Landstede Basketbal eenvoudig naar bekerwinst

Zwolle – De basketballers van Landstede hebben woensdagavond in het eigen Sportcentrum eenvoudig de eerste ontmoeting van het bekerduel met E.B.V. The Jugglers gewonnen. De eindstand werd maar liefst 101-46! De halve finale van de basketbalbeker kan het team van Herman van de Belt bijna niet meer ontgaan.

Landstede Basketbal had de kwartfinale weten te bereiken door met 79-62 van BC Apollo uit Amsterdam te winnen. Woensdagavond hadden de lange Zwollenaren het makkelijk tegen de Eerste divisionist The Jugglers. De  tukkers uit Enschede hadden in Zwolle geen schijn van kans. De halve finale kan ze door het verschil van kwaliteit niet meer ontgaan, maar er volgt nog wel een return. De kwartstanden waren: 29-14, 54-21, 77-34 en 101-46.

Landstede Basketbal begon goed aan de wedstrijd en nam in het eerste kwart al snel de leiding, nadat de eerste punten voor Jugglers waren. Met fris en energiek basketbal werd het eerste kwart afgesloten met 29-14. In het tweede kwart werd de voorsprong redelijk makkelijk uitgebouwd. Bas Veenstra begon dit kwart vanaf de start en er werden mooie scores gemaakt door verschillende spelers (54-21).

Na de rust ging Landstede Basketbal eigenlijk op dezelfde voet verder. Na een botsing ging Tanner Smith naar de grond en even sloeg de schrik toe. Gelukkig krabbelde hij weer op en werd ondersteund door ploeggenoten naar de kleedkamer gebracht. Gelukkig lieten de spelers hierdoor niet van de wijs brengen en blijven ze goed spelen. Emil van Veen mocht vanaf de start in het vierde kwart meedoen en bekroonde deze met de laatste driepunter waarmee hij de eindstand op 101-46 brengt.

Landstede Basketbal is door de overwinning nog niet verzekerd van een halve finale plek. Volgende week dinsdag wordt de return gespeeld in Enschede. De wedstrijd in de Deppenbroekhal start om 19.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer