Opbrengt kerstconcert naar Ronald McDonald huis

Zwolle – Het Groot Mannenkoor Zwolle heeft met succes het kerstproject afgerond. Na de clinics voor in de mannenzang en het koor geïnteresseerde mannen, die werden verzorgd door Hennie Ramaekers, voormalig dirigent van de Mastreechter Staar, werd dit project opgestart. Een behoorlijk aantal mannen kwamen kijken bij de repetities van het koor. Een zevental daarvan kon meedoen aan het jaarlijkse kerstconcert in de Dominicanenkerk, waarvan de netto opbrengst aan het Ronald McDonald huis Zwolle zal worden geschonken.

Ondanks het slechte weer was de kerk vrijwel geheel vol. Het werd een prachtig concert met een wethouder (Nelleke Vedelaar) als presentatrice en hartveroverende jonge solistes, Lonneke Arkes zang en Annefloor Plantinga viool. De netto-opbrengst van dit concert zal dus feestelijk worden overhandigd op 4 februari 2013 aan Lianne Booijink de manager van het Huis in het repetitielokaal van het koor De Weijenbelt te Berkum om 19.30 uur. Direct daarna zullen de 7 nieuwe leden op dezelfde avond officieel worden geïnstalleerd als volwaardig lid van het Groot Mannenkoor Zwolle.

Aan de orde is ook de spectaculaire concertreis die het koor in september van dit jaar gaat ondernemen naar Bulgarije. Het koor zal ondergebracht worden in het stadje Borovets, noordwestelijk van Sofia. Daar zal met een bevriend koor een concert gegeven worden, waar de inwoners nu al naar uitkijken. Daarnaast is een concert gepland in de wereldberoemde Alexander Nevski kathedraal in Sofia evenals een concert in het Rila klooster dat jaarlijks door tienduizenden toeristen wordt bezocht. In Zwolle zal het koor nog van zich laten spreken op 3 maart in het door de Zwolse Zangraad georganiseerd evenement, Zwolle Zingt Frans in Odeon/De Spiegel. Al met al dus een druk jaar voor het gerenommeerde Groot Mannenkoor Zwolle.

Artikel delen:

Reageer