Schietpartij bij coffeeshop in Zwolle

Zwolle – In de directe omgeving van coffeeshop Dino’s aan de Thomas à Kempisstraat in Zwolle, is donderdagmorgen een schietpartij geweest.

img_4021.jpg
Foto’s: A. v.d. Zee

De politie kreeg omstreeks 04.30 uur een melding, dat er op een coffeeshop aan de Thomas à Kempisstraat was geschoten. Agenten gingen naar het pand en zagen dat er meerdere kogelinslagen in de ruit zichtbaar waren. De schutter(s) wist te ontkomen. Er waren geen gewonden. In de omgeving werd direct een onderzoek ingesteld en het Team Forensische Opsporing werd opgeroepen voor een sporenonderzoek. De politie is een onderzoek begonnen en vraagt tips over het gebeurde.

img_4024.jpg

24-01-2013_schietpartij_th_a_kempisstraat_03.jpg

img_4019.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

schietpartij_tak_1.jpg

img_4025.jpg

24-01-2013_schietpartij_th_a_kempisstraat_01.jpg

24-01-2013_schietpartij_th_a_kempisstraat_02.jpg

Artikel delen:
Reacties 51
 1. Wat een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen.
  Het is elke ochtend druk daar met verkeer en jonge kinderen die alleen naar school fietsen.
  Inderdaad weg met die shop voor het wel een keer verkeerd afloopt.


  Maak melding

 2. Vorig jaar raakte in dezelfde straat een jongen zwaar gewond bij een schietpartij en in december was dezelfde coffeeshops nog doelwit van een gewapende overval.


  Maak melding

 3. Pffh en dan te bedenken dat ik iedere ochtend en einde vd dag door die straat fiets om naar me werk te gaan.. Nou gewoon dicht timmeren die handel daar want idd er fietsen veelste veel mensen kinderen gelukkig is het nog goed gegaan deze keer,..maar ik fiets voorlopig niet meer door die straat dan maar een beetje om fietsen!!!!!


  Maak melding

 4. Ja en vorig jaar die schietpartij voor New York Pizza…ook maar sluiten want pizza’s trekken blijkbaar ook fout publiek aan…


  Maak melding

 5. Ik keur het geweld natuurlijk niet goed, maar dit kan toch overal plaatsvinden!
  Beetje kortzichtige reacties hier.
  Wat krijg je als je alle koffie shops sluit? Juist, nog meer problemen op staat.
  Dus hang wat mij betreft camera’s in en staat met koffie shops


  Maak melding

 6. Die coffeeshop zit er al jaren. Misschien eens even onderzoeken wat er bij al die vage belwinkels daar in de straat gebeurt ?
  Waarom “hangen” daar continu gasten rond ?
  Dat krijg je ervan als de politie liever fietsers bekeurt dan criminelen aan te pakken. Aanpakken dat tuig wat niet werkt en geen enkele toegevoegde waarde heeft voor deze stad.


  Maak melding

 7. Klopt inderdaad.Er word veel rondgehangen,Paar weken terug oo al een gewapende overval.Dus nu is het genoeg ontruimen en dicht dat ding,Op na 0 tolerance.Nu kan het nog.Voor dat het te laat is.


  Maak melding

 8. Lekker nutteloze schietpartij om vier uur in de ochtend. Alleen de ruit is kapot… Tja, drugs doen rare dingen met mensen.


  Maak melding

 9. Bericht door sassendonk, op 24 januari 2013 om 09:56
  Ik keur het geweld natuurlijk niet goed, maar dit kan toch overal plaatsvinden!
  Beetje kortzichtige reacties hier.
  Wat krijg je als je alle koffie shops sluit? Juist, nog meer problemen op staat.
  Dus hang wat mij betreft camera’s in en staat met koffie shops

  Je hebt volkomen gelijk maar bij deze coffeeshop gebeuren net iets wat te vaak van dit soort incidenten!! We hebben in Zwolle nog meer coffeeshops en daar hoor je vrijwel nooit wat over!!


  Maak melding

 10. Ik weet niet hoor maar als je hem daar dicht gooit gaat het “tuig” richting de stad enzo…. en als daar geschoten word rond die tijd is de kans groter dat er mensen gewond raken! Dus gewoon open laten maar een camera aan de overkant van de straat…. of meer politie in die buurt idd! Pistolen zijn illegaal…. fietslamp verplicht maar ik ga liever zonder licht over straat dan met de kans dat ik neem geschoten word daar…. ow ja en wat ik nog wilde zeggen het zal wel een afrekening geweest zijn ofzo…. ik fiets er morgen gewoon weer langs want die schutters zullen er dan toch niets zijn! En anders pech!


  Maak melding

 11. Ik woonde 4 jaar om de hoek van het Binnenhof…

  Heb hier nooit last van gehad… buiten de mafkezen die met een opgefokte auto hun gram gaan halen.  Maak melding

 12. Lijkt me sterk, dat het alleen die coffee shop is.
  Het is in ieder geval altijd erg druk in die straat! Auto’s staan her en der geparkeerd en het moet allemaal maar kunnen.


  Maak melding

 13. Ik snap ook niet het probleem, zulke criminaliteit gaat niet meer weg.
  Ze kunnen wel alle Coffee shops dichtdoen, en verder gaan met zulke acties!
  Mensen die in de criminaliteit zitten, moeten gewoon voor altijd in de gevangenis blijven.
  Want het probleem zijn toch de daders, en niet een winkeltje.
  Stel je voor dat de bank wordt overvallen, dan zou de bank ook niet dicht gaan.  Maak melding

 14. Het is de hele sfeer er omheen in de straat die de zaak aantrekt.
  Daar heeft de Rabobank weinig last van.
  Veel gehang, en vage figuren die je te lang aankijken


  Maak melding

 15. Het is elke ochtend druk daar met verkeer en jonge kinderen die alleen naar school fietsen.

  puur op zaak (eigenaar) gericht

  omstreeks 04.30 uur

  😮 gaaap ik slaap


  Maak melding

 16. @plantje als er een gewoone winkel daar was, had je ook auto’s die daar willen parkeren dus,,,,, Dus als op jouw winkle word geschoten dan ben JIJ geen slachtoffer zo te horen hier maar de dader ?
  Dus ik kan volgens jullie op mijn colega’s gaan schieten om ze uit de stad te jagen en zo op deze manier alle klanten van hen te krijgen ?
  Je word overvallen en dan ben ja niet alleen slachtoffer maar ook degene die overlast pleegt.

  Hoe krom wil je het hebben ?

  Deze mensen zijn slachtoffers en dan gaan we hen maar met pek en veren de stad uit jagen ?

  Wooow blij dat ik niet meer i NL woon.


  Maak melding

 17. Ik woon zelf in deze straat maar heb aanzienlijk meer last van allerhande duistere figuren die er de hele dag rondhangen dan van de coffeeshop.
  Ik denk dat het tijd is dat aan deze figuren die de hele dag niets zinnigs te doen hebben iets gedaan wordt.


  Maak melding

 18. @vdberg

  Bedankt voor je update! Zo te lezen ben je erg goed in het leggen van verbanden….Alleen vindt ik het een beetje kortzichtig om deze incidenten aan elkaar te linken


  Maak melding

 19. Bericht door josie, op 24 januari 2013 om 11:57
  @plantje als er een gewoone winkel daar was, had je ook auto’s die daar willen parkeren dus,,,,, Dus als op jouw winkle word geschoten dan ben JIJ geen slachtoffer zo te horen hier maar de dader ?
  Dus ik kan volgens jullie op mijn colega’s gaan schieten om ze uit de stad te jagen en zo op deze manier alle klanten van hen te krijgen ?
  Je word overvallen en dan ben ja niet alleen slachtoffer maar ook degene die overlast pleegt.

  Hoe krom wil je het hebben ?

  Ik heb echt geen flauw benul van wat je duidelijk wil maken…

  Maar goed. Wat ik bedoel is, dat het een bijzondere straat is. En ik denk dat het echt niet aan die coffeeshop ligt dat er nu wat gebeurd is. Daar zitten diverse zaken waar ik mijn twijfels over heb.

  Dooielippe verwoordt het beter. Dank daarvoor!

  Bericht door Dooielippe, op 24 januari 2013 om 12:33
  Ik woon zelf in deze straat maar heb aanzienlijk meer last van allerhande duistere figuren die er de hele dag rondhangen dan van de coffeeshop.
  Ik denk dat het tijd is dat aan deze figuren die de hele dag niets zinnigs te doen hebben iets gedaan wordt.

  En dan heb je het over iemand die er woont.


  Maak melding

 20. Misschien begrijpen mensen het beter als ze een keer wiet hebben gehaald bij die shop. Wat een ranzige natte zooi zeg. Ga dan gewoon naar 1 van de andere shops die onze stad rijk is ipv deze overhoop te schieten.. *stapt op de fiets en haalt een 5je Zwolsch Kristal.


  Maak melding

 21. Inderdaad, platgooien die hap daar. Dat hele stuk. Stuk straat ziet er ook niet uit. Eerder al de ene videotheek na de andere die ging en kwam.. die coffeeshop en andere pandjes die er niet uit zien…. Het oogt enkel naar witwaspraktijken, en dan hoeft dat niet eens zo te zijn… zo ziet het er wel uit dat hele gebied daar.


  Maak melding

 22. oooh Adnip, ken ik jou?

  Mensen praten over dingen waar ze geen weet van hebben! Gooi de coffeshop maar dicht, tuig gaat ergens anders hangen, moet het daar dan ook dicht/gesloopt? Beter pak je het tuig op en zet je ze vast voor een langere tijd.


  Maak melding

 23. @adnip
  Na veelvuldige analyse van het door u geplaatste bericht doe ik de aanname dat u zich afkeert tegen de maatschappij. Daarnaast heb ik ook sterk het vermoeden dat u van groene thee houdt. Ook vraag ik mij af(en meer met mij) wat de exacte definitie is van Zwolsch Kristal. Zou u mij daar op nader te noemen locatie en tijd, hier verdere toelichting over kunnen geven? Verder heb ik nog één ding dat ik met u wil meedelen en dat is een quote van een zeer respectabele man:

  “don’t eat the yellow snow”


  Maak melding

 24. Handwapens in NL hebben max 7 of 9 patronen.
  Er liggen 24 + hulzen.

  A; 1 dader 1 handwapen = 3 x herladen = heel boos!
  B; 2 daders 3 handwapens = georganiseerde bende
  C; automatisch wapen = zware criminelen, onderwereldfiguren


  Maak melding

 25. 6 kapperszaken, een aantal belwinkels met andere handel. En dit op een plek van nog geen 300 meter afstand van elkaar. Het lijkt erop dat de klandizie en eigenaren van enkele zaken in deze straat bepalen wie er de baas is. Gelden hier geen vergunningen of denkt de gemeente lekker alles op 1 plek en bekijk het maar!


  Maak melding

 26. Bijzonder! Als ik buitenlandse gasten heb ga ik juist naar deze straat, puur omdat je daar van heel veel verschillende nationaliteiten eten kunt halen en om zijn multiculti en stedelijke uitstraling. Iedere beetje stad heeft minstens 1 zo’n straat. Heerlijk! Zo zie je maar, niet iedereen heeft dezelfde zienswijze…gelukkig ook maar anders was alles een dikke eenheidsworst!


  Maak melding

 27. Het zijn de pandeigenaren die de winkelruimtes verhuren en daarbij alleen aan de te innen huurpenningen denken.
  Pandeigenaren die zichzelf veelal tot de gegoede burgers van Zwolle rekenen.
  De staat van de panden interesseert hen niet, want opknappen kost geld.
  Langzaam maar zeker sluipt de verloedering zo de straat in.
  Het gemeentelijke vergunningenbeleid werkt er ook al niet aan mee om dit tegen te gaan.
  Het vereist een gezamenlijke aanpak om deze straat er weer bovenop te krijgen.
  De Sassenstraat is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.
  Dit vergt echter wel een behoorlijke inspanning en vooral tijd, voordat het zover is.


  Maak melding

 28. gaat ook niet zozeer om de winkels, ik kom daar ook, maar die randfiguren die daar rondhangen en het straatbeeld bepalen. Maar wanneer je op veilige afstand woont is het mooi praten.


  Maak melding

 29. @Dooielippe,
  Geduld mie jonge, als dat shiteiland waar ze vandaan komen binnenkort echt onafhankelijk wordt sturen we al die uitkeringstoeristen gewoon terug.


  Maak melding

 30. Lisette, een afrekening? Om 4.30 als de shop dicht is en er alleen op t raam geschoten wordt? Overigens weten de eigenaren beide niet wie het waren en ook niet waarom. Kun je geloven of niet geloven, i dont really care.. En prachtig die aannames dat zowel de schietpartij bij de Pizzaria als de overval (door 2 sukkels op een fiets die nog geen 50euro buit hebben gemaakt) met vannacht te maken hebben… Ja we weten echt waar we over praten. Heuse detectives hier.


  Maak melding

Reageer