PEC Zwolle zet in op handhaving in de Eredivisie

Zwolle – Donderdagavond vond in de Bluefinger lounge van Hotel lumen de nieuwjaarsreceptie plaats van PEC Zwolle. In het eigen sportcomplex keek voorzitter Adriaan Visser terug op een jaar met veel (sportieve) hoogtepunten. Deze positieve lijn wenst hij ook in het nieuwe jaar voort te zetten.

Het grote doel is handhaving van het eerste team in de Eredivisie. Mogelijk moet er extra geld vrijgemaakt worden. Visser wil daarvoor bepaalde initiatieven als de jeugdopleiding, PEC Zwolle United en het vrouwenvoetbal onder de loep nemen. Hij wil laten onderzoeken of alles wel efficient georganiseerd is en of de projecten het geld wel waard zijn. Het vrouwenvoetbal bij PEC Zwolle lijkt het meest kwetsbaar, want komend jaar zal de subsidie van de KNVB weg gaan vallen. De kosten kunnen dan met ongeveer 100.000 euro toenemen. Verder wil de voorzitter de hoofdtribune uitbreiden met 1.500 plaatsen. De totale capaciteit wordt daarmee verhoogd tot 13.000 toeschouwers.

Verslag PEC Zwolle:

Het jaar 2012 stond in het teken van het bereiken van de Eredivisie. Op vrijdag 13 april werd door het gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven het kampioenschap behaald. Een weekend vol van vreugde en euforie was het gevolg. Dit was de bekroning van een proces dat de club in de zomer van 2009 heeft ingezet. Waarbij een doel en visie werd gelanceerd, dat PEC Zwolle uiterlijk in het seizoen 2012/2013 naar de Eredivisie zou moeten loodsen. De club loopt dus een jaar voor op schema. De promotie is een beloning voor alle inspanningen van iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage levert aan PEC Zwolle. Hierbij denk ik niet alleen aan spelers en trainersstaf maar ook aan alle professionals in dienst van de club, de grote groep vrijwilligers, supporters, leden van de businessclub en alle inwoners van de regio Zwolle.

Naast de promotie naar de Eredivisie heeft 2012 nog een aantal hoogtepunten met zich meegebracht. De omzet is gestegen naar een kleine € 8.000.000,-. Ook het aantal toeschouwers is gegroeid. Vorig seizoen zaten er gemiddeld 9.000 mensen in het IJsseldelta stadion, dat zijn er nu 11.000. De plannen liggen gereed om aan het begin van het komende seizoen de hoofdtribune met 1.500 plaatsen extra uit te breiden. Hierdoor groeien we naar een stadioncapaciteit van 13.000 toeschouwers. Deze uitbreiding hoopt de club volledig te kunnen financieren met de recent uitgeschreven obligatielening. Daarnaast hebben zich sinds de promotie veel nieuwe sponsoren bij de club aangesloten. Dit is voor PEC Zwolle enorm van belang. Niet alleen omdat de club financiële ondersteuning nodig heeft, maar ook omdat wij als club de ambitie hebben het zakenleven in de regio Zwolle een platform te bieden om onderlinge relaties te versterken

Door het aanstaande vertrek van hoofdcoach Art Langeler en assistent Jaap Stam, is PEC Zwolle actief op zoek naar een nieuwe technische staf. De club hecht er waarde aan dat deze staf PEC Zwolle de komende twee a drie seizoenen uitbouwt tot een duurzame middenmoter in de Eredivisie. Hier ligt al een solide basis voor, nu is het zaak deze verder te versterken en uit te bouwen. Om verder te kunnen groeien dienen we ook naar de structuur van de club te kijken. Denk daarbij aan de positionering van de activiteiten van PEC Zwolle United, de jeugdopleiding en het vrouwenelftal. Centraal daarin staat de vraag: hoe kunnen we deze onderdelen zo efficiënt mogelijk organiseren, met als randvoorwaarde dat het duurzame Eredivisieschap maximale focus krijgt?

In mijn optiek is PEC Zwolle een onmisbaar onderdeel in de Zwolse regio. Onze club verschaft duizenden mensen elk weekend plezier, emotie en gesprekstof. Velen zijn nauw betrokken bij onze club en komen zo nader tot elkaar. Graag sluit ik af met een oproep aan u allen: blijf PEC Zwolle alstublieft maximaal ondersteunen! Maak uw collega’s, vrienden en familie enthousiast over onze club. Neem hen een keer mee en maak ze lid van de Business- of Supportersclub. Ons IJsseldelta stadion moet vol en na de uitbreiding nog voller.

Namens het bestuur, de technische staf en selectie van PEC Zwolle wens ik iedereen een sportief, respectvol, gelukkig en vooral gezond 2013!

Met vriendelijke groet,
Adriaan Visser

Artikel delen:
Reacties 24
 1. PEC Zwolle komt goed voor de dag in de Eredivisie en het doet mij deugd dat er zowel op als buiten het veld wordt doorgeselecteerd. Noar veur’n!


  Maak melding

 2. Van Wonderen heeft zijn langste tijd bij PEC gehad. Binnenkort twittert hij met gemak en net zo enthousiast over een andere voelbalclub.


  Maak melding

 3. Bericht door jani, op 25 januari 2013 om 07:51
  hef dat vrouwenvoetbal als eerste op wegb met die tieten
  past niet in onze mooie club

  Hoezo, we zijn een voetbalclub. Of ben je bang voor vrouwen?  Maak melding

 4. Jani vergeet even niet dat er bij de vrouwen wel degelijk goede voetbalster zitten en waarom zou je dat opheffen geef die ook eens de kans om zich waar te maken.De hoofdwacht van het betaald voetbal van de heren heeft het ook wel eens slecht gedaan.Ga als supporter de dames eens wat meer aanmoedigen.Als ze de supporters allemaal een euro meer laten betalen voor een kaartje hebben ze aan het einde van het seizoen de 100000?? die de die straks zelf betaald moet worden ook weer terug


  Maak melding

 5. Voetbal is een mannensport.
  Het damesvoetbal kost Pec bakken met geld en als er niemand komt kijken en er dus blijkbaar geen animo voor is waarom zou je dat dan in leven houden ?


  Maak melding

 6. @ Erwin

  Beetje een lulkoek eerste zin hoor.
  De rest ben ik het in dit geval wel weer mee eens.
  Hoe jammer dat ook weer is dan voor het vrouwenvoetbal.
  Maar als het aan mij zou liggen dan is dat toch het eerste waar ik in zou bezuinigen.


  Maak melding

 7. Maar als het aan mij zou liggen dan is dat toch het eerste waar ik in zou bezuinigen.

  Er zijn toch echt wel meer dingen waar op bezuinigd kan worden, schrap eerst maar wat vriendenbaantjes.


  Maak melding

 8. sPECky en Erwin hebben gelijk. Dames- voetbal trekt weinig publiek en levert niets op financieel hoe jammer dat eigenlijk ook is. Zo zijn er wel meer takken van sport. Dus naar mijn mening daar als eerste op bezuinigen. Verheug me nu al op zaterdag tegen de Friezen:D


  Maak melding

 9. Verder wil de voorzitter de hoofdtribune uitbreiden met 1.500 plaatsen. De totale capaciteit wordt daarmee verhoogd tot 13.000 toeschouwers.

  Geef die nieuwe tribune dan maar aan de Stentor en neem de huidige Stentor tribune over. Gooi de kaarten in de vrije verkoop, en bied seizoenskaarten aan, maar dan tegen een zeer gereduceerde prijs. Maak daar een echte volkstribune van. Dan krijg je die ook nog eens vol.

  Je mag dan wel de “beste” plek hebben, fatsoenlijke faciliteiten ontbreken. Ik vind het nogal schandalig dat je nu alleen kaarten kan kopen via de Stentor welke duurder zijn dan normale plekken, en je geen dak boven je hoofd hebt en je sanitair uit dixies bestaat.


  Maak melding

 10. Grappig hoe gemakkelijk je ook aan kaarten kan komen voor de stentor tribune. Zal aankomende wedstrijd wel bomvol zitten met Heerenveen supporters hehe, succes.

  Bis morge


  Maak melding

 11. bigge heeft daar wel een heel sterk punt. Zal wel heel veel geld opleveren deze deal met PEC. Vind de Stentor, wat een naam eigenlijk, al helemaal niet actueel meer. Compliment voor Weblog Zwolle.


  Maak melding

 12. “Er zijn toch echt wel meer dingen waar op bezuinigd kan worden, schrap eerst maar wat vriendenbaantjes. ”

  Absoluut, dat soort gedoe mag zeker weg!

  Maar als ik moest kiezen tussen de drie dingen die visser noemt is in deze fase het vrouwenvoetbal het minst belangrijk voor PEC denk ik.

  Je moet altijd kritisch blijven kijken naar je kosten dus als er ergens onnodig geld wegsluipt moet het aangepakt worden.
  Maar om nu maar overal te gaan snijden om bijvoorbeeld een bekende trainer naar Zwolle te lokken….
  Vooral de jeugdopleiding moeten ze lekker van afblijven!


  Maak melding

 13. PEC Zwolle zou er goed aan doen om het eigen vrouwenvoetbal beter uit te dragen naar buiten toe door er meer ruchtbaarheid aan geven.
  De Twitterkoning kan er beter voor zorgen dat de informatie over het Dameselftal op de eigen website altijd actueel is, want dat laat nu vaak ernstig te wensen over.
  Publicitair gezien is het zwaar ondermaats.
  De heer Visser zou eens moeten gaan bekijken of het functioneren van van Wonderen het riante salaris wel recht doet, want tot nu toe kan men daar alleen maar oprecht ernstige twijfels bij hebben.
  Misschien kan men overwegen om het Dameselftal enkele malen voorafgaand aan het eerste Herenelftal een wedstrijd te laten spelen.
  Verder zou het verstandig zijn om zo snel mogelijk alle tribunes tot aan het veld door te trekken en daarbij opgangen naar boven te creëren om de omloop ook bereikbaar te maken.
  Maak er één geheel van en maak de kapitale blunders in het stadionontwerp van het sujet R. van Vliet zou snel mogelijk ongedaan.


  Maak melding

Reageer