Sneeuwbeelden tegen sluipverkeer Indische Buurt

Zwolle – Een aantal bewoners van de Sumatrastraat in de Indische Buurt hebben al een aantal jaren last van sluipverkeer in hun straat. Ze zijn het ondertussen wel zat. Tijd voor een ludieke actie!

22-01-2013_sneeuwblokkade_sumatrastraat_02.jpg

De wijkbewoners hebben twee obstakels gebouwd van sneeuw. De twee barricades hebben de vorm van een walvis. De sneeuwnbeelden zijn door zowel volwassenen als kinderen gemaakt. De bewoners in de buurt zijn al eerder in actie gekomen tegen het sluipverkeer in hun buurt. In 2011 blokkeerden ze de Javastraat met een grote rioolbuis.

22-01-2013_sneeuwblokkade_sumatrastraat_01.jpg

22-01-2013_sneeuwblokkade_sumatrastraat_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Geweldige aktie! De kinderen hebben nu lekker veel ruimte! En dan parkeren de mensen tijdelijk maar even anders en rijden ze maar even niet door de straat!


  Maak melding

 2. @Jo dit is nu deze straat, maar wat als men op de Van Ittersumstraat dit gaat doen? Zeg je dat dan ook nog? Of de Deventerstraatweg?

  Wegen zijn wegen, en geen speelplaatsen!


  Maak melding

 3. Bijzondere actie. Leuk voor de kinderen, maar inderdaad niet zo handig.
  Als mensen last hebben van verkeer door hun straat, kunnen ze beter ergens gaan wonen waar geen verkeer komt.  Maak melding

 4. Maar Jolien87, de Sumatrastraat is toch een straat waar normaal gesproken geen verkeer komt. Ik verbaasde me erover dat hij als sluiproute gebruikt wordt. Hoeveel tijdwinst kan dat nou opleveren. Degenen die dat doen zijn waarschijnlijk dezelfde idioten die op de snelweg al knipperend aan je bumper hangen.


  Maak melding

 5. Ik ben bezorger bij een pizzeria, en als ik moet in de indische buurt gaan bezorgen het is best lastig om daar in te komen. Het is al lastig met een tweewielertje in de sneeuw te rijden, en dan dit nog erbij.

  En dan vinden ze het gek als hun pizza is al koud als wij bezrogers eindelijk hun pizza kunnen afgeven.

  Als de kinderen willen spelen, daarvoor hebben ze een speeltuin bij de Sumatrastraat. Ze moeten niet op de weg gaan spelen.


  Maak melding

 6. bernard: ik woon vlakbij de Indische buurt, maar ben daar verder niet zo bekend om te weten hoeveel verkeer er doorgaans door de straten rijdt.
  Maar dan nog, ze wonen aan een openbare straat, dan kan je verkeer verwachten. Ik ben het er volledig mee eens dat de veiligheid van de kinderen voorop staat, maar kinderen horen niet op straat te spelen. Daar zijn speeltuintjes voor. Ik kan me goed voorstellen dat je in de zomer lekker voor je huis wil zitten met de buren terwijl de kinderen zich vermaken, maar het is en blijft een straat, waar je dus verkeer kan verwachten.  Maak melding

 7. De Sumatrastraat is niet te vergelijken met de van Ittersumstraat of de Deventerstraatweg. Het is een hele rustige straat die (mis)bruikt wordt door sluipverkeer. Verder is er net als op een woonerf overdag weinig verkeer. En waar staat dat kinderen niet op straat moeten spelen..?  Maak melding

 8. @Jo
  Volgens mij is een onderdeel van het opvoeden van kinderen dat je ze leert dat ze niet op straat moeten komen, dat voorkomt een hoop ellende.
  Maar de volwassenen zullen zich wel ergeren dat er onbekenden door “hun straat” rijden en als je dan het spelen van kinderen opvoert als excuus creeër je meer sympathie bij de bevolking.;)


  Maak melding

 9. Het is een straatje, daar hoort geen doorgaand verkeer. Je ziet niet eens fatsoenlijke stoepen waarop kinderen dan zouden kunnen spelen. Terechte actie.


  Maak melding

 10. Inderdaad, net wat suze zegt. Het is een woonstraat. Ja, daar mogen auto’s rijden (bestemmingsverkeer) maar het is niet bedoeld voor doorgaand verkeer.

  Bij mij voor het huis is een straat die een doorgaande weg is voor bewoners in dit deel van Stadshagen. Volkomen normaal dat ze daar langs rijden. Ik vind het NIET normaal dat er ook mensen menen ons achterpad te moeten gebruiken als doorgaande weg.

  Verschillende wegen hebben verschillende bestemmingen. Gebruik ze waarvoor ze bedoeld zijn. Simpel.


  Maak melding

 11. Staat er een bord “alleen bestemmingsverkeer” is het niet de bedoeling dat je het als doorgaande weg gebruikt. Anders is het dus een weg waar iedereen gebruik van mag maken.
  Ik begrijp het probleem wel, bij mij rijden de moeders ook met de auto door de straat om de kinderen naar school te brengen omdat ze hiermee een stoplicht omzeilen, maar ik vind niet dat ik het recht in eigen hand moeten nemen door b.v. een rioolbuis op de weg te gooien. Stel dat je buurman een hartaanval krijgt, geen ambulance kan hem bereiken. Dat zou ik niet op mijn geweten willen hebben.  Maak melding

 12. Ik woon daar in de buurt en het is gewoon asociaal hoe hier bijna elk jaar met sneeuw de straten grotendeels worden afgesloten. Er zal brand uitbreken. Kan de brandweer er mooi niet bij. Ambulance dito. Politie dito, al is het volk hier niet bepaald fan van de politie omdat de halve buurt al vast heeft gezeten.
  Er zit notabene een speeltuin aan de hoek van de straat, maar nee, dit is ‘hun’ straat en wee de gebeente dat iemand het lef heeft er zomaar doorheen te rijden.
  Sluipverkeer door die straat is er sowieso zelden tot nooit vanwege de hoge drempels, waar de andere straten in mindere mate last van hebben dus sluipverkeer gaat vooral door de aangrenzende straten.
  Maar dit op eigen houtje straten blokkeren is natuurlijk compleet debiel.


  Maak melding

 13. Ik kan niet herinneren dat er bij die straat een bord staat met “verboden in te rijden”. Hoe groot of klein de straat dus ook is, iedereen mag er gebruik van maken.

  Waar de kinderen dan moeten spelen? Wat dacht je van een speeltuintje?


  Maak melding

 14. Bericht door Mike70, op 23 januari 2013 om 16:07

  Stel dat je buurman een hartaanval krijgt, geen ambulance kan hem bereiken. Dat zou ik niet op mijn geweten willen hebben.

  Onzin, elke plek is gewoon bereikbaar als er op één plek de boel afgesloten wordt. Kijk op maps.google dan zie je dat dat geen weg is voor doorgaand verkeer. Komt nog bij dat het hier dus om gasten gaat die niet het geduld op kunnen brengen om hun beurt in de file af te wachten. Reken maar niet dat ze dan in dat straatje stapvoets gaan rijden, want ze menen haast te hebben. En ja, ik vind dat kinderen in zo’n straatje gewoon op straat moeten kunnen spelen. Het autoverkeer kan zich makkelijk aanpassen.


  Maak melding

 15. De mensen daar hebben groot gelijk.
  Het is een woonstraat en er zijn andere straten voor doorgaand verkeer.
  Kinderen zouden gewoon lekker op straat moeten kunnen spelen net zoals vroeger de gewoonte was.
  De ergernis die sommigen hier uitspreken is meer gelegen in het feit dat de bewoners van de Indische buurt zich niet zomaar van alles laten opleggen en de vrijheid van geest en handelen hebben om te doen wat hen goed lijkt.
  Anders dan al die bange en grijze muisjes waar Nederland zo ernstig onder lijdt en die zich hier menen te moeten profileren met hun moraliserende opmerkingen.


  Maak melding

 16. Hier wordt elke keer geopperd dat de kinderen maar in de speeltuin moeten spelen. De belevingswereld van een kind is wat groter als altijd maar spelen in het speeltuintje. Ook hier spelen de kinderen op straat. Onze straat is geen doorgaande route en ik vind dat dat moet kunnen. Verstoppertje in alleen het speeltuintje is een beetje saai.


  Maak melding

 17. @Jo prima, maar leer dan de kinderen ook dat er op straat ook auto’s, fietsen en andere vervoersmiddelen rijden. En dat ze daar voor moeten oppassen.


  Maak melding

 18. Er horen stoepen te zijn waarop kinderen kunnen spelen, die ontbreken hier. Dan moeten ze de straat op. Kinderen willen ook graag zicht op hun huis hebben.


  Maak melding

Reageer