Eerste schoolzwemkampioenschappen in Zwolle

Zwolle – SportService Zwolle organiseert woensdag 23 januari in samenwerking met zwemvereniging Swol 1894 en Optisport Zwolle de eerste editie van de Zwolse schoolzwemkampioenschappen. Het zwemevenement wordt gehouden voor basisschoolkinderen uit groep 5/6 en heeft van 13.30 tot 15.30 uur plaats in zwembad De Vrolijkheid – Optisport Zwolle, Ossenkamp 7.

Voor de eerste editie hebben ruim zeventig kinderen zich aangemeld, elk schoolteam bestaat uit zes zwemmers. Zij komen in actie op de estafette (6 keer 25 meter), vrije slag (25 meter), rugslag (25 meter) en de ‘fun estafette’. Tijdens de eerste Zwolse schoolzwemkampioenschappen staat vooral het zwemplezier hoog in het vaandel. Naast de wedstrijden zijn er voor de deelnemers diverse spelletjes op het droge, zoals: badmuts op of badmuts af, zwemband gooien, flipperrace en een zwemquiz. Verder ontvangen alle deelnemers een vrijkaartje van zwembad De Vrolijkheid, een goodiebag van Swol en een oorkonde.

 

De winnaars krijgen een medaille omgehangen en het winnende schoolteam mag de wisselbeker een jaar lang op school houden. De Fair Play-prijs wordt uitgereikt aan het sportiefste zwemteam. Alle prijzen worden uitgereikt door masterzwemster Christien Nieuwenhuis (Swol 1894).

Artikel delen:

Reageer