Bluefingers spelen eerste thuiswedstrijd

Zwolle – Zondag speelde de frisbee vereniging de Bluefingers in de sporthal van Hogeschool Windesheim aan de Campus de eerste thuiswedstrijden van 2013.  Er werd gespeeld tegen Arnhem, Groningen en Utrecht. Er werd 1wedstrijd verloren, 1 gelijkgespeeld en 2 wedstrijden gewonnen in de 8e divisie.

bleufingers_3.jpg

Bij Ultimate Frisbee spelen twee gemengde teams van 7 spelers tegen elkaar op een lang smal veld, waarbij je probeert te scoren door de frisbee te vangen in een eindvak. Je mag niet lopen met de frisbee, maar kan met allerlei verschillende worpen de tegenstander omzeilen. Er wordt veel gerend, gesprongen en mogelijk gedoken! Eén van de meest bijzondere aspecten aan de sport is dat er geen scheidrechter is. De spelers reguleren zelf de wedstrijd met respect voor elkaar en de spelregels. Fairplay staat hoog in het vaandel! Ultimate frisbee kan zowel in de zomer als dus ook in de winter (indoor) gespeeld worden.

bleufingers_1.jpg

bleufingers_2.jpg

bleufingers_4.jpg

Wie deze sport zelf wil uitproberen? Iedereen vanaf 16 jaar is welkom! In de winter wordt getraind op de Calo van Windesheimn en in de zomer op Sportpark De Pelikaan. Voor meer informatie: Kijk ook op www.bluefingersultimate.nl.

Artikel delen:

Reageer