Bijzondere app voor jongeren Level-Z

Zwolle – Woensdagavond 23 januari is op feestelijke wijze de webapplicatie ‘Level Zapp’ gelanceerd in jongerencentrum Level-Z in Stadshagen. De app geeft smartphone-gebruikers de mogelijkheid om een virtueel kijkje in het jongerencentrum te nemen.

app_level-z.jpg

De Zwolse kunstenares Lydia Woort heeft de afgelopen maanden, samen met de jongeren van het jongerencentrum hard aan de app gewerkt. De jongeren hebben meegewerkt aan de vormgeving maar  hebben ook tekst, beeld en geluid voor in de app verzorgd. Via de app kunnen smartphone gebruikers virtueel door het gebouw lopen en van alles over het jongerencentrum ontdekken. De app is dus bedoeld voor iedereen die benieuwd is wat er allemaal in dit bijzondere gebouw te beleven valt. De techniek achter de app is heel nog nieuw. Dit betekent dat de app de komende tijd nog verder wordt aangevuld en aangepast. Verder gaan de jongeren de app de komende jaren samen met de kunstenaar up-to-date houden.

 

De app is gemaakt in opdracht van de gemeente Zwolle. Lydia Woort is geselecteerd uit een aantal Zwolse kunstenaars die zich voor de opdracht hadden aangemeld. De ‘Level Zapp’ is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de kunstenaar, jongeren van het jongerencentrum, de jongerenwerker, de architect van het jongerencentrum, leden van de Commissie Beeldende Kunst en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer