Zwols kampioenschap schaatsen voor scholen

Zwolle – SportService Zwolle organiseert vrijdag 25 januari, na het grote succes van vorig jaar, opnieuw het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen (60 meter sprint) op natuurijs. Dit evenement is speciaal voor kinderen uit de groepen 8 (eventueel combinatieklas 7/8) van de Zwolse basisscholen! Naast het kampioenschap verzorgt schaatser Freddy Wennemars enkele schaatslessen.

Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen wordt gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Daar zal ook Freddy Wennemars de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen. Hij kijkt er naar uit om de kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Freddy, de jongere broer van Erben Wennemars, is zelf vooral sterk op de korte sprintafstanden. Afgelopen maandag werd hij nog derde op het nationaal kampioenschap kortebaan. Hij moest op het natuurijs in Lemmer alleen zijn meerdere erkennen in Jesper Hospes en Jacques de Koning.

De schaatsdag voor Zwolse basisscholen duurt vrijdag van 8.45 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ. Er wordt gewerkt in blokken van ongeveer een uur per school. De tijd per school wordt afhankelijk van de inschrijving nader bepaald. Verder staat de hele dag in het teken van actie, uitdaging en vooral plezier. SportService Zwolle hoopt zo veel mogelijk groepen 8 op de ijsbaan te mogen verwelkomen!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer