Weblog Zwolle mooi voorbeeld van Zwolle Doet!

Zwolle – Vrijwilligerscentrale Zwolle zet onder de naam ‘Zwolle doet!’ graag een vrijwilligersorganisatie in het zonnetje. Weblog Zwolle is zo’n organisatie. Op de website van Weblog Zwolle vindt u het laatste nieuws uit en over Zwolle. De redactie van deze nieuwssite bestaat volledig uit vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is fotograaf Harry ten Klooster (64).

harrytk_fp_wz.jpg
Foto: Frans Paalman

Toen Ten Klooster in 2002 na een reorganisatie bij zijn werkgever op straat kwam te staan, besloot hij niet bij de pakken neer te zitten. Terwijl hij de ene na de andere sollicitatie verstuurde, pakte hij ondertussen zijn grote hobby fotograferen op en ging aan de slag als fotograaf. Eerst bij Omroep Zwolle als fotograaf voor de kabelkrant en sinds 2008 als fotograaf bij Weblog Zwolle. “Dankzij dit werk werd ik na een aantal jaar vrijgesteld van sollicitatieplicht.” Ten Klooster vertelt met bezieling over de site die bovenop het Zwolse nieuws zit. “Bij Weblog Zwolle werken we met zo’n negen vrijwilligers, waarvan de meesten fotograaf zijn. We moeten een bepaalde continuïteit bieden, dus het werk is niet vrijblijvend; er wordt op je gerekend. Het biedt je wel veel vrijheid. Bij Weblog Zwolle wordt je volledig vrijgelaten in wat je fotografeert. Je schiet alleen foto’s van dat wat jij leuk vindt. Het mooie is dat iedereen andere interesses heeft, waardoor er een goede balans ontstaat. We zijn bij veel verschillende gebeurtenissen aanwezigen, dat wordt door onze lezers erg gewaardeerd.”

Grote geluksvogel

De vrijwilligers van Weblog Zwolle doen hun werk allemaal met veel plezier. Volgens Ten Klooster is dat de essentie van vrijwilligerswerk. “Als je vrijwilligerswerk doet is het van belang dat je doet waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Ik ben een grote geluksvogel dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een bijdrage aan de samenleving te leveren. Als dat op deze manier kan, dan bof je toch?”

Werkervaring

Voor Ten Klooster is het werk goed te combineren met zijn privéleven. “Omdat dit mijn werk is, ben ik doordeweeks veel beschikbaar. Veel collega’s hebben een vaste baan en doen het fotograferen erbij. Zij trekken er dus vaak in het weekend of ’s avonds op uit. Een van mijn collega’s is net afgestudeerd, maar heeft nog geen vaste baan. Als fotograaf voor Weblog Zwolle doet hij mooi wat werkervaring op.

Nog een paar dagen en dan bereikt Ten Klooster de pensioengerechtigde leeftijd. Denkt hij na over stoppen? “Nee hoor. Ik kan niet stil zitten, dus ik ga voorlopig lekker door. Zolang het fysiek allemaal nog kan. Daarbij is Weblog Zwolle inmiddels een stukje van mezelf geworden, dat kan ik niet zomaar loslaten. Door dit werk blijf je betrokken bij de maatschappij en krijg je waardering. Daar kan een mens toch niet zonder?”

Door: Joyce Bilal

Vrijwilligerscentrale Zwolle

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Harry beschikt over het “Derde oog”, zijn plaatjes zijn schitterend. Ik zou wel graag de achtergrond van bovenstaande foto weten: Harry gedragen met een schoen aan zijn voet en een aan zijn hand…;)


    Maak melding

  2. Mooi WLZ in het zonnetje. Helemaal super. En Harry vast gefeliciteerd.
    Komt toch wel een fotootje van Harry op de dag dat hij 65 wordt. Is wel een mijlpaal, lijkt mij.


    Maak melding

Reageer