Isala lanceert app voor eigen artikelen

Zwolle – Ziekenhuis Isala lanceert als eerste topklinische ziekenhuis in Nederland de app IsalaPub, waarmee de gepubliceerde PubMedpublicaties van auteurs werkzaam bij Isala kunnen worden geraadpleegd. De gratis app is beschikbaar via www.isalapub.nl.

De app biedt de mogelijkheid om door de publicaties te browsen en de abstracts te lezen. Andere functionaliteiten zijn het selecteren van publicaties op auteur, specialisme of tijdschrift. Een aantal rangschikkingen is beschikbaar zoals op aantal publicaties of op impactfactor. Momenteel bevat de app alle artikelen uit 2011 en wordt gestart met de invoer van artikelen uit 2010 en 2012. Naar verwachting wordt dit in het eerste kwartaal van 2013 afgerond. Daarna wordt de app steeds bijgehouden, zodat altijd de meest actuele informatie beschikbaar is. De app vervangt het publicatieboekje dat jaarlijks werd gepubliceerd.

De Isala klinieken staan in de top 3 van topklinische ziekenhuizen als het gaat om het aantal gepubliceerde wetenschappelijke artikelen. Dit jaar leverden Isala-auteurs een bijdrage aan 274 artikelen in peer reviewed tijdschriften waaronder The Lancet en de New England Journal of Medicine. Zo publiceerden dr. L.F. Verdonck, dr. P. Bloembergen en prof. dr. P.L.P. Brand onderstaande artikelen in tijdschriften met een hoge impactfactor. Prof. dr. H.J.G. Bilo publiceerde de meeste artikelen (n=23).

IF 53.298

L.F.Verdonck

Cytarabine dose for acute myeloid leukemia

New England Journal of Medicine (NEJM), January, 2011

IF 38.278

P. Bloembergen

Clostridium difficile infection in Europe: a hospital-based survey

The Lancet Vol 377 January 1, 2011

IF 38.278

P.L.P. Brand

Treatment of mild persistent asthma in children (letter)

The Lancet Vol 377 January 1, 2011

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer