Zwols kampioenschap schaatsen weer succesvol

Zwolle – SportService Zwolle organiseerde vrijdag, na het grote succes van vorig jaar, opnieuw het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen (60 meter sprint) op natuurijs. Dit evenement was speciaal voor kinderen uit de groepen 8 (eventueel combinatieklas 7/8) van de Zwolse basisscholen! Naast het kampioenschap verzorgde schaatser Freddy Wennemars enkele schaatslessen. En er was nog een grote verrassing, de Elfstedentocht winnaar uit 1963, Reinier Paping, kwam ook nog even kijken. Totaal namen 400 kinderen deel aan de wedstrijden.

zk_schaatsen_1.jpg

De snelste van de dag werd leerling Robert van school de Wendakker in een mooie tijd van 8.59 seconden. Bij de meisjes was Annel;oes van het CSE de rapste op de 60 meter met 9.58. Meer uitslagen via Lees verder. Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen werd gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Daar bracht Freddy Wennemars de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen bij. Wennemars was in Zwolle om de kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Freddy, de jongere broer van Erben Wennemars (die vandaag de NK marathon schaatsen op natuurijs bij Elburg reed) is zelf vooral sterk op de korte sprintafstanden. Afgelopen maandag werd hij nog derde op het nationaal kampioenschap kortebaan. Hij moest op het natuurijs in Lemmer alleen zijn meerdere erkennen in Jesper Hospes en Jacques de Koning.

zk_schaatsen_8.jpg

zk_schaatsen_5.jpg

zk_schaatsen_3.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

De schaatsdag voor Zwolse basisscholen werd georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ. Er werd gewerkt in blokken van ongeveer een uur per school. De tijd per school werd afhankelijk van de inschrijving nader bepaald. Verder stond de hele dag in het teken van actie, uitdaging en vooral plezier.

Uitslag:

Jongens

1. Robert De Wendakker 8.59

2. Matthew De Wendakker 9.19

3. Luuk Aquamarijn 9.20

Meisjes

1. Anneloes CSE 9.58

2. Francis De Zuidster 9.63

3. Julia De Smaragd 9.85

zk_schaatsen_2.jpg

zk_schaatsen_6.jpg

zk_schaatsen_7.jpg

zk_schaatsen_4.jpg

Artikel delen:

Reageer