SportService start ‘Spreekuur Aangepast Sporten’

Zwolle – De afdeling Aangepast Sporten van SportService Zwolle start maandag 4 februari met het ‘Spreekuur Aangepast Sporten’. Dit spreekuur – elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur – is bedoeld voor (potentiële) sporters met een beperking, die op zoek zijn naar een geschikte sportactiviteit. Zij kunnen tijdens het spreekuur, zonder afspraak en geheel vrijblijvend, binnen lopen bij SportService Zwolle aan de Tesselschadestraat 155.

rob_fransen_en_loes_boetes.jpg

“We starten met dit spreekuur naar aanleiding van de enquête aangepast sporten, die we in 2012 hebben afgenomen. Uit die enquête, welke in de zomer van 2012 is verstuurd naar het adressenbestand van het WMO-loket van de gemeente Zwolle, is gebleken dat heel veel mensen behoefte hebben aan persoonlijk contact omtrent hun sportmogelijkheden”, vertellen Loes Boetes en Rob Fransen van de afdeling Aangepast Sporten, die verder benadrukken dat er aan het bezoeken van het spreekuur geen kosten zijn verbonden. De gemeente Zwolle en SportService Zwolle vinden het belangrijk dat meer mensen met een beperking de weg weten te vinden naar een passend sportaanbod. “We hebben hier in Zwolle een uitgebreid sportaanbod, daarnaast kan er bij voldoende animo vanuit de doelgroep nieuw sportaanbod worden opgestart. Het is hierbij wel van groot belang dat deze vraag bij ons bekend is.”

Loes Boetes vervolgt: “Ook sporters die vanwege blessures niet meer goed kunnen meekomen binnen de reguliere sport nodigen wij graag uit om een keer langs te komen. Rolstoelbasketbal is bijvoorbeeld een interessante sport voor basketballers en korfballers die niet meer staand het spelletje kunnen spelen in verband met knie- of enkelblessures. Hetzelfde geldt voor zitvolleybal en rolstoelhockey. Waarom zou je niet meer de sport beoefenen die je jarenlang met veel plezier hebt beoefend. Het is weliswaar op een aangepaste manier, maar net zo uitdagend en interessant!” Het is voor het spreekuur niet nodig om van te voren een afspraak te maken. “We willen het graag laagdrempelig houden. Geïnteresseerden kunnen gewoon op maandagmiddag binnen lopen voor een praatje over sporten op een manier die past.”

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle: 038-4236686 of aangepastsporten@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer