Congresstad wordt Congresbureau Regio Zwolle

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2013 breidt de Stichting Congresstad Zwolle haar werkgebied uit naar de gehele economische regio Zwolle. Daartoe heeft het bestuur van de stichting besloten. Dit besluit maakt het mogelijk dat ook congres- en vergaderbedrijven in de regio zich aan kunnen sluiten bij Congresstad Zwolle. Met het oog op de uitbreiding wijzigt de naam van Congresstad Zwolle naar Congresbureau Regio Zwolle.

 

Congresbureau Regio Zwolle bestaat in zijn huidige vorm drie jaar. In de afgelopen periode hebben de partners van Congresbureau Regio Zwolle in totaal voor 54 congressen en bijeenkomsten offertes uitgebracht. Op basis hiervan zijn 28 bijeenkomsten geboekt. Deze hebben inmiddels plaatsgevonden of zullen in de toekomst plaats vinden. Ze vertegenwoordigen een omzetwaarde van circa twee miljoen euro. Daarmee levert Congresbureau Regio Zwolle een belangrijke bijdrage aan de economische impuls voor de regio. Congressen die door de inspanningen van Congresstad Zwolle tot stand zijn gekomen, zijn onder andere een 10-daags onderwijscongres, een universitair medisch congres en natuurlijk het VNG-congres in 2013.

Op dit moment telt Congresbureau Regio Zwolle ruim 50 aangesloten partners. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien, met name in de regio. Door de uitbreiding van het werkgebied wordt het namelijk ook voor bedrijven in de regio aantrekkelijk om zich aan te sluiten bij deze marketing-en promotie-organisatie voor het zakelijk toerisme.

De economische regio Zwolle bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Dronten, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Noord Oost Polder, Ommen, Oldebroek, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Deze 16 gemeenten werken op economisch gebied samen om zo de kracht van de regio te vergroten. Als een van de aandachtsgebieden voor economische ontwikkeling hebben deze gemeenten het toerisme benoemd, waaronder ook het zakelijk toerisme valt, bestaande uit congressen, vergaderingen en zakelijke evenementen.

Artikel delen:

Reageer