Offensief Van der Capellen voor leukste school

Zwolle – De Van der Capellen scholengemeenschap in Zwolle maakt grote kans uitgeroepen te worden tot de leukste school van Nederland! Donderdagmiddag heeft SlamFM! de school samen met vier andere scholen genomineerd. De school gaat nu op voor de finale en vertrekt op vrijdag 8 februari met 1200 man naar de Heineken Music Hall waar de winnaar bekend wordt gemaakt. De leerlingen doen er momenteel alles aan op de nummer één te worden.

Donderdagmiddag bracht een delegatie van SLAMFM!, een radiostation voor jongeren, het goede nieuws door een onverwacht bezoek te brengen aan de school. Als een soort overval werden Amir Hoseini en Jair Tan, leden van de leerlingenraad, tijdens de les op de hoogte gebracht. Zij hebben als initiatiefnemers, gesteund door de hele leerlingenraad, zich ingezet om zoveel mogelijk stemmen te krijgen van de leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap. De leerlingenraad zetten een offensief in. In zogenoemde "Check-Outs" moeten de leerlingen de van te voren bekend gemaakte opdrachten uitvoeren op een originele manier om te bewijzen dat de school de leukste is van Nederland, uit een selectie van 600 scholen verspreid over heel het land. Niet alleen voor school, maar leerlingen kunnen ook zichzelf bewijzen door te worden genomineerd als "Leukste Hunk", "Lekkerste Babe" of muzikaal talent van de school.

Jaïr Tan: "De leerlingen zijn nog gemotiveerder geraakt en hebben zich bedolven in de strijd om toch echt de top te bereiken sinds de “appearance” van Daniël Lippens bij ons op school. Het was geweldig om alle leerlingen zo enthousiast te zien en om zoveel vrijwilliger aanmeldingen te krijgen. Wij genieten op dit moment echt van wat er allemaal gaande is en de geweldige sfeer wat er heerst."

Inmiddels zit zowat de hele school al aan het Seven Days of Feedback dieet, wat betekent dat je op bepaalde dagen aan een speciale regeling moet voldoen, bijvoorbeeld maandag; geen vlees. Ook willen de leerlingen graag vermelden dat ze bezig zijn om geld in te zamelen voor Teddy 4 KWF Kankerbestrijding.

Artikel delen:

Reageer