Duurzaam Krasse Knarrenhofje in Stadshagen

Ingezonden:

Wonen in een klein Hofje voor mensen (vijftig plus) in Stadshagen; dát is wat wij willen. We hebben het dan over laagbouw; zoals ze vroeger ook werden gebouwd. De woningen zijn niet groot maar voldoende: woonkamer, 1 slaapkamer, badkamer, toilet, keuken en een vaste trap naar de hobby-ruimte/logeerkamer boven. Een knus project dat vooral betaalbaar moet zijn voor mensen met een krappe beurs.

In dat project wonen we met zijn allen rondom een gemeenschappelijke tuin. Iedereen heeft weliswaar zijn of haar eigen voordeur/plaatsje, maar op het centrale deel is voldoende zitgelegenheid om bijvoorbeeld te zitten kletsen en van de zon te genieten. In de hof kan een mix ontstaan tussen kleine goedkope huurwoningen en koopwoningen. Het fijnste lijkt mij een hofje waar zo mogelijk met natuurlijke materialen wordt gebouwd, en waar men betrokken is bij de woonomgeving en de natuur. Duurzaamheid is immers het toverwoord tegenwoordig ? En het staat onomstotelijk vast dat mensen gelukkiger zijn in een groene omgeving. Wikaza is een soort digitaal platform dat particulieren helpt om hun woonideeën met elkaar te matchen en (samen) te realiseren, Op wikaza.nl regio Zwolle kun je zien welke project-oproepen en initiatieven er zijn, maar je kunt hier ook ideeën toevoegen. Hoe meer geïnteresseerden, des te minder je zult hoeven wachten op deze of op andere partijen die het dan wellicht willen realiseren. Elke corporatie/ontwikkelaar heeft immers het liefst dat er al een soort van ”groep” is die ook weet wat ze wil. Dat kan via deze website.

Vanaf ca. 12 woningen kan geprobeerd worden een hofje te maken, dus hopelijk melden veel geïnteresseerden zich aan. Als het goed is zijn er dan meerdere winnaars: Bovenal de klant die weer koning is en mag zeggen wat hij of zij wil. De gemeente die bij alles wat een project in deze moeilijke tijden kan versnellen eerder van haar grond af is. De realiserende of bouwende partij. De markt is nu erg slecht, dus alles wat van onderop de vraag van consumenten kan richten, bundelen en operationaliseren levert simpelweg behoud van werkgelegenheid op. Laat je niet afschrikken door alle "professionele informatie" op Wikaza, want het gaat nog steeds over betaalbare huurwoningen, eventueel gemengd met koop.

Het seniorenhofje is omgeturnd in Krasse Knarrenhofje ! De link van Wikaza: http://zwolle.wikaza.nl/public/ . Zodra we met voldoende mensen zijn kunnen we gaan kijken hoe we ons organiseren en laten adviseren als groep. Dus als u daar voor uzelf wat in ziet en mee wilt denken zou ik het fantastisch vinden om te kijken of we dit concept van de grond kunnen krijgen. Heeft u geen computer maar tóch interesse, laat het mij dan weten. In dat geval zal ik ook namens u spreken. Een Krasse Knarrenhofje waar ook het begrip noaberschap nieuw leven kan worden ingeblazen. Daar wordt Zwolle een beetje beter van. Mooi toch ?

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Er komt midden in de stad een geweldige locatie vrij. Dit ziekenhuis biedt tal van mogelijkheden. Door het hergebruik voorkomen wij leegstand en verpaupering, want dat hebben wij al genoeg in onze stad.


    ⚠️ Meld

  2. Een heel mooi initiatief, maar naar mijn idee hoort een dergelijk seniorenhofje niet in de meest afgelegen woonwijk maar in- of op loopafstand van de binnenstad gebouwd te worden.


    ⚠️ Meld

Reageer