the lineFathead
    The soul of a manEtta James
    I’ll never stop loving youGary Morris
    I’ve got dreams to rememberEtta James
    After the fire is goneWillie Nelson & Tracey Nelson
    I’ll take care of youEtta James
    What’s new with youCon Hunley
    The sky is cryingEtta James
    On the other handRandy Travis
    Please no moreEtta James
    When love comes around the bendDan Seals
    Take it to the limitEtta James
    You’re so specialFathead
    Blind girlEtta James
    A lady like youGlen Campbell
    Hold back my tearsEtta James
    Love has no rightBilly Joe Royal
    Tell it like it isEtta James
    Who will the next fool beJerry Lee Lewis
    Never my loveEtta James
    Victim or a foolRodney Crowell

  28. Ik verneem net van de uiterst charmante dame van heer Assendörper dat hij tijdens het lopen van zijn krantenwijk is uitgegleden en daarbij zijn skoffelarm ernstig verwond heeft.
    Zijn Grolscharm is godzijdank ongedeerd gebleven en u kunt hem vanmiddag dus gewoon verwachten in C de P.

  29. Nu een fijne uitvoering van het bekende “the sky is crying” van Etta James die vandaag de rode draad vormt van het programma van heer Derksen.

  30. Ja Addertje, beide bomen gewonnen.
    Die zuipschuit had daar mooi niet van terug.
    Prima kaarten op de hand en een maat die ook weet hoe het moet.
    Ik was overigens wel geschokt door het feit dat daar iemand een minderjarig kind dwangarbeid laat verrichten en zelf vrolijk aan het bier ging.

  31. Joppuh, 1e namen Ribs & Blues al gezien? Dit zijn ze.

    12 Bar Blues Band
    Big Boy Bloater
    Giant Tiger Hooch
    JJ Grey & Mofro
    Matt Schofield
    Nick Waterhouse
    Popa Chubby
    Trampled under Foot
    Walter Trout

  32. Heer Assendörper.

    Ik vind vrijwel het complete oeuvre van Talk Talk van een uitzonderlijk hoog niveau en bijzonder aangenaam in het gehoor liggen.
    Met name de live uitvoeringen zijn van een briljante creativiteit en kwaliteit, waarbij het optreden tijdens het Jazz Festival at Montreux in 1986 de kroon spant.
    Zelden is dergelijke fijnbesnaarde muziek geëvenaard.

  33. Daar lijtk het wel op, Assie. Ik heb nog steeds problemen met WLZ, moet steeds opnieuw aanmelden en alsof dat niet genoeg is, dan opeens zie ik Sjakie weer staan.

  34. Ik heb nog geen tijd gehad om het hele oeuvre van die band te beluisteren JeanJacques, maar zal proberen om in mijn schaarse vrije tijd enige tijd vrij te maken om van die muziek te gaan genieten.

  35. Nee, dat doe ik niet Assie.

    Ik denk nog vaak aan kleine Sjaak
    Groot in ’t kattekwaad
    Vlug als kwik, de held, de schrik
    Van de buurt en onze straat
    Spijbelaar, altijd klaar
    Vlor ’t gappen van een koek
    Een ruit kapot dat was een schot
    Van Sjakie van de hoek

  36. Assie, je kent me minder goed dan je kennelijk denkt.:P Het woord “nieuwsgierigheid” zegt het eigenlijk al: het moet wel “nieuws”waardig zijn om mijn belangstelling te wekken. Dat beperkt het aantal te lezen posting behoorlijk.;D

  37. Dat klinkt gevleid (en dat vleit mij weer).;D Toch is het wel bezijden de werkelijkheid, maar allee, een kniesoor die erover valt. Als jij je er goed bij voelt, dan is het maar zo.:)

  38. Ach Dame, ik voel me (bijna) altijd goed. 🙂 Ik ga zo slapen want ben al vanaf half vier vanochtend op en hoop dat het morgen warm water regent.;)

  39. Je hoop zal vervuld worden wanneer je onder de warme douche gaat staan.:D Jammer dat de winter weer voorbij is; begon er net aan te wennen. De schaatskoorts om mij heen, banjeren door de sneeuw, fietsen waar het eigenlijk beter is om het niet te doen vanwege de platgereden ijssneeuw, stevig ingepakt tegen de kou. En dan nu weer het regenseizoen…

  40. Ik vind vrijwel het complete oeuvre van Talk Talk van een uitzonderlijk hoog niveau en bijzonder aangenaam in het gehoor liggen.

    Heer Rousseau, dan kent u natuurlijk ook het magistrale album “Spirit of Eden”. Een werkelijk schitterend ingetogen werkstuk van deze band.

  41. Goedemiddag monsieur Joppuh en ieder ander.

    Zelden is de titel van een muziekalbum zo in overeenstemming met de inhoud en het luistergenot: ‘Spirit of Eden’.
    Een Hemels Meesterwerk.

  42. Ik werd net gebeld door HJ en hij is het volledig met ons eens monsieur Joppuh.

    Het doet mij altijd weer deugd gelijkgestemde zielen met een verfijnde smaak te treffen op dit Chat log. Zoals het mij ook goed doet dat Vitesse een 0-2 achterstand weet om te buigen tot een mooie 3-2 overwinning tegen Ajax! 🙂

  43. Feynoort

    Het is Feyenoord, typerend “Amsterdams” gedrag weer, waar ik gewoon Ajax blijf schrijven, ach, er moet onderscheid zijn.

  44. Dat weet ik ook wel Joppuh, maar dat is geen typerend “Amsterdams” gedrag. Dat Feynoort komt vaak voor in de strijdkreten van jullie eigen aanhang. If you love Feynoort olé, if you love Feynoort olé. 😀

  45. Addertje, ik kan niet garanderen dat de krant morgenochtend voor zeven uur wordt bezorgd want ik heb zo juist circusbezoek gekregen.:o

  46. Als die band van mijn broer weer eens in de buurt van Zwolle speelt zal ik het ook zeker noemen hier. Wat maken die mannen er een feestje van!

  47. Is de woordspeling: einde vorstperiode nog origineel of inmiddels al ingehaald in dit bloedsnelle-social-media-tijdperk?

    Super dat NL 1 er bovenop zit met historische beelden. Eigenlijk geen tijd om te eten >:(

  48. einde vorstperiode

    Dus is het vandaag met als die voor de zon verdwijnende sneeuw, een dubbelgoed moment om de abdicatie bekend te maken!:)

  49. Het is zo ver: 30 april de troonswisseling. Ik moest wel lachen om Marc Rutte die in een uitstekende speech zei dat we er een fantastisch feest van gaan maken, maar wel sober. Het mag dus niet teveel kosten.:)

  50. Het is wel crisis, hé Drama.:) Ik hoop dat het bedrijfsleven de mallen voor alle troonswisselingprullaria al klaar heeft; kunnen we nog wat verdienen ook. Een piek in het consumentenvertrouwen de komende maanden.

  51. @ dame, goeie Marky speech-je kunt zien dat een ander dan een VVD-er meegeschreven heeft. “Wel sober” komt meestal zo 1,2,3 niet op in de hoofden van VVD-ers. Maar mag natuurlijk in tijden van crisis niet ontbreken 8)

  52. Ongelooflijk dat niemand aan de rijkelijk met toppers gevulde DWDD-tafel kon bedenken dat de vader van Trijntje Oosterhuis gewoon wél altijd meeschrijft aan de strakgeformuleerde Kersttoespraken van de koningin. Maar het zij ze vergeven bij DWDD; zullen de zenuwen wel zijn…ook van Matthijs zelf die een mooie Prem-kwinkslag meekreeg 🙂

  53. Bericht door dick, op 28 januari 2013 om 20:56

    Sorry voor het ontbreken.

    ———————————

    Mooi da’j van oe laot euren. Meskien mu’j ’t zo olden;)

  54. Art (nu op radio 2) heeft in De Joffer gewerkt: inspirerende tijd :D:D:D

    Meerdere inzichten en ingangen. Leve de Zwolsche HORECA.
    Kom op Art “stamcafeetje hier in Zwolle”: namen noemen!

  55. Met Zwolle zitten we in een fase dat een gelijkspelletje soms al niet genoeg is.

    Solliciteer je Art of moet je wachten op belletje?

    * diverse kanalen: tuurlijk!

    Art wil in uitdagende blabla omgeving werken.

    Frits Spits: stel dat er nixxx komt, dan weer naar De Joffer?

    * Nee bij Landstede- sport en beweging is dan bijvoorbeeld vast wel wat.

  56. Is Art’s stamkroeg niet gewoon De Keizer? Daar (naast De Keizer) heb ik em eens gesproken met De Kickert en Andreas. Heeft een behoorlijke indruk op me gemaakt. Maar hij mag ook wel donders blij zijn dat ie met mensen als Jaap Stam heeft mogen werken.

    Alleen maar winnaars in Zwollywood 😉

  57. Jammer idd. drama, op 29 januari 2013 om 15:22
    EN jammer dat Fritsie Spits vandaag niet naar eventuele op handen staande mutaties in de selectie informeerde. Ach, zelfs de (Rit)meester mist wel eens kansen.

  58. :D:D:D Heerlijk idd. Ook geweldig om te zien dat niemand er wat van durfde te zeggen. Misschien San eens vragen of ie wel eens van “goed voorbeeld doet goed volgen” heeft gehoord.

    Of zouden zelfs de beleidsbepalers van Heerenveen um niet durven te ontslaan uit respect voor zijn voetbalcarriere 😮

  59. De playlist van Johan Derksen voor as zaterdagmorgen!

    TITELARTIEST
    Here at the StarliteLucero
    Louisiana 1927Aaron Neville
    GoodbyeTrampled Under Foot
    Don’t go, please stayAaron Neville
    DesperadoMolly Hatchet
    A change is gonna comeAaron Neville
    GloriaThe Radiators
    Don’t know muchAaron Neville
    Go nowTad Robinson
    For your precious loveAaron Neville
    Little Miss RightNo Possession Blues
    Pledging my loveAaron Neville
    Rock starThe Rattlers
    With you in mindAaron Neville
    WhiskeySam Morrison Band
    Down into muddy waterAaron Neville
    MelissaMolly Hatchet
    Why should I fall in loveAaron Neville
    Luthers bluesLuther Allison
    I owe you oneAaron Neville
    I need you so badAl Miller
    Don’t fall apart on me tonightAaron Neville
    Brown county boundReverend Peyton’s Big Damn Band
    The grand tourAaron Neville
    The screamerBig Pete Pearson
    Banks of the river JordanAaron Neville
    You done lost your good thing nowB.B. King
    Bridge over troubled waterAaron Neville
    Wild horsesMolly Hatchet
    Morning has brokenAaron Neville
    A nickel and a nailRoy Buchanan
    I shall be releasedAaron Neville
    Another slow danceTommy Tutone
    Somewhere somebodyAaron Neville
    A man and the bluesWillie Kent
    Close your eyesAaron Neville
    I found a true loveBuddy Guy

  60. Dank addertje, maar ik vrees de rest van de week chronisch tijdgebrek. We zien ut wel, we zien ut wel, we zullen ut wel beleven, maar kan ut niet een beeeeeeeeeeeeeeeetje snel want ut leeeeeven duurt maar even. Pittige avond alvast 😉

  61. M?gge! Gisteren mijn 64 GB geheugenkaart voor de tablet binnen gekregen. Dus vandaag met bijna 60 GB aan muziek bij me in de auto.
    Begint al goed met Ever Eve en Guns ’n Roses!

  62. 3fm-site, waar ik een geweldig hilarisch spektakel terugzocht van een 3mans-boyband om 7:50. Zegt: NU U2-Sunday Bloody Sunday. Kan dus niet gezien ut tijdstip maar heb vanmorgen al wel het geweldige

    DESIRE gehoord :D:D:D

  63. Mag ik u, langs deze onsympatieke weg, Henk van Zon en zijn feestartikelen zaak in mooi Assendorp aanbevelen?
    Hij zit naast Henri Potjes, ook een best jonk. En in dezelfde straat als Kolk…al tientallen jaren de beste snackbar van Zwolle.

  64. Al wist die ene no-nonsense snackbarhouder (ook al 10-tallen jaren in Zwolle) me eind vorig jaar bij de CSV-doel-plaatsing met Benny…..bijna te overtuigen. Maar hoe heette die snackbar ook alweer >:(

  65. goedeniddag, welkom trugge Dick, nee ik ben niet in voorjaarsstemming want momenteel ben ik thuus, geveld door de griep, pluusterig, gasterig & sloerig in de balg, bah.>:(

  66. In de serie “nieuwe helden”

    Een Amerikaanse man heeft zeker 350 vrouwen gechanteerd en seksueel misbruikt. Hij dwong hen te strippen voor de webcam en maakte foto’s van hun naakte lichamen.

    De politie heeft ruim 3000 plaatjes gevonden op de computer van Karen Kazaryan uit Californië. Volgens Daily Mail hangt hem een celstraf van 105 jaar boven het hoofd. Zijn meeste slachtoffers waren jonger dan twintig jaar.

    Karen (27) brak in op de Facebook- en mailaccounts van zijn slachtoffers. Als de vrouwen zich pikant lieten vastleggen, gebruikte hij het fotomateriaal om ze te chanteren. Zo dwong hij ze opnieuw te strippen door naaktfoto’s op hun Facebookpagina te zetten.

  67. Joop Penoza-regisseur nu bij Frits Spits 😀
    ———–

    Lekker opgelet verantwoordelijken bij Den Bosch/politie >:(

    De raddraaiers die de wedstrijd tussen FC Den Bosch en AZ verpestten, hadden een stadionverbod

  68. @dick ; “Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies”

    ??

    Hey you, don’t be silly, put a condom on your willy

  69. Yesterday…da’s lang geleden!

    Door dit Beatlesnummer wekte muziekleraar Gunneman onze interesse in alles wat met muziek te maken had. Waar?

    CCC-MAVO natuurlijk Assendorperdijk :-*:-*:-*

  70. ⤝Wordt Ajax in 2013 kampioen?⤽

    Ja, De Boer flikt het weer! 70%
    Ja, de inhaalrace is al bijna klaar 8%
    PSV koopt nog drie spelers en Ajax wordt tweede 8%
    Ajax komt ver in Europa en grijpt naast de titel 6%
    Nee, nog teveel moeilijke uitduels 2%
    Nee, de Ajacieden blijven te wisselvallig 6%

  71. PEC – Heracles
    2-1 nv. drama
    2-0 Joop
    1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies (Dick)
    3-2 Bernard

  72. 1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies

    Bericht door drama, op 30 januari 2013 om 13:49
    @dick ; “Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies”

    ??

    Hey you, don’t be silly, put a condom on your willy

    @ drama. Willy? Hr. van Jaarsveld bedoel je

    Bericht door drama, op 30 januari 2013 om 13:55
    @ dick 13:11 wie is Willy?

    Die Willy of iemand die hier eigenlijk hoort te zijn of de broer van René?

    Lekker langs elkaar heen kletsen. Noem je dat toch:)

    PEC-Heracles 1-2:(

  73. 23:00 Ned 2

    Jules Deelder blikt terug op zijn leven. Een autobiografie verpakt als documentaire waarbij alle aspecten van de Deelder B.V. aan bod komen: onder meer de poëzie, de oorlog, de dope, de pakken en vanzelfsprekend Rotterdam.

    In Mijn leven als Deelder wordt archiefmateriaal afgewisseld met recent geschoten beelden. Ze vormen samen geen chronologisch verhaal, maar bieden een kijk op een leven in scenes en herinneringen.

  74. @ drama: Bedankt voor de geboden gelegenheid mijn leesfout (dacht al: Pisvee moet toch niet tegen Heracles)

    PEC – Heracles
    2-1 nv. drama
    2-0 Joop
    1-1 PEC wint zelfs zonder Joey na strafschoppen Dick
    3-2 Bernard

  75. PEC Zwolle – Heraakles
    2-1 nv. drama
    2-0 Joop
    1-1 Heracles wint zelfs zonder Willy na strafschoppen van de gloeilampies (Dick)
    3-2 Bernard
    Ingrid 1-2
    Dame 8-2 (optelsom: PEC-PSV 3-1; PSV-Heracles 5-1)

  76. 23:00 Ned 2

    Fijne tip Dick, die ga ik opnemen om morgen op mijn gemak te bekijken. Ben nog steeds pluusterig & gasterig. Had ik je overigens al welkom trugge gewenst?

  77. @ Joppuh 18:48 Het nadeel: eindelijk weer eens jaloers….wil ook graag op mijn gemakkie terugkijken maar je zult begrijpen dat mijn drukke leefskema daar nog geen ruimte voor biedt. Heb als voordeel dat Jules skijnbaar nog alive and kickin’ is 8)

  78. >:( @ Dame…je zult op de “online-ladder” verdeurie altijd boven mij blijven staan als we beiden zijn ingelogd. En nee, daar kan ik geen voordeel bij bedenken >:(>:(>:(

  79. Thanks voor de update…hoe zou Robby een overwinning voor PEC ingeschaald hebben? Denk ook 1,00000005 en als Skuit nog mee zou mogen praten…..hooguit 1,0000007

  80. Bij Kwalbert gaat het over oversexte Heleen van Rooyen. ‘T is dat Kwalbert en die Tonwinst (zal er ook wel weer bijhangen) mijn dame bezighouden…….anders had er hier verdeurie wel een leuk deuntje door de toko geklonken. Ach, je kunt niet alles hebben he.

  81. De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
    Tafeldame: Jojanneke van den Berge
    – Top 5 ergernissen van Jan Mulder
    – Ramsey Nasr treedt af als Dichter des Vaderlands
    – Conservator Jan de Hond en hoogleraar Herman Pleij doen een bijzondere onthulling over het Rijksmuseum
    – Muziek is er van operazanger Joseph Calleja
    – Nico Dijkshoorn dicht

  82. Er zijn toch verdorie wel grenzen VARA….Jan, overkill, Mu 1x per week laten komen…..ok. Dan weet ik dat ik maandag wel over kan slaan. Maar waarom zit ie er godsammekraken 2 dagen later alweer 😮

  83. Doeksen, vandaag heb ik meneer Praatgraag nog gesproken en hij vroeg aan mij of jij voldoende bent hersteld om weer wat alcoholische versnaperingen tot je te nemen.

  84. Niet in zwolle, maar zo grappig dat ik het jullie niet wil onthouden. Van RTV Oost:

    Politie verstoort rust bejaarde in Nijverdal

    De politie is een huis in Nijverdal binnengedrongen om een man te helpen, die achteraf helemaal geen hulp nodig had.

    Bij de politie kwam een melding binnen dat een aantal personen geen contact meer kreeg met een 91-jarige man, die aan de Ereprijs in Nijverdal woont. Eerder had de man zelf gebeld en om hulp gevraagd. Ook toen agenten bij de woning waren, kregen ze geen gehoor. Er werd daarom besloten om een ruit van de voordeur in te slaan.

    Toen de ruit ingeslagen was, kwam de man naar de deur met de mededeling; ” Wat is dit nu voor een gedonder”. De man gaf aan dat hij met rust wilde worden gelaten en daarom nergens op gereageerd had. Er is een glaszetter geregeld om een nieuwe ruit te plaatsen.

    Ik zie het helemaal voor me: “Wat is dit nu voor een gedonder”.

  85. Dit bericht van RTV Oost is minder leuk en helaas wel een connectie met Zwolle:(:

    Wegpiraat uit Zwolle geeft valse naam op

    Een man uit Zwolle heeft in Darp boetes gekregen voor onder meer te hard rijden en het opgeven van een valse naam. Ook had hij geen rijbewijs.

    De politie wilde de man staande houden omdat hij veel te hard door de bebouwde kom reed. Toen hij doorkreeg dat de agenten achter hem aan zaten ging hij nog harder rijden om weg te komen. Na een korte achtervolging kon de auto klemgereden worden. De man had zijn rijbewijs niet bij zich en gaf vervolgens een valse naam op aan de agenten. Het rijbewijs van de man bleek eerder al een keer te zijn ingenomen.

  86. Leuk (ok niet meer dan dat) Bolle Bob en Ali met de Mc Neall van Mouth en Mc Neall net meezwijmelen met

    TERUG NAAR DE KUST

    Maar wat was die Willem Duijn een kanjer he!!

  87. Heb nog een kadootje voor mezelf….maar die staat nog niet eens op terugkijktv denk ik. De Nico Dijkshoorn van de DWDD van net. Omdat ik natuurlijk dagelijks het 20:00 uur journaal niet mag missen. Er moet toch verdeurie zelfs anno 2013 ergens op de dag nog een rustpunt zijn 😉

  88. Ach ja, dat bewierookte Ajax:

    Ajax raakt man van 28 miljoen niet kwijt

    Liefst 16,25 miljoen euro werd overgemaakt naar Heerenveen, ruim 1,6 was voor de spelersmakelaars. Miralem Sulejmani tekende voor vijf seizoenen en zou zo’n 1,8 miljoen per jaar verdienen. Met bonussen meegerekend kom je dan in totaal op 28 miljoen euro die Ajax heeft gespendeerd aan de aanvaller, die nog altijd maar net 24 jaar is. Lang leek het erop dat Ajax voor de aanvaller deze winter nog ‘iets’ zou kunnen vangen. In Duitsland en Engeland klonk belangstelling, maar het bleef bij geruchten. En nu, twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt, is Marc Overmars ervan overtuigd dat Miralem Sulejmani het seizoen afmaakt bij (Jong) Ajax. ‘De kans dat hij tussentijds vertrekt is 0,00 procent. Ik heb het idee dat hij gewoon zijn tijd uitdient. En ik denk dat hij ook al bij een andere club heeft getekend, maar zeker weten doe ik dat niet’, zegt de directeur voetbalzaken van Ajax.

  89. Ik denk dat ik meneer Praatgraag morgen nog wel spreek Doeksen. Ik zal hem vragen of hij zaterdag ook komt. Volgens mij is het al wel een jaar geleden dat hij in C de P was.;)

  90. Zijn wij de 1e organisatie die expirimenteert met 2e hands deftige dienstwagens voor een keupie maar toch ook voor een TEVREDEN medewerker met een leuke functie?

  91. Goedenmorgen, met de terugkeer van Dick en diens onvolprezen enthousiaste bijdragen constateer ik met genoegen dat we in dit tempo weer rap naar de 500 gaan! :D:D:D

  92. Jan Wouters blijft een topper! Dat menschen daar verdorie aan getwijfeld hebben >:( Hij heeft het Godenzonentraject immers doorlopen als speler (niet geheel onverdienstelijk) en al trainert. Suc6 ermee:

    Jens Toornstra verruilt ADO Den Haag voor FC Utrecht. De middenvelder, die bij ADO nog een contract had tot juli 2014, is voor drieënhalf jaar vastgelegd.

    De transfer moet ADO, dat financieel in zwaar weer verkeert, wat lucht geven.

  93. Goeiemorgen Joop, dank je….we blijven toch eerst nog ff binnedoor touren om tegen 12-en the highway op te knallen? Bedoel, zegutmaar er kan er maar 1 de regisseur zijn.

  94. Onze zoon heeft een mixer. Net als zijn maat (van Rigter) Hans S. heeft me toen eens heel geduldig alles uitgelegd en hoe alles werkte. Later zag ik live hoe Radio Zwolle en Frits Spits het deden…nou ja het zal er nu wel ergens tussenin zitten.

  95. YES, plotselinge buitenklus…onder “There’s no limit”…….mag mooi Drenthe in tour’n…..ff in Iris de wegzoeken….cake verorberen en…………..gelukkig geen laarzen bij me, dus die mag ik op t hoofdkantoor gaan scoren. Maak er wat gezelligs van hier en tot

    laterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  96. Nadeel bij dit enorme voordeel: vandaag geen vissie met 3 maten (w.o. 2 collega’s die bij mij in de leer zijn voor manager)…….nou ja die met die Zwollenaar wilde ik eind van de middag toch een glaasje doen bij HET STRANDHUIS.

  97. Iedereen rept tegenwoordig maar over die g…. 50 tinten grijs….red me nog aardig in het meepraten en dacht er nooit al die tijd in te hoeven investeren. Vrees dat ik er toch eens over na moet denken.

    Dank je Frits voor de nieuwe van David Bowie

  98. Bericht door Joppuh, op 31 januari 2013 om 09:30
    Goedenmorgen, met de terugkeer van Dick en diens onvolprezen enthousiaste bijdragen constateer ik met genoegen dat we in dit tempo weer rap naar de 500 gaan!

    Er zit wel weer schwung in het chatlog, dat wel.
    Maar helaas is ook met ongenoegen te constateren dat er ook al weer diverse (PEC-)topics vervuild worden met Ajax onzin en semigrappig ‘Duits gelul’.
    Het is wachten op een ontsporing daarvan door oplopende irritaties en scheldpartijen, waarbij de verkeerden een ban krijgen en de veroorzaker op de aloude voet verder mag gaan.

  99. @ Joppuh, heb slechts 2 minuten gezien; bedankt voor de reminder dus! Wil Nico Dijkshoorn gister in DWDD echter ook niet vergeten. EN heb een paar sapjes bij Het Strandhuis beloofd waar we vanavond een verjaardag in Elburg vieren…….Misschien toch vandaag ff iets eerder stoppen met hard werken 😮

  100. Ik ga de rest van de middag naar Meppel waar ik in de leer kom bij een Waterschap als manager.
    Ben reuze benieuwd wie mijn begeleider daar zal zijn.

  101. Bericht door Assendörper, op 30 januari 2013 om 22:00
    Heb jij ook een krantenwijk Dick?

    om 12:43

    Misschien toch vandaag ff iets eerder stoppen met hard werken

    zal ik doen 😉 laat ook wat werk voor een ander over (werkman) 8)

  102. 😮 ALARMFASE 1…..de skitterende toor’n van Meppel heeft gewoon 4 trotse 3 kleuren wapperen……..we hebben in ZWOLLE toch wel genoeg 3 kleuren die onze stad opfleuren 8)

  103. Ha, weer een Zwolse prijswinnaar:

    Winnaar ‘Mooiste Taart van Overijssel’ bekend

    Vandaag is in het TV Oost programma En Dan Nog Even Dit de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd ??Mooiste taart van Overijssel??. De hoofdprijs gaat naar Jolien Drost uit Zwolle.

    De jury was unaniem van oordeel dat haar ‘Boerenkool-taart’ met recht de Mooiste Taart van Overijssel genoemd mag worden. Jolien maakte haar taart vandaag samen met de andere vier finalisten in de banketbakkerslokalen van het ROC van Twente in Almelo in het bijzijn van de jury. Live beelden van de finale waren overdag te zien bij TV Oost.

    Voor de foto even naar de nieuwssite van RTV Oost.

  104. Vandaag heb ik meneer Praatgraag niet gesproken Doeksen en weet nu ook niet wat hij gisteravond heeft gegeten, gedronken, wie hij aan de telefoon heeft gehad, hoe laat hij naar bed is gegaan en op welk tijdstip hij vanochtend weer opstond. Misschien dat ik morgen wel de kans krijg om met hem in gesprek te komen en zal hem dan vragen of hij zaterdag komt.

  105. “Meneer Praatgraag” is geen vleidende bijnaam, maar de onderwerpen waarover hij kennelijk graag spreekt passen wel goed bij jullie belangstellingssfeer. Ik ga er dus maar van uit dat het een ware vriend is en de bijnaam als milde spot moet worden gekenschetst.:)

  106. Hij wordt door iedereen van ons met die naam aangesproken en is best wel trots op die bijnaam. De onderwerpen waar hij graag over spreekt, spreken ons niet zo aan en het is geen ware vriend van ons. Dus je zit er helemaal naast.:P

  107. Lees net iets smerigs bij Nu.nl. Een man heeft potvisbraaksel gevonden. Of eigenlijk zijn hond die gebiologeerd bij de klomp bleef staan. Thuis ontdekte de mn via internet wat de gele klomp kon zijn en dat deze veel geld waar is. Het braaksel wordt namelijk gebruikt voor parfums, zoals Chanel 5. Ben bij dat dat niet mijn merk is, maar vrees het ergste voor het geurtje dat ik prefereer.:o

  108. Jaja Dame, ik vond onze conversatie van gisteravond weer van een ongekend hoog niveau en zie met grote vreugde uit naar de volgende.8)

  109. @ Dame 22:10…goeie morgen. Ken ook een paar klompen…..zal er 2 noemen:

    Roel de strateeg, helaas overleden.
    Mr. Elside de ongediertenbestrijder.

    Vertel er nog wel eens over. Mag nu zo weer buiten spelen 😉

  110. Goud, diamant of gewoon een pareltje?

    Ajax heeft overeenstemming bereikt met Joan Isaac Cuenca López, voetbalnaam Cuenca. De huurovereenkomst gaat per direct in en heeft een looptijd van vijf maanden, tot en met 30 juni 2013. De rechter vleugelaanvaller wordt gehuurd van FC Barcelona.

  111. Hey Dick! Welkom terug! Waar was je geweest? Gewoon even geen zin?

    In het weekend is ook altijd dat voetbalgeneuzel of niet? 😉 Dan straks maar even afmelden van de notificatiemails of hopen, dat ze snel een nieuw chat log openen.

  112. Ik kan niet zeggen, dat ik helemaal snap wat je bedoelt Dick.

    Ik ben niet on the road trouwens… Lekker thuis werken. En afgelopen weken genoeg uren gemaakt om vandaag maar half-half te werken 🙂

  113. Even nieuwe tv ophangen en dat soort dingen.

    Alleen had ik direct met 15% korting een CI+ module en Ziggo kaartje moeten kopen. Want dat is toch wel prettig!

  114. hoi van der schueren. Ik heb je nog nooit gesproken, gezien of wat dan ook, dus laat ik mijn eerst voorstellen. Hoi! Ik ben Tim. En dan kom ik nu met de hamvraag: wat is JOUW probleem met mij?

  115. @ Tim en Plantje, jullie bedoelen “wat flauw was op t cl”? Waar zal ik beginnen 😉

    Nee, ben geen fan van dat gegroet en die nep-beroepen. Hou sowieso niet van plastic. Doe mij maar écht. Vanzelfsprekend staat het hier een ieder vrij te posten wat ze willen. Maar mijn mening werd gevraagd. Hoop niet dat jullie mij vragen alle 64 cl-postings x gemiddeld 550 tekstblokjes afzonderlijk te beoordelen. Het is helemaal niet aan mij om te oordelen en ik zou absoluut doch vriendelijk bedanken voor de eer. Bijna WEEKEND boys!

  116. Ruktum…… Tss over respect gesproken… Zijn de tere zieltjes soms gekwetst? Toon zelf maar eens respect……. Platje and friends……

  117. Ok, ik weet het…heeeel kinderachtig, maar toch: wie is er dan begonnen van der schueren? Als je iemand zijn (bij)naam niet kunt respecteren….volgens mij moet je dan niet enige tijd later gaan piepen

    Toon zelf maar eens respect…….

  118. Daarom heb ik ook nooit goede voornemens met het nieuwe jaar, gezien de lange tenen hier kunnen ze toch direkt weer in de prullenbak, zo jammer weer. Iedereen desondanks een goed weekend gewenst, ik ga zo lekker noar’t cafe.

  119. @Tim, het is ook moeilijk uit te leggen wat hier zo af en toe gaande is.
    Er zijn hier enkele personen,die het leuk vinden om vervelende opmerkingen, (nick) namen bewust te moeten verbasteren.

    En waarom, waarschijnlijk omdat ze van zich zelf vinden dat ze de leukste zijn.

    En in plaats van onder hun eigen naam te posten, wisselen voor mijn gevoel geregeld van nickname.

    Dus zo af en toe haak ik hier op het alg.log af. Maar gelukkig zijn er ook nog gezellige mensen hier;)

  120. Hoi Ingrid 🙂 Ja, jouw naam vergeet ik niet, ik heb ooit van jou kaarten voor (toenmalig) FC Zwolle gekregen 😉

    Ach, ik wacht wel op de gezelligheid hoor, daarvoor ben ik gelukkig niet afhankelijk van een paar reaguurders.

    Eerst genieten van WEEKEND en een volwassengeworden broertje 🙂

  121. @Tim, dat is uiteindelijk één van de belangrijkste dingen. Blijven genieten van de leuke dingen van het leven.
    En elkaar eens wat gunnen, hoort daar ook bij, wat mij betreft.
    En kan ook erg genieten van een ander zijn plezier/geluk.
    Fijn weekend.

  122. Wat nou, van der schueren, Doeksen, sjors en sjimmie, ongesteld, in de overgang of standaard humeurig? 🙁 Willen jullie het CL voor jezelf? Kan mss wel geregeld worden met admin: een ‘vrienden’-log of ‘groet’-log of ‘CdP’-log. Gewoon via de mail vragen. 😛

  123. Nou ja-tja, wat mij betreft mag hier ook wel serieus gepraat worden. Verreweg het merendeel van de postings is inderdaad dom geouwehoer.;)

  124. Heb even de signeer-sessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ via Twitter naar Zwolle gehaald… Denk ik.

    Hassnae: Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

    BernardHoltrop:⤏ In Zwolle?

    Hasnae: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

    Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. http://bit.ly/ZxUTny

    Hassnae Bouazza⤏: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

    Bernard Holtrop⤏: Dan ga je zeker mij zien. Oké, zwak argument…

    Hassnae Bouazza⤏: Niks zwak argument 😉

  125. BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

    Hassnae Bouazza:
    Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

    Bernard Holtrop: In Zwolle?

    Hassnae Bouazza: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

    Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. Waanders in de Broerenkerk wordt prachtig[/url]

    Hassnae Bouazza: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

    Bernard Holtrop: Ga je mij ook zien. Oké, zwak argument, maar toch…

    Hassnae Bouazza: Niks zwak argument 😉

  126. De Kik 3 over o.a. sterke koffie en zwavel uit de mond vroeger vond ik je leuk vroeger vond je mij leuk want sylvie ik zie nixxx meer sylvie ik hou niet meer van jou

  127. Oh Lena je zet mijn hart in vuur en vlam….
    Zouden ze geïnspireerd zijn door het ontroerend sterke nummer van De Dijk—LAAIEND VUUR?

    Geef me hoop Georgina is (tenminste voor mij ivm journaal) de laatste Kik…Kik 4

  128. @ Assie, daar kan ik me alles bij voorstellen!

    Bericht door Assendorper, op 1 februari 2013 om 20:15
    Vandaag ook nog enkele nummers gehoord van Boudewijn de Groot. Leuk om dat eens weer te horen.

    Welke is je favoriet? Hoeveel % zou Lennart Nijgh wel niet geschreven hebben? Wat een warme en sympatieke man ook!

  129. 20:16 ook leuk. Maar met Meatloaf vond ik haar geweldig. Nu? Ze heeft ongetwijfeld een slankere kerel gearresteerd. Of 2 of een dame of en…en of …..oeps het is nog te vroeg om de fantasie op hol te laten slaan 😉

  130. Of….de ultieme popster nu die je zou willen versieren als je vrijgezel was?

    Madonna
    Ilse de L
    Anouk
    Trijnte (oeps net een nieuwe relatie maar dat maakt dan natuurlijk ook niet uit, het “slachtoffer” heeft dan immers zelf gekozen voor die nieuwe liefde te gaan.
    Ellen ten Damme

    Ga nog even brainstormen over de volgorde. En wellicht is het lijstje niet compleet.

  131. HEFTIG: In het detentiecentrum voor vreemdelingen op Schiphol zijn vanmiddag vijf gevangenisbewaarders neergestoken door een gedetineerde. De vijf raakten lichtgewond.

    De man van 44 uit Guinee werd overgeplaatst naar een andere afdeling. Tijdens de overplaatsing werd hij agressief en stak hij de medewerkers plotseling met een mes. Dat had hij eerder gekregen om mee te kunnen eten, zegt de marechaussee.

    De marechaussee onderzoekt het steekincident.
    ——————-

    Ff mijn mini-dame wegbrengen wellicht laterrrrrr

  132. bernard
    Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 19:49
    BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

    MOOI! 🙂

  133. Goedenavond Joop,

    Zeg maar niets meer
    Ik ga wel weg als je dat wilt
    Zeg maar niets meer
    Laat me maar gaan
    Wees nu maar stil

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar straks als het beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    Ach zeg maar niets meer
    Ik ga wel weg dan ben je vrij
    Zeg maar niets meer
    Jij was al maanden niet van mij

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar als het straks beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    En dan
    Zie ik jou niet staan en zeg
    Dat je beter kunt gaan
    Je zei
    Ik blijf je trouw
    Ik heb nooit gelooft in jou

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar als het mij straks beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    Maar dan
    Zie ik jou niet meer staan en zeg
    Dat je beter kunt gaan
    Je zei
    Ik blijf je trouw
    Ik heb nooit gelooft in jou

    Ooooh dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt op me neer
    Maar als het strakjes beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat
    Nee dan zie ik jou niet staan
    En zeg dat je beter kunt gaan
    Je zei me ik blijf je trouw
    ——-

    Maar ooit heb ik wel eens (ultrakort welliswaar) gedacht:

    Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
    Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
    Ik kan vertellen hoe ik het ervaar
    De glimlach om je mond, de lichtval op je haar

    refr.
    Maar ik kan veel beter zwijgen
    Oh, ik kan veel beter zwijgen

    Je kan wel merken hoe ik je bekijk
    Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
    Je kunt wel voelen hoe ik om je geef
    Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

    refr.

    Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
    Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer
    Ik kan wel raden wat je zeggen zal
    Als ik je vertel dat ik op je val

    refr.

    Scoobeedeedooa
    Ik kan wel zingen van geluk
    Want als ik niks probeer
    Dan kan er ook niks stuk

    ‘k Wil je dag en nacht bekijken
    Tot ik alles van je weet
    Met alle mensen vergelijken
    Mensen die ik toch vergeet
    ‘k Wil je aan me laten wennen
    Tot je ook iets in me ziet
    ‘k Wil je langzaam leren kennen
    Maar misschien wil jij dat niet

    Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
    Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
    Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
    Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer

    refr.

    Je kan wel merken hoe ik je bekijk
    Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
    Je kunt wel voelen hoe ik om je gef
    Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

    refr.(2x)…

  134. @ Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 19:49

    * wil me nergens mee bemoeien (zoals je weet Bernard) maar ik ken wel een héél bijzondere Bernard Holtrop.

    BREKEND: Heb even de signeersessie van Hassnae Bouazza van haar boek ‘Arabieren kijken’ naar Zwolle gehaald.

    Hassnae Bouazza:
    Misschien moet ik een signeersessie organiseren voor mijn Twittervrienden met een exemplaar van #arabierenkijken

    Bernard Holtrop: In Zwolle?

    Hassnae Bouazza: Oei, dat is niet centraal. Bij De Librije!

    Bernard Holtrop: Nee, combineren met de opening van Waanders. Waanders in de Broerenkerk wordt prachtig

    Hassnae Bouazza: Mooi, zeg. Net zoals in Maastricht. Goed idee.

    Bernard Holtrop: Ga je mij ook zien. Oké, zwak argument, maar toch…

    Hassnae Bouazza: Niks zwak argument

  135. Wie heeft er nog meer last met het oog-verneukende lettertype van De Peperbus, waar het de afgedrukte tekst in de lezenswaardige columns van Ronald Kamps aangaat?

  136. Een uitgesproken favoriet nummer van hem heb ik niet Dick. Kan me Jimmy, Tante Julia, Testament, Land van Maas en Waal en de Verdronken Vlinder nog goed herinneren, maar OOOHHHHHHWWWWW wat waren we toen nog jong.:D:D:D

  137. Kleinsma, Vogel, Engelkes, Bakkum, Kooijman, Kim Feenstra, imponeerden mijn zoon net in ‘Verliefd in Ibiza’….het zal u niet verbazen dat dit gewoon naast de deur kan worden bewonderd.

    Ibiza fascineert mij meer. Toch maar eens meer info over dit tot de verbeelding sprekende eiland (oa beschreven door Kluun in zijn flinterdunne nep-macho boekjes, bezocht door Heitinga en gevolg en er schijnt nogal wat gefeest te worden) uit Rudeboy proberen te trekken 8)

  138. Bericht door dick, op 1 februari 2013 om 21:15
    Of….de ultieme popster nu die je zou willen versieren als je vrijgezel was?

    Ach Dick, als ik vrijgezel was geweest dan zou ik ze m.u.v. Madonna allemaal wel een kans willen geven om mij te versieren, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze op zo’n ouwe toyboy zitten te wachten.:D:D:D

  139. Vele Holtroppen zijn heel bijzonder Dick. Maar daar hoor ik daar dan net niet bij.

    Politieke cartoons tekenen kan ik niet. (Willem).

    Je moet me ook niet vragen een hospice op te richten. (Een andere Willem[/url])
    Mijn organisatorisch talent is nihil.

    En boeken schrijven kan ik ook niet. (Benny)

    Ik noem graag deze drie omdat ik ze heel hoog heb.

  140. Ze woonde in een villawijk, haar ouders waren stinkend rijk. Toch was daar niets meer dat haar bond, ze gaf zich aan een vagebond, die sprak van liefde het oud verhaal en zij gelooft ’t allemaal.

  141. Dame, met Aukje heb ik nog in het zelfde gebouw gewerkt in Amsterdam. En een paar lunchontmoetingen mee gehad in de periode (1994-1997). Zij was journaliste bij Tijl Tijdschriften, helaas kan ik me het blad niet meer herinneren waar ze toen voor werkte. Ja, een zelfbewuste dame waar je alleen maar respect voor kunt hebben.

  142. Goedeavond JanD,

    Zeg maar niets meer
    Ik ga wel weg als je dat wilt
    Zeg maar niets meer
    Laat me maar gaan
    Wees nu maar stil

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar straks als het beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    Ach zeg maar niets meer
    Ik ga wel weg dan ben je vrij
    Zeg maar niets meer
    Jij was al maanden niet van mij

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar als het straks beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    En dan
    Zie ik jou niet staan en zeg
    Dat je beter kunt gaan
    Je zei
    Ik blijf je trouw
    Ik heb nooit gelooft in jou

    Refr:
    Maar dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt nu op me neer
    Maar als het mij straks beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat

    Maar dan
    Zie ik jou niet meer staan en zeg
    Dat je beter kunt gaan
    Je zei
    Ik blijf je trouw
    Ik heb nooit gelooft in jou

    Ooooh dit is de laatste keer
    Ik weet jij kijkt op me neer
    Maar als het strakjes beter gaat
    Hoop ik dat je voor me staat
    Nee dan zie ik jou niet staan
    En zeg dat je beter kunt gaan
    Je zei me ik blijf je trouw
    ——-

    Maar ooit heb ik wel eens (ultrakort welliswaar) gedacht:

    Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
    Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
    Ik kan vertellen hoe ik het ervaar
    De glimlach om je mond, de lichtval op je haar

    refr.
    Maar ik kan veel beter zwijgen
    Oh, ik kan veel beter zwijgen

    Je kan wel merken hoe ik je bekijk
    Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
    Je kunt wel voelen hoe ik om je geef
    Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

    refr.

    Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
    Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer
    Ik kan wel raden wat je zeggen zal
    Als ik je vertel dat ik op je val

    refr.

    Scoobeedeedooa
    Ik kan wel zingen van geluk
    Want als ik niks probeer
    Dan kan er ook niks stuk

    ‘k Wil je dag en nacht bekijken
    Tot ik alles van je weet
    Met alle mensen vergelijken
    Mensen die ik toch vergeet
    ‘k Wil je aan me laten wennen
    Tot je ook iets in me ziet
    ‘k Wil je langzaam leren kennen
    Maar misschien wil jij dat niet

    Ik kan wel zeggen wat ik voor je voel
    Wat ik van je wil en hoe ik het bedoel
    Ik kan wel zeggen wat ik fantaseer
    Wat ik met je wil en ook nog wel wanneer

    refr.

    Je kan wel merken hoe ik je bekijk
    Wat ik van je denk, je ogen steeds ontwijk
    Je kunt wel voelen hoe ik om je gef
    Dat ik van je hou, waarvoor ik nu nog leef

    refr.(2x)…

  143. Vrij Nederland, Bernard. Ze was redacteur van de kinderpagina’s, de Blauw geruite kiel. Later van een kinderkrant. Las ik altijd met veel plezier (in VN).

  144. Nee, ik ben altijd slecht geweest in het vragen naar privé-situaties. Speelt me m’n hele leven al parten. Wat mensen me uit zichzelf niet vertellen kom ik nooit te weten. Vind dat ook wel prima. Maar het heeft ook nadelen.

  145. Is dat oog een optie voor een WLZ-expirimentje?

    Op het tijdstip van “Met het OOG op morgen”…(hard)werkdagelijks van 23:00-0:00….. een tafel een stoel een laptop en een (desnoods om de kosten te drukken) vaste tel.lijn in die ruimte boven het museum planten…..1 persoon bemenst het vertrek een uurtje per (hard)werkdag.

    Elke hardwerkdag 23:00 kan het Topic “Oog op morgen/Zwolle e.o.” worden geopend. Iedereen kan zijn/haar verwachtingen voor de volgende dag aangaande Zwolle en WIJDE omgeving (van Nieuw-Zeeland-Aruba en van Vuureiland tot Nova Zembla) op het topic pleppen. Zit die persoon er dan voor de comedy in dat oog en achter die laptop? Misschien, misschien niet….je kunt vanaf dat punt vast ook oogverblindende platen schieten. En een uurtje is maar 60 x 60 tellen……onbetaald welliswaar. Maar je kunt niet alles hebben >:(

    Of het fototoestel gedeclareerd kan worden? Wat denk je zelf?

  146. @ Assie, Assendorper, op 1 februari 2013 om 22:37. Dat “op zitten wachten” weet je nooit. Wat jij en ik wel weten is dat vrouwen ondoorgrondelijk zijn en dat we dat graag zo willen houden.

    Ja, zelfs Madonna moet te temmen zijn, niet te tam maken he! Ook daarin zijn grenzen. Denk aan een kleurenwaaier met 50 tinten rood.

  147. 😮 Jij niet?

    Bericht door bernard, op 1 februari 2013 om 22:44
    Vele Holtroppen zijn heel bijzonder Dick. Maar daar hoor ik daar dan net niet bij.

    Geen zin meer in opsommingen, daar ken ik je ook te kort voor maar. Skerpte, charme, inlevingsvermogen, HUMOR (ja, tuurlijk zeek ik de speld LANG niet altijd oprecht af ;))

    Je moet een schaakkoning zijn. Je hebt vast wel een leuke baan gehad. Ok dan ben je maar niet heel bijzonder. Hoeveel is dat eigenlijk waard “heel bijzonder zijn”?

  148. had ik weer een radiobode thuis………….wie komt er terug……….ppfffffffffffff……..zit ik er weer een jaar aan vast…………….gvd

  149. Heb ik hier zwaar tegen mijn wil, de VARAgids verruild voor de VERONICA—-best goed op de radio—-opgeilingsgids.

    Vermeldt die ‘ex-piraat vanaf een boot-RADIOzendert’ met topperts als Adje Bouman, Tieneke blonde dame, Zwarte Eric………………………………………………………….gewoon in een lijvig commersjele shitgids de radiogegevens niet eens meer. Moet dan écht alles vernieuwd worden? Bedoel, ik heb niet gevraagd om dat www om zwarte interessantdoenerij kastjes en bier uit plastic glazen.

    En als mijn dame nou eens wat tevredener was, of er meer sex werd gecrediteerd……..maar niemand kan zeggen dat ze niet lief is 😉

  150. Volgens mij is dé vraag nav onderstaande posting?

    Bericht door doeksen, op 2 februari 2013 om 01:09
    had ik weer een radiobode thuis………….wie komt er terug……….ppfffffffffffff……..zit ik er weer een jaar aan vast…………….gvd

    Moet je het erg vinden om ergens aan vast te zitten?

  151. Bericht door dick, op 2 februari 2013 om 01:34
    Geinige beelden Jean, wel jammer van de ondertitelingsmachine. Maar ook hier kun je niet alles hebben.

    Misschien eens de tijd nemen om dingen rustig te bekijken, Dick?

  152. De playlist nog maar eve nter herinnering van Johan Derksen. Veel aaron Neville en eenbeetje Molly Hatchet ook…… lekker hoor! Klaar JanD en doeks’n?

    TITEL ARTIEST
    Here at the Starlite Lucero
    Louisiana 1927 Aaron Neville
    Goodbye Trampled Under Foot
    Don’t go, please stay Aaron Neville
    Desperado Molly Hatchet
    A change is gonna come Aaron Neville
    Gloria The Radiators
    Don’t know much Aaron Neville
    Go now Tad Robinson
    For your precious love Aaron Neville
    Little Miss Right No Possession Blues
    Pledging my love Aaron Neville
    Rock star The Rattlers
    With you in mind Aaron Neville
    Whiskey Sam Morrison Band
    Down into muddy water Aaron Neville
    Melissa Molly Hatchet
    Why should I fall in love Aaron Neville
    Luthers blues Luther Allison
    I owe you one Aaron Neville
    I need you so bad Al Miller
    Don’t fall apart on me tonight Aaron Neville
    Brown county bound Reverend Peyton’s Big Damn Band
    The grand tour Aaron Neville
    The screamer Big Pete Pearson
    Banks of the river Jordan Aaron Neville
    You done lost your good thing now B.B. King
    Bridge over troubled water Aaron Neville
    Wild horses Molly Hatchet
    Morning has broken Aaron Neville
    A nickel and a nail Roy Buchanan
    I shall be released Aaron Neville
    Another slow dance Tommy Tutone
    Somewhere somebody Aaron Neville
    A man and the blues Willie Kent
    Close your eyes Aaron Neville
    I found a true love Buddy Guy

  153. Vanaf een zonovergoten Château Rousseau wens ik u een goedemorgen monsieur Joppuh.

    Het lijkt trouwens wel of Johan Derksen in een verliefde bui is.

  154. Ja, monsieur Rousseau, vooral de muziek van Aaron Neville vind ik iets te zoetsappig en te gepolijst, er mogen wel wat meer scherpe kantjes aan, maar voor het overige biedt de playlist weer genoeg te genieten.

  155. Gezellig!
    Maar de waarheid mag ook wel eens gezegd worden.

    Dé “waarheid” bestaat niet. Iedereen heeft zijn/haar eigen waarheid. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.
    Ik heb over dat gedrag en degenen die dat tentoonspreiden ook zo mijn opvatting. Voor dit CL vind ik het jammer, want het weerhoudt een heel aantal mensen van het posten.
    Dat is míjn “waarheid”, maar ik realiseer me goed dat niet iedereen deze waarheid deelt.

  156. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.

    Zelfreflectie?

  157. Dick, je moet niks, maar eens een keertje naar Derksen’s radio programma op radio Rijnmond luisteren zou geen kwaad kunnen, dit programma staat al jaren bol van goede muziek en een ingetogen presentator die alleen maar de relevante dingen meldt, gepast gedoseerd!

  158. Goedemiddag.
    Kreeg nog net de eindtune mee van Derksen. Was een beetje laat vandaag.
    Joppuh, was het een goede uitzending? Kan natuurlijk altijd morgenavond de herhaling luisteren.
    🙂

  159. Voor mij zijn de negatieve en aanvallende postings richting enkele personen een uiting van groepsgedrag: vanuit de geborgenheid van de groep anderen de maat nemen, ver weg blijven van een kritische blik op het eigen gedrag of dat van de groepsgenoten, elkaar binnen de groep versterken in de opvatting dat de groepsdeelnemers “leuk” en “goed” zijn in tegenstelling tot mensen die daar buiten staan, elkaar niet aanspreken op negatief gedrag maar ofwel ondersteunen ofwel zwijgen.

    In aanvulling hierop nog maar eens Dame’s eerste welkomstcommentaar op/over mijn persoon in herinnering roepen uit Chatlog 54:

    Bericht door Dame, op 20 juli 2012 om 18:09
    Plantje, wie kent Jean-Jacques Rousseau niet? Beroemd filosoof, grondlegger van de Rechten vd mens met zijn Contrat social. Dit is zijn niet zo slimme achterachterneefje, denk ik. ;D

    https://www.weblogzwolle.nl/content/view/30415/38/%5B/url%5D

    De reacties die daarop volgen van anderen spreken boekdelen over het vrijwel ontbreken van kritiek over het eigen groepsgedrag.
    Gelukkig is er dan wel een persoon als Bernard die zeer wijs de volgende opmerking plaatste:

    Bericht door Bernard, op 26 juli 2012 om 20:53
    Maar Ingrid. Maakt het dan voor je reactie wat uit of je iemand kent of niet? Geen wonder dat het hier zo’n klein klubje is als er verder niemand geaccepteerd wordt.

  160. Ik hoop het Joppuh, maar enige zelfreflectie en zelfkritiek kunnen geen kwaad, net zomin als de hand in eigen boezem steken.
    Bij mij heerst ten dele nog de indruk dat sommigen hier een ander een splinter in het oog verwijten, terwijl zij de balk in hun eigen oog niet willen zien.

    Maar ja, wie zonder zonde is werpe de eerste steen…

  161. Goed….daar gaan we weer een keer…

    Van der schueren opent hiermee:

    Bericht door van der schueren, op 1 februari 2013 om 13:01

    Nou lekker dan. De theemutsjes Dick, Tim en platje zijn weer compleet. :(:o:'(

    En dan wordt diverse mensen verweten, dat ze een te hecht clubje zijn en nieuwelingen niet “toelaten”? van der schueren provoceert. Hij/zij weet dat donders goed! Dan moet je een reactie ook kunnen hebben.
    Dat er bepaalde mensen zijn die iedereen die nicknames verbastert direct “vriend” noemen is gewoon sneu te noemen.
    Tssss….misschien kunnen mensen als eerste reactie zich ook eens wat socialer naar andere mensen toe gedragen (ongeacht of die andere mensen een uur of al enkele jaren op dit weblog actief zijn).

  162. Joppuh, dat was niet waarop ik reageerde.;) Als ik vind dat ik te fel ben geweest of dat het niet klopt wat ik post, dan heb ik helemaal geen moeite dat toe te geven. Dat heb ik al vaker laten zien, denk ik.
    Ik ga niet reageren op een willekeurige posting uit een rij van een eeuwigheid terug. Als je wilt weten wat de aanleiding was dan moet je meer lezen. Het scaniatopic bijvoorbeeld, waar mijn eerste reactie opstond (overigens nooit antwoord op gehad). Ook de discussie over dezelfde quote op het pollog van destijds is het nalezen waard. Dan heb je iig een compleet beeld.
    Wat mij betreft ‘oude koeien’.

  163. Ik ken die van der schueren ook niet. Maar hij/zij vindt het nodig om direct een aantal mensen aan te vallen in een eerste post op het chat log. Anderen vinden dat schijnbaar een goede keuze en juichen het van harte toe.

  164. @ Joop

    Bericht door Joppuh, op 2 februari 2013 om 11:48
    Ook weer geleerd dat deze band de naam heeft van een prostituee uit de 60-er jaren, aldus de heer Derksen.

    Weet Johan-3 ook al alles van h*eren?

  165. NAC-PEC, er kan niet gemopperd worden over de Zwolse supporters: die zijn overal bovenuit te horen met o.a. Zwolse malloten. Nu nog een goaltje van PEC-zijde.

  166. pffff ingrid.. maar van mij mogen ze er wel wat neerzetten, zoals het nu is is het wel heeeel erg saai.

    @Tim, iedereen mag hier van mij zijn eigen verhaal vertellen.
    Maar hou a.u.b. op met het verbasteren van (nick) namen.
    Wanneer ik geen zin heb om mee te praten, dan doe ik het niet.

  167. Dat groepsgedrag heb ik niet waargenomen Dame. Er is maar een enkeling die een ander de maat probeert te nemen, maar dat wil niet zeggen dat anderen van die groep dat gedrag goedkeuren door te blijven zwijgen of zich niet kritisch uit willen laten over dat gedrag. Ik heb ook niet waargenomen dat men elkaar binnen die groep versterkt door het steeds maar voor elkaar op te nemen. Dit is geen opvoedingslog en heb je al eens eerder medegedeeld dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen bijdragen. Ik ga hier niet voor scheidsrechtertje spelen want die rol ligt me niet. Ik vind wel dat men op moet houden met het verbasteren van de (nick) names. Kan er zelf goed tegen als ze dat bij mij doen, maar kan me ook wel voorstellen dat niet iedereen daar van gediend is.

  168. Ik zit in alle groepen, Assie.;D Volgens mij was er hier nooit een groep, of een groep van los-zand-aan-elkaar-hangende bekenden en onbekenden van elkaar.

  169. Dus niks met “inzicht” te maken, gewoon genetische meegekregen. Tja, dan is er weinig hoop voor degenen die niet dat geluk hadden.:)

  170. Zegt zo’n regisseurtje gewoon NIET dat ie Berlusconie WEL altijd nodig heeft gehad. Kan ie een paar negatieve dingen over hem zeggen (heeft ie natuurlijk met die schurk besproken: Ik geef je veel lof etc, klein speldenprikkie her en der……en we blijven samen dé man) om mee te scoren en te laten lachen etc…….maar heeft ie de belangrijkste man al achter zich.

  171. Ach, er zijn ook nog mannen/vrouwen die denken dat lengte van wat dan ook van belang is…………………………………………………………………………………………………………………..lekker laten denken.

  172. Begrijp ik mijn eigen posting ineens niet meer:

    Ach ja, ajdantoggggdiewipnietkrijgt.

    Hang maar een bordje in beeld hoor “ogenblikje geduld oid” of “ff piss’n met Benny (of was’t met “ie)) Jee

    Wat wou ik ook alweer zegg’n? Tied veur de werme uh hoe zeiden ze dat in Drenthe ook alweer”…….gokje…”De Werme sokke?”

  173. BREAKING….Zojuist is de Johan-quotering geactualiseerd….Johan Derksen is op 4 beland omdat Johan Bruins zich er tussen heeft ge….(niet verdraaien dick! hij weet hier nixxx van) Nou ja, gewoon omdat JB er tussen is gekomen.

  174. Brabantse schaakpartij mondt uit in vechtpartij

    AMSTERDAM – Een schaker uit Son en Breugel is zaterdagmiddag na een schaakpartij mishandeld door zijn tegenstander.
    Zijn opponent, een man uit Tilburg, kon niet tegen zijn verlies en sloeg de man meerdere malen met een glas op zijn hoofd. Die raakte daardoor enige tijd bewusteloos, meldt Omroep Brabant.

    De Tilburger betichtte het slachtoffer tijdens hun partij op een schaaktoernooi in Berkel-Enschot van onsportief gedrag. De wedstrijdleider vond echter dat moest worden doorgespeeld.
    ————————————————
    Bernard, onsportief gedrag bij ’t schaken? Wat moet ik me hier bij voorstellen? Het enige wat ik ken, is dat beroemde gewatteerde vakje, onder dat geprepareerde veld;)

  175. Drama, ik hoorde op de radio dat ie nog door het lint ging omdat hij uiteindelijk nog verloor ook…: schaakhooligan.:)
    Dat van dat gewatteerde vakje ken ik niet. Wat gebeurde daarmee? Viel het stuk?

  176. Hahaha! Ja, de gemoederen kunnen tegen het einde van de partij als beide spelers in tijdnood zitten soms best hoog oplopen, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat er geslagen werd. Ik heb wel eens een klok door de zaal zien vliegen en iemand een poging zien doen een tafel door de midden te slaan.
    In tijdnood ga je je aan allerlei kleine dingetjes ergeren. Ik weet niet wat dit was, maar ik denk aan:
    – Met de ene hand spelen en met de andere hand de klok indrukken. Mag niet, want dat kan ontaarden in dat je de klok constant ingedrukt blijft houden.
    – tegenstander accepteert geen remise terwijl het wel een remisestelling is. Hij speelt ook niet op winst, maar probeert alleen op tijd te winnen. Dat mag ook niet. Je hebt dan de wedstrijdleider nodig om dat te beoordelen, maar die zal dan in de meeste gevallen zeggen dat er doorgespeeld moet worden, zodat hij dat zelf ook kan zien.

    Ik denk het laatste, omdat de wedstreidlijder er al bij stond.

  177. Bernard, uit het Eindhovens Dagblad

    Volgens mede-organisator Frans Deckers van schaakclub De Oude Toren was de Tilburger in de pauze even bij een boekenkraam gaan kijken. Hij was te laat terug voor het begin van zijn partij. De tegenstander, de man uit Son en Breugel, had geheel volgens de regels de schaakklok al gestart. Deckers: “Daar maakte die man al stampij over. Daarop besloot de wedstrijdleiding de partij opnieuw te starten, terwijl dat reglementair eigenlijk niet hoeft.”

    Uiteindelijk verloor de Tilburger en ging hij door het lint. Het slachtoffer zou een paar keer met het glas tegen zijn hoofd zijn geslagen en buiten bewustzijn zijn geweest. Deckers: “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dat verwacht je bij een voetbalwedstrijd, niet bij schaakwedstrijden. Heel vervelend, want het was een leuk toernooi. We hebben de politie erbij gehaald. Deze man wordt uitgesloten van onze toekomstige toernooien. Maar hoe de bond ermee om zal gaan weet ik niet, daar gaan wij niet over.”

    Heb jij je ooit misdragen tijdens het schaken?;)

  178. @Dame ;idd, het stuk viel niet stuk:)

    Bij het googelen op “Bomans schaken gewatteerd” kwam ik mezelf weer tegen:

    “Bericht door drama, op 21 september 2010 om 07:54

    Ik schaak toch liever op m’n eigen bord. Vooral de geheime velden, uitgerust met valluikjes, waaronder zich gewatteerde hokjes bevinden, hebben mij regelmatig een overwinning bezorgd.”

    In die tijd was Peter Erik de Visser nog actief op ons log.

    Het gewatteerde verhaal komt van G. Bomans.

    @Bernard ; dank voor de toelichting. Zo’n klok, daar mag niet mee gooien?:o

  179. Bomans, ik ken veel van zijn boeken en verhalen (mijn vader was nogal een fan), maar deze niet. Ja. PE de Visser, die ken ik ook nog wel. waar zou die gebleven zijn?

  180. @dame. Nee, dat zit niet in mij.
    @drama: Ja, over klokgooien staat niets in de reglementen, dus mag dat volgens mij wel. (Maar doe het wel op het moment dat de materiaalman niet in de zaal is:))

  181. Mijn zoon heeft een keer heibel gehad omdat zijn opponent dacht dat hij de klok manipuleerde. Kinderachtig gedrag komt in alle sporten voor. Wie herinnert zich die partij in IJsland niet tussen Fischer en Spasski. Voor mij in die tijd vooral spannend vanwege de psychologische oorlogsvoering.

  182. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 65 ) te voorzien.quote]

    Met de nadruk op [/b]probeert![/b] >:(

  183. @Dame ; met hulp van m’n familie:

    Dit alles deed mij denken aan een stukje van Godfried Bomans. Wat denkt een meester ervan? uit de bundel Buitelingen:

    ⤽De Russische schaker Reshewsky had een vakje in zijn schaakbord uitgezaagd en weer met een scharnier op zijn plaats gebracht. Onder de tafel had hij nu een touwtje bevestigd, waaraan hij slechts behoefde te trekken om het vijandige stuk, dat zich op het vierkantje bevond, in een gewatteerd zakje te doen verdwijnen. Zijn tegenstander Euwe protesteerde bij de spelleider, die er de statuten op na sloeg, en jawel hoor, daar stond het: ??Het heimelijk doen verdwijnen van stukken in een gewatteerd zakje onder de tafel is niet geoorloofd.??⤝

  184. Drama, 😀 Die reglementen zijn dus wel redelijk uitgebreid. Vreemd dat het gooien van de klok niet is verboden. Dat moet dus bijna wel een bewuste keuze zijn. Begrijp ik ook wel: ook een schaker moet zijn emoties kwijt.;)

  185. Succes voor Poolse werknemers AH Zwolle

    De acties van tientallen Poolse werknemers bij Albert Heijn in Zwolle vorige maand hebben succes gehad. Er zijn afspraken gemaakt over betere arbeidsomstandigheden.

    De werknemers vonden dat ze slecht betaald werden en ze voelden zich opgejaagd en geïntimideerd. Ook zouden hun loonstrookjes niet kloppen. Bij Albert Heijn heeft de helft van de distributiewerknemers onzekerheid over het contract. Onder hen zitten honderden Poolse uitzendkrachten. Ze kunnen zo hun baan verliezen. Omdat ze ook nog problemen hebben met de Nederlandse taal, zijn ze volgens FNV Bondgenoten extra kwetsbaar. Er zijn nu afspraken gemaakt met Albert Heijn, waardoor salarissen gecontroleerd en gecorrigeerd worden. De leiding gaat ook het één en ander veranderen om de sfeer te verbeteren.

    Ik dacht dat AH net met Asscher een afspraak heeft gemaakt om alleen “eerlijk geproduceerde” champignons te verkopen. In eerste instantie beweerde AH dat zij dit al deed. Klinkt wel hypocriet na dit artikel van RTV Oost.

  186. Geldt dat dan niet voor PEC? Ik hb daar niet zo’n moeite mee. Ik vind dat elke grote stad over een aantal voorzieningen moet beschikken, museum, schouwburg, muziekzaal en profvoetbalclub. Voor elk wat wils, zeg maar, en velen genieten ervan. Daar mag van mij best gemeenschapsgeld naartie.

  187. NEC heeft wellicht ook subsidie gehad, maar is meer door private sponsors overeind gehouden. Vitesse, en recent PSV zijn toch wel de meest flagrante voorbeelden (provincie Gelderland, Nuon). PSV (gemeente)

  188. Dat is bij Utrecht toch ook gebeurd; gedoe met aankoop en verkoop voor 1 euro van het stadion. Van PSV begrijp ik dat het geen subsidie is. Ze hebben de grond verkocht voor 48 mlj met de afspraak dat PSV het mag blijven gebruiken. Erfpacht. PSV stelt dat ze meer rente betaalt dan de gemeente. Het kost de gemeente dus niets.
    Zijn idd altijd wel van die schimmige constructies. Gemeenten kunnen topclubs niet zomaar subsidiëren, omdat dit als staatssteun wordt gezien. Ik vraag me wel af hoe Barcelona het heeft geregeld, want daar gaat – naar ik begreep – ook veel gemeenschapsgeld naartoe.

  189. Dat klopt bernard, daarom wordt het ook de hoogste tijd dat het “financial fair play” beleid eens ingevoerd gaat worden zodat iedere club uit elk land de kans heeft CL te spelen en te winnen. Het zal wel een illusie blijven en ik vind de CL al lang niet aantrekkelijk meer maar een door de commercie verpest gedrocht geworden.

  190. Viavia wel, ja. Is toch ongelooflijk. Ik vraag me wel af of dit alleen voor voetbalclubs geldt of dat er andere grote ondernemingen zijn die via duistere constructies geld krijgen.

  191. Nou Assie, komend weekend hoef jij je niet te vervelen: zondag MiseryMen en zaterdag Elly&Rikkert. Lekker zwijmelen met muziek uit de jaren 60 en 70. 🙂

  192. Dacht je? Ik vind ze het oude werk (voordat ze het licht zagen) idd niet slecht. Elly Nieman heeft een heel mooie stem. Jouw smaak een beetje kennende, leek het mij ook wel iets voor jou.

  193. Sh*t heeft mijn dame Irene en hoe heet die kerel ook alweer weer gemist…denk dat ik dit vanavond nog ff wil zien:

    Er passeerden dit weekend enkele mooie en interessante voetbalmomenten.

  194. @ Ingrid

    Bericht door ingrid, op 3 februari 2013 om 11:00
    @Dick, was inderdaad al weg, bij ons was 50% thuis.
    Zal volgend weekend niet zo zijn denk ik

    Heb eens een shit gezien met Franse tekst. Iets van voila le v….weekends oid…..sprak me wel aan.

    We kunnen altijd naar het weekend uitzien, dat de kinderen allemaal leuke dingen gaan doen, maakt het extra leuk vind ik.

  195. Ik heb net een flesje Monteabellón van wijnkoperij Henri Bloem ontkurkt en hoop dat dat wijntje mij over die depressie heen kan helpen. Ik ga zo sluiten en wacht met spanning de reacties die vanavond nog volgen af.;)

  196. @ Dame, bedankt voor de wonderschone tip:

    Boudewijn De Groot: Een meisje van 16

    Ze woonde in een villawijk,
    haar ouders waren stinkend rijk.
    Toch was daar niets meer dat haar bond,
    ze gaf zich aan een vagebond,
    die sprak van liefde, het oud verhaal,
    en zij geloofde het allemaal.
    Zo ging ze weg, ze nam niets mee,
    alleen haar jeugd en het idee
    dat hij haar man was, zij zijn vrouw
    en het altijd zo blijven zou.

    Arm kind, zestien lentes zo pril,
    ach wat lig je hier stil
    langs de kant van de weg.

    Ze trokken voort van stad tot stad
    omdat hij ruimte nodig had.
    Het zwerversleven was te zwaar,
    niets voor een kind van zestien jaar.
    Haar liefde was haar levenslot,
    ze ging er langzaam aan kapot.
    Ze kon de hartstocht niet weerstaan,
    moest tot het einde verder gaan.
    Ze was geen kind maar ook geen vrouw
    en wist niet wat er komen zou.

    Arm kind…

    Ze werd vermoeid, zag bleek en vaal,
    verloor haar jeugd, haar ideaal.
    Alleen haar liefde bleef bestaan,
    toen ging hij weg bij haar vandaan.
    Toch had ze kunnen weten dat
    hij niet genoeg aan liefde had.
    Dat op een dag hij weg zou zijn
    en zij alleen met spijt en pijn
    dat hij zolang een meisje had,
    als stormwind speelt met een enkel blad.

    =================

    Picknick

    De bloemenwei is groen getooid
    We hebben bloemen rondgestrooid
    Het goudgelokte lentekind en wij
    Vriendinnen, vrienden, allemaal
    Gezeten rond de vruchtenschaal
    Ook u bent welkom, lach en kom erbij
    We geven picknick
    Onder wilgen, onder linden
    Tussen klaprozen en winden
    Teerbeminden in mijn hart, en sluit je ogen met een bloem
    Daar zit Onipos en Lennaert Nijgh
    Van wie ik nog een tientje krijg
    Het goudgelokte lentekind slaapt zacht
    En zoete rook van blauwe kant
    Omgeeft mijn hoofd als haartooiband
    En druppels honing geuren op mijn vacht
    We geven picknick
    Met tante Bets en frater Jansen
    Die al zelf en samen dansen
    Leliekransen in hun haar
    Kom maak muziek, pluk een bloem
    We vragen u erbij
    De rest is ook van mij
    Lennaert Nijgh en ik we geven picknick
    Nu speelt de blikken blazersband die meer dan honderd nummers kent
    Het goudgelokte lentekind speelt fluit
    Gekleed in vijgenblad van schuim
    Vliegt Dylan door het hemelruim
    Speelt hymnen op zijn harp en gouden luit
    We geven picknick
    Voor de elven en de feeen
    Voor de runderen en reeen
    Voor de twee en iedereen
    Moet aardig zijn met een bloem

  197. Deze hele maand sport 1 gratis, eerst Valencia – Barcelona gekeken, nu Atletico tegen Real Betis Balompie Sevilla, kortom, een avondvullend programma. Ik ga eruit nu en zie morgen wel of de admin het behaagd heeft een nieuw log te openen! Welterusten allen voor straks wie er aan toe is.

  198. Goed dat je erover begint Joppuh! Vanmiddag met de jongste naar Liverpool-City zitten kijken: SMULLEN.

    Bericht door Joppuh, op 3 februari 2013 om 21:02
    Deze hele maand sport 1 gratis, eerst Valencia – Barcelona gekeken, nu Atletico tegen Real Betis Balompie Sevilla, kortom, een avondvullend programma. Ik ga eruit nu en zie morgen wel of de admin het behaagd heeft een nieuw log te openen! Welterusten allen voor straks wie er aan toe is.

    Zou/wou nog ff googlen op iets van een programmagids voor de komende maand. Weet niet of et um nog wordt. Trusten alvast.

  199. Dit bedoel ik Dick. Dan heb je alledrie in een keer.;D

    Bericht door dick, op 3 februari 2013 om 01:37

    Ach ja, ajdantoggggdiewipnietkrijgt.

  200. Oh zo, ja wegstrepend en van de stel dat een zekerheidje makend….Blijven er nog 2 over….gezelligheid of op een goeie nachtrust.

    Hoeveel tijd heb ik nog tot de wekker om 6:15 gaat?

    We’ll see.

    93,2 kg kwijtraken onder de ogen van Wendy is trouwens ook een topprestatie! (nu live op RTL 4)

  201. Voor een onderzoek op de Hogeschool Windesheim hebben wij een proef voor een fietsverlichtingscampagne op social media ontwikkeld.

    Vind jij goed werkende fietsverlichting ook zo belangrijk ? Like ons (link onderaan in het bericht) en geef aan dat je ons wilt steunen! Daarnaast zullen er t.z.t. actuele artikelen worden geplaatst over fietsverlichting. Daarnaast is er de mogelijkheid je mening te uiten en ons te liken op de facebookpagina;

    http://on.fb.me/X9tWXo

  202. Ga maar bij donker flyeren: elke fietser die z’n verlichting niet goed voert; en vooral zeggen dat je hem/haar niet liked, zolang de lampjes niet goed werken.

  203. Dep laylist van Johan Derksen van zaterdagochtend as de 9e februari van 9-12.00
    TITELARTIEST
    I’m a ramblin’ manRandy Houser
    The whale has swallowed meJaniva Magness
    The thrill is goneRobin Trower
    Lost and lookin’Janiva Magness
    Boundary lineJesse Dee
    The soul of a manJaniva Magness
    CryingWaylon Jennings
    Bury him at the crossroadsJaniva Magness
    Longer Dan Fogelberg
    You were never mineJaniva Magness
    Patient manGreg Jacobs
    Do I move youJaniva Magness
    High up on the mountainBarney Bentall
    St. GabrielJaniva Magness
    No angel knowsSlaid Cleaves
    Every dog has his dayJaniva Magness
    Bridge over troubled waterRoy Orbison
    I’m not ashamedJaniva Magness
    Don’t think twice it’s alrightWaylon Jennings
    That’s why I’m cryin’Janiva Magness
    You better move onThe Hollies
    Who will the next fool beJaniva Magness
    Sin CityRonnie Fauss
    Don’t start crying nowJaniva Magness
    SlideJake Bug
    Fool me againJaniva Magness
    WindyGary Lewis
    One heartache too lateJaniva Magness
    Love’s gonna bite you backRay Charles
    I won’t be aroundJaniva Magness
    Love’s gonna live hereWaylon Jennings
    Ragged companyJaniva Magness
    The daughter’s wedding songDale Watson
    Things left undoneJaniva Magness
    I wanna get back with youTom Jones
    Walkin’in the sunJaniva Magness
    Will the circle be unbrokenGregg Allman

    En wat een lijst, het belooft weer een ochtend vol luistergenot te worden! :):):)

  204. Van RTV Oost

    Auto en oplegger in botsing op verkeersplein Zwolle-Zuid

    Een vrouw is maandagmiddag met haar auto op een oplegger gebotst die auto’s vervoerde. Dat gebeurde op het verkeersplein Zwolle-Zuid.

    De vrouw raakte door de klap dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest. Het ongeluk gebeurde vlak voor de avondspits. Doordat het verkeersplein een drukke doorgaande route is in de stad, bestaat de kans dat er een opstopping ontstaat.

  205. Ja drama, het is een leuk gezellig clupje. Zit daar alweer 25 jaar. Opgericht door wijlen Albert Schijf. Een dynamisch mannetje dat ook nog verdomd goed kon schaken. Ik ben aan het eind van het vorige seizoen lid geworden.

  206. Idd Dame, nog steeds dezelfde ellende. Inloggen, reactie geven, verversen en bij de volgende reactie de melding “gebruikersnaam is al in gebruik”. Pff….weer opnieuw inloggen enz.>:(

  207. Dan is het wel knap dat je zo snel 3 antwoorden bij de Hotspot gaf. Of ben je net als ik niet voor een gat te vangen en gebruik je ook een andere browser? Heb ik Assie meteen gea

  208. Dame
    Bericht door Dame, op 4 februari 2013 om 21:51
    Ha, Tim, kan ik je meteen vragen wat “tvp” betekeOf

    TVP = TerugVindPost. Als ik ben vergeten op dat vakje te klikken ‘Abonneer via e-mail…’ dan plaats ik dat en vink ik dat vakje nog even aan met die reactie.

  209. Opeens vroeg iemand….weliswaar op ZIJN tijd……………………………………………waarop wachten we? …………………………………………………………………we wachten toch op de wachters………..neh man we wachten niet op de wachters………….jewel joh dat zei je zelf……………………………….IK heb ik dat ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooit gezegd?…………………………………………………………..oh ja, ik zou dat wel eens gezegd kunnen hebben maar als ik dat niet gezegd had dan had jij ook niet ……………………………………………………….uh…………………………………………………………………………………………………….maar wij leven toch eigenlijk met z’n allen wel in Babilon? ……….ja dahweeknouookniemeer……………………………………weltrusten en morgen gezond weer op………………………………………………………………………………………………………………………zou Sonja Barend zeggen. :-*

  210. Genoeg liefhebbers hier *plop*… Van RTV Oost:

    In Zwolle is voor de zevenendertigste keer de Bierweek gestart, een initiatief van studentenvereniging ZHTC.

    Tijdens deze week kunnen er zo’n tweehonderd verschillende biersoorten worden geproefd. De studentenvereniging wil er geen zuipfeest van maken, maar wil studenten en bierliefhebbers de gelegenheid bieden om eens een onbekend biertje te proeven. Volgens de initiatiefnemers is de Bierweek populair bij bierliefhebbers en komen bezoekers uit alle delen van het land. De start van het evenement werd dinsdagmiddag gegeven bij Hogeschool Windesheim. De Bierweek wordt zaterdag afgesloten.

  211. Ik gebruik ook een andere browser. Die kan mijn typesnelheid niet bijhouden.:(
    Ik hoop dat Hans van Eijsden het probleem kan opsporen en oplossen.

  212. Bericht door JanD, op 5 februari 2013 om 19:42
    Gebruik nu firefox…. nergens geen last van.

    Zie wel, dat heb ik je toch gezegd?:)

  213. Waarom durft niemand die geweldige danstempel X-Ray te kopen?

    Wat macht dat pandje kosten eigenlijk?
    Eigenaar = die Cor Roos denk ik nogsteeds…..makelaar hebben we niet nodig.

    Anders proberen we em toch gewoon via deze nogal onsympatieke weg te verkopen?

    Anders blijven de geldbuidels elkaar toch maar met slaperige ogen en een glimlach aankijken en hebben WIJ een gat in de stad.

    WIE DOET HET IE BOD AAN ZEG MAAR “OME COR”?

  214. Zeg net tegen een collega: “moet nog declareer’n”, …nog voor ze antwoord kan geven zet een andere nietsvermoedende collega zijn glas in de vaatwasser en zegt…..”bewijs het maar eens”…..vervolgens heb ik hem maar bedankt voor de aanvulling 😉

  215. Ingrid: Dat hangt ervan af hoe mijn pet staat.

    Maar ik vind het vreselijk. De meest nutteloze maatregel waarin de kamer de afgelopen tijd zich ledig gehouden heeft om de burger te pesten. Sinds jaren werden er al cookies gebruikt tot tevredenheid van een ieder. En ja, met cookies kun je ook privacy-ondermijndende trucjes uithalen. Dat was ook van het begin af duidelijk. En de serieuze sites maakten daar keurig onderscheid in. Nu is dat onderscheid weg. Je krijgt een vraag of je toestemt in het gebruik van cookies, maar geen info over wat de bedoeling is van die cookies. Dus klik je maar op ja en is het internet weer een stukje onveiliger geworden. Met dank aan Jhim van Bemmel van de PVV. Maar een kamermeerderheid stemde er helaas wel mee in 🙁

  216. Dus dit is een van de successen van de PVV?:(
    In eerste instantie weigerde ik steeds, maar nu accepteer ik het maar omdat je anders nergens meer opkomt.

  217. Zeker Dame. Toen van Bemmel dat voorstelde vond ik dat geen probleem. Een populistisch voorstel. Hoort bij de PVV. Niet druk over maken. Maar je verwacht toch niet dat de kamer daar klakkeloos mee instemt… En dat het echt uitgevoerd wordt…

  218. Ze zullen wel gedacht hebben: “laten we ze maar een onschuldig succesje gunnen, dan kunnen ze niet zeggen dat we ze niet serieus nemen”. Een “cordon sanitaire” met cookie-uitzondering.;D

  219. @Bernard, vind het inderdaad ook erg hinderlijk dat cookie gedoe. En net als @Dame, zij ik in het begin ook steeds nee. Maar ondervond toen ook steeds vaker, dat sommige site’s niet, of bijna niet (ontbrekende informatie) te bereiken zijn.

  220. Getuigt nogal van standvastigheid

    Bericht door Dame, op 6 februari 2013 om 19:52
    Dus dit is een van de successen van de PVV?
    In eerste instantie weigerde ik steeds, maar nu accepteer ik het maar omdat je anders nergens meer opkomt.

  221. D’r belt er hier 1 of Monique de Vries er ook is ;), nou hier niet heb ik gezegd……misschien bij Lex of Nick en die andere naam noem ik misschien niet omdat ik er niet op kan komen of zoiets gebeurd expres…..dat weet men maar nooit. Het zal mij allemaal ff jeuken, NL staat nog op 1-0 door dhr Lens. Ze zitten hier met z’n 4-en in De Livingroom en die Italiaan uut ’t land van de Maffia (die vreemde kale snuiter met die plakplaatjes) loopt ook nog op t veld en ik ga douchen….later…..wel jammer dat hij buiten loopt en ik binnen. Maar je kunt niet altijd alles hebben.

  222. Cookies zijn heel nuttige bestandjes waar je gegevens in op kunt slaan van je activiteiten op de betreffende site. Dit heeft als voordeel dat bij een volgend bezoek je niet allerlei dingen hoeft in te vullen die je al eerder ingevuld hebt en dus het browsen plezieriger wordt. Maar omdat die gegevens opgeslagen zijn, kan een script van een heel andere site deze gegevens ook raadplegen (Officieel niet, maar daar ben ik niet zo heel zeker van.) en doorsturen naar zeg-maar-wie. En dat is iets wat je niet wilt. Maar dat kan dus nog steeds gewoon, omdat iedereen op Ja klikt. Helaas is dit dubieuze gebruik van cookies hiermee helemaal niet opgelost.

    Heb laatst eens gegoogled naar schoenen. Ben daarna maanden achtervolgd door advertenties met schoenen van Zalando. Oké, is inderdaad allemaal Google, niks illegaals. Maar zo werken cookies.

  223. Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 876 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 65 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  224. De Playlist van Muziek voor Volwassenen van zaterdag 09 februari 2013 met Johan Derksen. Rode draad in deze aflevering is de Engelse band The Troggs. Dit in verband met het overlijden van zanger Reg Presley.

    Pleelieste volgt na het weekend.

    Bron: RTV Rijnmond

  225. Voor mij hoeft dat niet ex VVD’er, maar Joppuh wil altijd dolgraag als eerste een nieuw log openen. Aan dat dialect van jou mag nog wel wat bijgespijkerd worden.:)

  226. Om het dialect te spreken valt nog wel mee ex VVD’er, maar om het te schrijven is het een stuk moeilijker. Die “hete aardappel” van jou heb ik inmiddels aardig onder de knie. 😀

  227. Assie, ik vind het wel grappig om het af en toe mee te praten in het dialect wat er hier rondom Zwolle gesproken wordt, maar het lukt inderdaad voor geen meter. En zoals je al aangeeft, schrijven nog minder. Maar ik ben wel zeer content over het feit, dat ik jou heb mogen helpen met ⤽geaffecteerd⤝ praten. 😀

  228. Gewoon jezelf blijven, exVVDer. Als je er geen talent voor hebt, klinkt het voor geen

  229. meter.

  230. Dat doe ik zeker Gewoon je zelf blijve. ⤽Me zelf bliiven⤝, is één van de belangrijkste principes die ik heb. Maar het blijft wel leuk, om klanken uit te stoten die je zelf amper begrijpt. 🙂

Reacties zijn gesloten.