Anne Soldaat naar Hedon

Zwolle – Na het verschijnen van zijn veelgeprezen solo-album In Another Life in 2009 legde Anne Soldaat het fundament voor het grote succes van Tim Knol. Halsreikend werd er uitgekeken naar het nieuwe solo album van de voormalig Daryll-Ann frontman. De zelfgetitelde opvolger werd al bekroond met vier sterren door Nu.nl en vijf sterrren van de Volkskrant. Vrijdag 1 februari treedt Anne Soldaat op in Zwols poppodium Hedon.

Het nieuwe album, simpelweg Anne Soldaat geheten, is een onstuimig, stoer album waarop je hoort dat hij zichzelf nog steeds weet te ontwikkelen als gitarist, zanger en song-schrijver. Hoewel het album evident als Anne Soldaat klinkt, is er toch een duidelijke ontwikkeling ten opzichte van In Another Life. Soldaat lijkt comfortabeler met zijn plek als frontman en neemt meer de ruimte om te experimenteren met structuur en geluid. Het gaat op deze plaat om sfeer en de liedjes zijn dan ook minder compact. Maar wel onmiskenbaar Soldaat: catchy, melodieus en bij vlagen melancholiek. Anne Soldaat bestaat live tijdens deze toernee uit: Matthijs van Duijvenbode (Tim Knol, Johan), Bram Hakkens (Kyteman, GEM), Jeroen Overman (Tim Knol) & Maurits Westerik (GEM). Een soort all-star-band, van bevriende muzikanten die samen de nieuwe nummers ongetwijfeld tot grote hoogten gaat stuwen.

Support: Clean Pete

Clean Pete is melancholisch met een knipoog. Met gevatte teksten en ontwapenende optredens. Vorig jaar verscheen de eerste EP Niet Nu, Ja Ook Nu, Maar Vooral Altijd. Het bracht de tweelingzusjes tot de finale van de Grote Prijs van Nederland en het verzorgen van voorprogramma’s van o.a. Lucky Fonz III, The Kik en nu dus Anne Soldaat. Inmiddels is het hek van de dam en wordt er alweer hard gewerkt aan het uitbrengen van de tweede EP Er Kan Er Maar Eén De Beste Zijn.

ANNE SOLDAAT

Support: CLEAN PETE

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 1 februari
Open: 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur
Entree : € 12,50 – exclusief €1,00 servicekosten

 
Kaarten zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl, Plato Zwolle.

Artikel delen:

Reageer