Posterpresentatie project We Can

Zwolle – In samenwerking tussen de studenten van de opleiding Sociaal Cultreel Werk vanuit het Deltion College en de GGD vond maandag in het Deltioncomplex de posterpresentaties van het project We Can plaats.

21-01-2013_deltion-we_can_young_05.jpg

De studenten hebben gewerkt aan een We Can campagne (gelijkheid tussen mannen en vrouwen). In het schooljaar 2012/2013 ligt de nadruk van We Can Young op het onderwerp ‘seksuele weerbaarheid’. Tijdens hun stage organiseren de Deltion leerlingen een activiteit rondom dit thema. Zij zijn vrij om deze activiteiten geheel en al op hun eigen manier in te vullen. Belangrijk is dat de leerlingen met de activiteit andere jongeren proberen bewust te maken en te enthousiasmeren om zich ook voor We Can Young in te zetten. Het project op het Deltion College eindigde maandag met een posterpresentatie van hun activiteit.

21-01-2013_deltion-we_can_young_04.jpg

21-01-2013_deltion-we_can_young_01.jpg

21-01-2013_deltion-we_can_young_02.jpg

Via Lees verder nog een foto…

21-01-2013_deltion-we_can_young_03.jpg

DFe studenten maken zij zich hard om jongeren bewust te maken van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen en dit bespreekbaar te maken. WE CAN Young is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle en GGD IJsselland.

Changemakers: make a change!

WE CAN werkt met changemakers. Changemakers maken mensen inhun directe omgeving bewust van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen. Om meer jongeren, meiden en jongens, als changemaker te werven, is vorig jaar ‘WE CAN Young’ opgezet. Bij WE CAN Young bedenken jongeren samen een campagne die andere jongeren aan het denken zet over ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen. Jonge changemakers zetten hun talent in om bijvoorbeeld een kunstwerk te maken, een bekende Nederlander te interviewen en hier een filmpje van te maken, een debatmiddag of andere activiteiten te organiseren. Zwolse jongeren krijgen hierbij begeleiding van GGD IJsselland.

Pilot

WE CAN Young is september 2011 van start gegaan. Zwolle was samen met Den Haag en Arnhem een van de drie pilotgemeenten. Inmiddels is de pilot afgelopen en is de WE CAN campagne inmiddels door twaalf gemeenten omarmd. Meer informatie over WE CAN Young is te vinden op www.wecan.nl/young.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat bord was al op de locatie voor dit project. Het is een bord van een meidenclub. Ook jongens hebben met plezier meegedaan met dit project


    ⚠️ Meld

Reageer