Opening nieuwe expeditie rond breedsnuitkaaiman

Bas & Moes (B.E.M.), de zingende acteurs uit de kinderserie en -films ‘Zoop’, openen woensdag 27 juni de nieuwste attractie in Ecodrome Zwolle: de Jungle Expeditie. In deze indoorattractie gaan kinderen en volwassenen in de jungle op zoek naar twee breedsnuitkaaimannen. Deze bijzondere alligatorsoort is in Ecodrome Zwolle voor het eerst in Nederland zichtbaar.

Dit soort kaaiman, onderfamilie van alligators, wordt op slechts drie andere plaatsen in Europa getoond. De twee breedsnuitkaaimannen worden ondergebracht in de Jungle Expeditie, de educatieve indoor attractie die Ecodrome Zwolle eind juni opent. Het themapark bestaat in 2007 tien jaar. 
Ecodrome Zwolle verwelkomt in het jubileumjaar een tweetal breedsnuitkaaimannen. Het themapark is de enige Nederlandse dagattractie waar bezoekers deze soort van dichtbij kunnen zien. Het dier zal te zien zijn in één van de spannende onderdelen van de educatieve indoor attractie Jungle Expeditie. Ecodrome Zwolle viert in 2007 haar tienjarig bestaan en de opening van deze attractie (eind juni 2007) is het absolute hoogtepunt van dit jaar. De breedsnuitkaaiman is op slechts drie andere plaatsen in Europa zichtbaar voor publiek.

Breedsnuitkaaiman


Zoals de naam al verraadt, is de brede en stompe snuit één van de kenmerken waaraan de breedsnuitkaaiman te herkennen is. De ooropeningen, neusgaten en vooral de ogen zitten bovenaan de kop om zo de prooien onder water te kunnen benaderen. Op de rug lopen rijen benige randen tot bij de staart. De maximale lengte van zeer oude mannetjes is ongeveer 3,50 meter, de meeste mannelijke exemplaren en vrouwtjes blijven onder de 2 meter. De dieren die in Ecodrome Zwolle te zien zullen zijn, hebben een lengte van ongeveer 1,40 meter. Naar verwachting zullen zij in ongeveer tien jaar groeien tot circa 2 meter. De breedsnuitkaaiman komt voor in Argentinië, Bolivia, Brazilië, Paraguay en Uruguay. Zijn leefomgeving bestaat uit modderige wateren zoals mangroven, moerassen en kleine meertjes. Deze soort is meer aan water gebonden dan andere krokodilachtigen. Het voedsel bestaat voornamelijk uit appelslakken, die vrij groot kunnen worden. Daarnaast eet de breedsnuitkaaiman ook diverse gewervelde en ongewervelde dieren, als kikkers, vogels, insecten en waterslangen. Ecodrome Zwolle gaat proberen voor nakweek van de kaaimannen te zorgen. De voorzieningen in de Jungle Expeditie worden hier volledig op aangepast.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. wow, dat word een vol park de komende week!!
    ik kijk toch anders tegen krokodillen aan sinds steve de krokodillenknuffelaar er niet meer is…


    ⚠️ Meld

Reageer