Succesvol NK voor Zwolse taekwondoërs

Zwole – Taekwondo Oude Luttikhuis is bij het Nederlands kampioenschap van afgelopen zaterdag in Almere uiterst succesvol gebleken. In totaal deden er vanuit de vereniging 28 deelnemers mee, die zorgden voor 19 medailles, waarvan acht nationale kampioenen. Naast deze gouden medailles behaalde de vereniging ook nog zeven zilveren en vier bronzen medailles. Hierdoor werd Taekwondo Oude Luttikhuis voor de vijfde keer in successie de beste club van Nederland.

taek.jpg

Opmerkelijk was dat dit jaar ook alle trainers van de diverse locaties in Zwolle meededen. Ronald Folson en Wim Kloosterman mogen zich Nederlands kampioen van 2013 noemen. Ronald Folson, hoofdtrainer Junioren en Senioren in Zwolle, wist vrij eenvoudig de voorrondes door te komen. Ook de finale partij werd met overtuigende punten gewonnen; eindstand 15-1. Robin Bakker, trainer Pupillen en Aspiranten kwam in de finale tegenover assistent-trainer Wim Kloosterman te staan. Hier gingen de eerste twee rondes redelijk gelijk op, maar in de laatste ronde wist Wim te versnellen en de voorsprong op te bouwen.

Ook topprestaties voor de leden uit locatie Almelo: Patrick Jonker werd voor de 3de keer Nederlands Kampioen, Reshmie Oogink voor de 8ste keer, en Marjolijn Abbink mag zich voor de 11de keer Nederlands kampioene noemen. En passant werd Joyce van Baaren geerd als Sportvrouw van het jaar, voor haar prestaties in 2012, met als hoogtepunt een bronzen plak op het EK.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer