Zwolse Grachtentocht gaat voorlopig niet door

Zwolle – Al enige weken is Nederland in de ban van vorst, schaatsen en gezelligheid. Ook in Zwolle is dit virus flink opgelopen. Het enthousiasme van de Zwolse schaatsliefhebbers en de mogelijkheid van een tweede Zwolse Grachtentocht stegen toen de temperatuur daalde. Helaas hebben de Zwolse Rayonhoofden donderdag moeten besluiten dat de Zwolse "Tocht-Der-Tochten" voorlopig niet verreden zal worden.

zwolse_gr8entocht_8.jpg

Teleurgesteld heeft de organisatie besloten dat er deze vorstperiode niet genoeg ijs komt om een veilige doorgang van de tocht te garanderen. Hoewel het snel ging is de ijsgroei niet voldoende geweest. Door aanhoudende wind bleven sommige stukken van de gracht ijsloos en de nachttemperaturen waren niet laag genoeg om dit op korte termijn te verbeteren. Ondanks het teleurstellende besluit hebben de organisatoren weer veel geleerd. De contacten met partners zijn verder uitgediept, een draaiboek ligt klaar voor volgende edities en een aantal van de organisatoren gaan binnenkort de KNSB cursus ‘natuurijsmeester’ volgen. Tevens is er weer bijzonder goed contact geweest met gemeente, politie en brandweer. Dit om bij een volgende editie nog beter beslagen ten ijs te komen. De laatste berichten spreken overigens over een nieuwe vorstperiode in februari, dus wie weet!

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Haha Drama nee dat vrijgeven van de gemeente zou ik dan ook niet op wachten. Heel veel dagen voor de vrijgave van de gemeente kan er geschaatst worden..


    Maak melding

  2. @RD dat kan in het Wezenlandenpark nu ook wel. Maar het wordt ten zeerste afgeraden, ook bij de uiterwaarden kraakt het ijs behoorlijk. Als je Gemeente het vrijgeeft is het echt veilig.


    Maak melding

Reageer