Leerlingen Carolus Clusius krijgen duiklessen

In de 4e lesperiode (week 15 t/m week 23) hebben de leerlingen van de DaVinciklas (Gymnasium II projectklas) via het Carolus Clusius College, in samenwerking met Duikcentrum Zwolle, lessen gekregen om het theorie certificaat te halen dat nodig is voor het internationaal erkende diploma ‘open water diver’.

De praktijkgedeeltes worden uitgevoerd door personeel van de duikschool. Per week krijgen de leerlingen twee lesuren die besteed worden deels aan theorie en deels aan  practica. In de practica worden de duiken voorbereid (bijvoorbeeld kennismaking met het materiaal) maar ook wordt er een aantal proeven gedaan vanuit het vak natuurkunde. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het officiële theorieboek van de IDD (instructor dive development). De IDD is een wereldwijde professionele duikorganisatie. Naast het behalen van het theorie certificaat ‘persluchtduiken’ gaan de leerlingen ook twee keer echt duiken. De eerste keer in een zwembad en de tweede keer in de Wythmenerplas.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Het duiken was echt super! 😀
  Eerst in het Calo-bad, leuk de techniek leren kennen & buddy breathen…. 😉
  & nu vandaag naar de Wythem!!
  Leuk samen met de visjes naar een oud wrak kijken.. ;D
  Helaas was er iemand over mn kleren heen gereden(gemaaid!!)terwijl ik aan het duiken was, verder echt een super dag!! 8)
  Groetjs Petra


  ⚠️ Meld

Reageer