Geen werkvergunning voor Aleksandar Stevanovic

Zwolle – De overgang van Aleksandar Stevanovic naar PEC Zwolle gaat niet door. De middenvelder, die de rest van dit seizoen gehuurd zou worden van Werder Bremen, komt niet in aanmerking voor een werkvergunning in Nederland. Vrijdagochtend werd bekend dat het UWV het verzoek voor een werkvergunning heeft afgewezen.

De in Duitsland geboren en getogen Stevanovic heeft een Servisch paspoort. Dat betekent dat hij volgens de Nederlandse wetgeving wordt gezien als een niet EU-speler. Een niet EU-speler dient in Nederland te voldoen aan een aantal eisen om een werkvergunning te verkrijgen. In Duitsland worden andere criteria gehanteerd ten aanzien van niet EU-spelers en beschikt de 20-jarige middenvelder wel over een verblijfs- en werkvergunning. Technisch Directeur Gerard Nijkamp: ,,Wij hebben er, binnen onze mogelijkheden, alles aan gedaan om Aleksandar speelgerechtigd te krijgen voor PEC Zwolle. Wij respecteren de Nederlandse regelgeving hieromtrent, maar betreuren dat de overgang niet doorgaat. Wij waren erg tevreden over Aleksandar. Zowel over zijn prestaties op het veld als over zijn professionele houding binnen en buiten het veld." Stevanovic had, na Denni Avdic, de tweede speler moeten zijn die door Werder Bremen verhuurd werd aan PEC Zwolle. Op het trainingskamp in Belek trainde Stevanovic met de selectie van PEC Zwolle mee en maakte indruk op de technische leiding van de Zwolse club.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Aleksandar heeft wel een werk en verblijfsvergunning bij onze Oosterburen, en dan krijgt hij het hier in Nederland niet. Hij is daar ,geboren en getogen, in mijn ogen is hij dan gewoon een duitser dus europeaan. Schandalig. Wens hem veel succes verder.


  Maak melding

 2. Zijn we 3 weken verder komt PEC erachter dat de simpele vraag “kan een niet EU-speler voor ons PEC komen spelen?” negatief beantwoord wordt.

  Amateuristisch!


  Maak melding

 3. Ach amateuristisch, eerder een vervelende samenloop van omstandigheden. Jammer dat het niet door gaat. Het leek me wel een goeie speler.


  Maak melding

 4. Foeke Booy heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. De trainer van Cercle Brugge heeft met Joey Godee en Joaquín Boghossian twee nieuwe spelers in zijn selectie.

  Godee was de afgelopen tijd een interessante optie voor clubs in binnen- en buitenland. De Nederlandse aanvaller zat zonder club nadat de stekker uit AGOVV Apeldoorn werd getrokken. Verscheidene clubs zaten achter de diensten van Godee aan, maar de spits koos voor Booy en Brugge.

  Die keuze komt niet geheel uit de lucht vallen. De trainer werkte in zijn tijd bij Sparta Rotterdam samen met Godee, die onder Booy zijn debuut mocht maken in het betaald voetbal. Eerder deze maand haalde Booy met Francis Dickoh ook al een speler die hij al onder zijn hoede had. Het tweetal werkte samen bij FC Utrecht.

  Boghossian wordt voor de duur van een half jaar gehuurd van Red Bull Salzburg. Of de 25-jarige spits en Godee zaterdag al beschikbaar zijn voor Cercle Brugge is nog afwachten. De hekkensluiter laat weten dat alles in het werk wordt gesteld om het duo al voor het duel met Charleroi speelgerechtigd te krijgen.


  Maak melding

 5. Bespottelijk en onbegrijpelijk en niet uit te leggen in redelijke termen.

  EU (en de Euro), ik heb er steeds minder mee en zie Brussel als een groot probleem en plaats van een waardevolle verworvenheid .


  Maak melding

 6. Balen zeg. Ik denk wel dat het niet zo simpel ligt als hier gesteld wordt. Mijn ervaring met het uwv als werkgever, is dat vaak zaken erg traag gaan. Een simpel lijkende vraag moet vaak verder getoetst worden en voorgelegd aan meerdere personen binnen het uvw alvorens een advies uit te kunnen brengen. Wel wonderlijk dat een ander EU lid er dus andere regels op na houd. Nogmaals jammer!


  Maak melding

 7. Een speler van buiten de EU moet binnen de EU een salaris verdienen van 5 ton of meer. Anders wordt er geen werkvergunning verstrekt. Dit om te voorkomen dat EU-spelers uit de spelersmarkt worden gedrukt.

  Een grote club als Werder Bremen kan dat betalen. Blijkbaar zijn bij verhuurconstructies de regels moeilijk, mogelijk dat het UWV daarom meer tijd nodig had.

  Nu maar hopen dat PEC alternatieven achter de hand heeft. Al wonnen ze vorige week, zonder Stevanvic, met goed voetbal toch ook…


  Maak melding

Reageer