Waarschuwing voor gladheid door stuifsneeuw

Zwolle – In het gehele land kan het plaatselijk glad worden door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten, met name op secundaire wegen.

Een sneeuwgebied trekt vanuit het zuiden noordwaarts over het land en bereikt in de middag het midden van het land. In Limburg kan de neerslag tijdelijk overgaan in ijsregen of ijzel. Daar geldt zondag een code oranje voor ‘extreem weer’. In de avond neemt de kans op stuifsneeuw in het noorden van het land toe. De regio Zwolle kan daar vanaf zondagmiddag ook mee te maken krijgen! Naarmate de avond en nacht vorderen wordt het in het midden en zuiden op steeds meer plaatsen overwegend droog. Motsneeuw blijft echter mogelijk. In de noordelijke provincies sneeuwt het ook maandag overdag nog.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Voor mij hoeft al die sneeuw niet. 3 x last van! Op Twitter lees ik van mensen dat ze zich op extrteem weer verheugen. Dan ben je een aardige sensatiezoeker en ramptoerist >:(


    ⚠️ Meld

  2. nou dat was weer heftig inderdaad wel 10 cm sneeuw maar wel in het hoekje van de tuin wat opgewaaid is. dus weer paniek om niks :P8)


    ⚠️ Meld

  3. Ben net vanuit Stadshagen via de ring ri Raalte en Holten gereden. De ring en de N wegen zijn schoon en gewoon goed te rijden. Alleen het stukje tot aan de Zwartewaterallee was sneeuwerig 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer