Jongens gooien stenen naar mensen en bussen

Zwolle – Op de Hanzelaan werden vrijdagavond 18 januari een 16- en 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De jongens zouden in de omgeving van het station stenen gooien naar het publiek en de bussen. Beide waren eerder die avond al door NS-personeel aangesproken in de trein, omdat ze geen vervoersbewijs bij zich hadden. Hierbij gedroegen ze zich ook agressief. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. hoezo zonder vaste woon en verblijf plaats deze knapen horen toch ergens thuis en als ze geen ouderlijk huis hebben zijn er wel instellingen die voor woon en verblijfplaats dienen te zorgen, het is van de gekke dat jongeren van 16-17 jaar op straat leven, en een proces-verbaal levert niets op dan worden ze weer de straat op gestuurd, ik zou zeggen vast zetten maar


  ⚠️ Meld

 2. Ze zullen wel oost Europa komen, die kom je steeds meer in het straatbeeld tegen. Je kunt ze vaak herkennen doordat ze in het Duits mensen aanspreken.


  ⚠️ Meld

 3. ik zou zeggen vast zetten maar

  Enig idee wat het vastzetten moet gaan kosten? De gemeenschap betaald gemiddeld een ruime 220,- per persoon per dag voor zo’n geintje. En maar klagen dat studenten en werklozen zoveel geld kosten. Ik als langstudeerder en m’n pa als WW-er kosten samen dagelijks bij lange na niet zoveel…

  Zou nergens de procedure moeten zijn Zwollenaar….

  Juist wel. Er zijn voldoende landen waarbij dergelijke procedures worden gebruikt en daar is het respect naar de gerechtelijke macht beduidend hoger dan hier.

  Maar wat Zwollenaer zegt klopt wel aardig, bij de voetbal komen dergelijke praktijken nu eenmaal wel voor. Een voetbal supporter heeft nou eenmaal minder rechten dan ieder andere willekeurige crimineel/pedofiel/terrorist.  ⚠️ Meld

 4. Een land waar het geen probleem is dat onschuldige burgers klappen krijgen of worden vastgezet en waar het respect voor de rechterlijke macht beduidend hoger ligt dan hier? Ik moet meer gaan lezen, want ik kan geen enkel land bedenken. Noem er eens een?


  ⚠️ Meld

 5. “”
  Juist wel. Er zijn voldoende landen waarbij dergelijke procedures worden gebruikt en daar is het respect naar de gerechtelijke macht beduidend hoger dan hier.
  “”

  somalie, Saudi Arabie, China, Noord Korea. Allemaal landen met veel respect voor de rechterlijke macht!

  Kom op Bigge, je kunt beter dan dit !


  ⚠️ Meld

 6. Een voetbal supporter heeft nou eenmaal minder rechten dan ieder andere willekeurige crimineel/pedofiel/terrorist.

  Oh? Ik ben er ook 1. kan me voorstellen dat als je een stadionverbod zou hebben je dit denkt (immers het ligt nooooooit aan jezelf, altijd ‘hun’ zagen het verkeerd, hebben uitgedaagd, etcetera).
  Oftewel, heb toch het idee dat een veroordeeelde crimineel/pedofiel/terrorist wat minder vrijheden geniet dan een normale voetbalsupporter.


  ⚠️ Meld

 7. @marco_z Deze landen hebben bij mijn weten helemaal geen rechterlijke macht. Daar wordt ‘recht’ gesproken door de directe machthebbers op een manier waar de belangen van de machthebbers voorop staan en jou rechten pas op de laatste plaats komen.

  @bantega Eens. Snap ik ook niet.


  ⚠️ Meld

 8. @Marco,

  ben het wel met bigge eens. Een supporter kan op een verkeerde plek op een verkeerd moment zijn en zo een sv te pakken krijgen. De KNVB kan jou een sv geven als je met een sjaaltje om door rood bent gelopen bij het stadion. Als er dan een melding bij de gemeente en politie gedaan wordt zit je in de molen en kan je naast dat jij je club moet missen in je privé hier veel hinder van ondervinden. Je bent dan al gauw een hooligan of iemand die het voor de rest verpest.

  Daarnaast kan een supporter “op verdenking van” al met zijn foto in de krant of op een abri terecht komen.
  Menig pedofiel krijgt geen meldingsplicht, omgevingsverbod of staat met zijn gezicht in de krant als hij veroordeeld is.  ⚠️ Meld

 9. Maar die gooien geen stenen naar mensen en bussen en hebben meestal wel een vaste woon- en verblijfplaats. Dat laatste is zeer kwalijk. Ze zijn minderjarig. Dus horen ze ergens thuis. Ben niet zo goed thuis in de jeugdzorg, maar ergens doet hier iemand zijn werk niet goed.


  ⚠️ Meld

 10. Bernard, inderdaad, en dat zijn tevens het type landen waar eerst gemept ordt, en dan (als je geluk hebt) vragen worden gesteld, hetgeen volgens anderen hier ‘respect’ afdwingt voor de rechterlijke macht….. Dus.

  1stejohn, joh, hoeveel mensen krijgen nu een sv vanwege door rood lopen met een sjaal om? kom op zeg. Hoe vaak heb je een verdachte hooligan in een abri gezien?


  ⚠️ Meld

 11. Heeft jeugdzorg waarschijnlijk weer wat laten liggen……. Zou toch niet mogen, twee minderjarigen zonder vaste woon en verblijfplaats (gewoon dakloos) waar ligt de verantwoordelijkheid en wie kan deze pakken. Pomp de overheid jaarlijks niet miljoenen de het AMK, BJZ, CJG en de RvdK, laat die eens wat gaan doen man.


  ⚠️ Meld

Reageer