Plan voor WiFi palen wint Jongerenbudget

Zwolle – WiFi palen in het centrum van Zwolle van Levi Kuiper (grote projecten) en de meidenmodedag van Shania Satoor de Rootas (kleine projecten) hebben de meeste stemmen gekregen bij de verkiezing van het Jongerenbudget 2013. Zij winnen hiermee budget om hun ideeën echt uit te voeren. In totaal zijn er bijna 1500 stemmen uitgebracht, waarvan de WiFi palen er 982 kreeg. De meidenmodedag kreeg 221 stemmen. Alleen jongeren tussen de 11 en 19 mochten stemmen.

jongerenbudget_2.jpg

In totaal werden er 76 ideeën ingediend, waarvan er uiteindelijk twaalf door zijn gegaan naar de finale van het Jongerenbudget. Op donderdagavond was het dan zover: de bekendmaking en prijsuitreiking van de winnende ideeën van het Jongerenbudget. De winnaars kregen in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis uit handen van wethouder Nelleke Vedelaar een cheque om hun idee ten uitvoer te brengen. Er konden grote ideeën worden ingediend (maximaal budget € 25.000,-) en kleine ideeën (maximaal budget € 10.000,-). Er was een totaal bedrag van € 50.000 beschikbaar voor de grote ideeën en dit was ook voor de kleine ideeën. Jongeren tussen 11 en 19 jaar konden vorig jaar initiatieven indienen, die de stad Zwolle ten goede komen. Het credo was ‘Door jongeren, voor Zwolle.’ De ingediende ideeën moesten iets bijdragen om de sociale samenhang, participatie en leefbaarheid van de stad te verbeteren. Alle jongeren tussen de 11 en 19 jaar konden hun idee via de website van de gemeente Zwolle indienen. Zwolse jongeren brachten digitaal hun stem op hun favoriete idee uit.

De plannen waren:

jongerenbudget.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Allereerst, van harte gefeliciteerd! Wat leuk om je idee te zien winnen, top!

  En dan nu de kritische noot.
  Laat men eerst maar eens onderzoek doen naar wat deze straling ons aan gezondheid gaat kosten. We moeten ons wel bewust zijn dat wifi-palen met dito bijkomstige straling echt niet per sé gezond zijn voor ons. Niet dat ik probeer angst aan te jagen, maar het is aangetoond.

  Deze twee filmpjes zijn gericht op scholen, maar zijn doeltreffend in alle gevallen waar een zware wifi-dekking is.

  Dr. Magda Havas: WiFi in Schools is Safe. True or False?
  (Magda Havas is Associate Professor of Environmental & Resource Studies at Trent University)

  http://www.youtube.com/watch?v=6v75sKAUFdc

  Stark Warnings from Medical Doctors Regarding The Risk Of Wi-Fi In Schools
  https://www.youtube.com/watch?v=xLseEYj76rQ


  Maak melding

 2. een idee van deze tijd, sluit helemaal aan bij de wereld van de mensen die verbonden (connected) zijn.

  Goed idee maar ook zeker goed gewaardeerd!


  Maak melding

 3. Het zal, Ingrid, maar als deze straling echt gevaarlijk is zijn we al lang verloren. Onze hele omgeving zit er al vol mee. Het is niet meer weg te denken. Vind het trouwens moeilijk om me zo lang op zo’n filmpje te concentreren. Is misschien al een gevolg van die straling!  Maak melding

 4. Haha, ik heb die filmpjes ook niet bekeken. En het was ook meer ter informatie. Ik ben enkel benieuwd naar de intensiteit van de straling. Als we ook in de winkels bereik willen hebben van wifi op straat hebben we toch echt pittige hoeveelheid wifi-transmitters nodig…


  Maak melding

 5. nou, heeel vroeger ging je gewoon dood aan leeftijd (40 tot 60 jaar) of door God’s wil etc. Nu is de welvaart en zorg zo goed dat ons lichaam voorbij het punt komt dat dit soort ziektes zich meer en meer openbaren…althans, dat denk ik dan.


  Maak melding

 6. Dat je van WiFi kanker zou krijgen, is pure bangmakerij. Ja, het kan wel, maar dan wel met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel krachtigere straling. Wat we nu hebben in gebouwen, en ook wat die palen zouden uitzenden, valt in het niets bij de straling die we al van nature krijgen.


  Maak melding

 7. “Over een jaar of 20 komen ze erachter dat het dodelijk is. Al die snelheid waarmee je door het landschap snelt. Nu denken ze ??je bent gek?? als je dit beweert. Maar voor die tijd is er niets loos.”
  Anoniem, 1842, naar aanleiding van de gigantische snelheden van maar liefst 35 kilometer in het uur die de eerste lokomotieven van de ijzeren spoorweg behaalden.
  Over inlezen gesproken:
  http://www.filosofie.be/blog/cliff-beeckman/134/stralingsangst/


  Maak melding

Reageer