Automobilist rijdt in op groep meeuwen

Zwolle – Een automoblist is zaterdag in de omgeving van een fastfood restaurant aan de Floresstraat in Zwolle op een groep meeuwen ingereden. Verschillende meeuwen overleefden de aanslag niet. Een paar konden wegvliegen. Een meeuw werd gewond door de Dierenambulance opgehaald.

Een ooggetuige vertelt: "Een auto draait vlakbij onze auto een raampje open en gooit alle etensresten van het restaurant midden op straat. Verbazing alom, ook omdat er op een paar meter afstand een prullenbak stond. De auto rijdt verder en draait… Ondertussen zitten ongeveer 10 meeuwen de restjes van het weggegooide eten op straat op te eten. De auto, een bordeaux rode Volkswagen Golf 4, draait om en geeft extra gas, ons voorbij en recht op de meeuwen in. Vol gas voorbij de oprit van het restaurant." De getuige is daarop geshockeerd uit de auto gesprongen en legde de meeuwen op de stoep. Twee levende meeuwen werden bij elkaar gelegd. Van een toegesneld iemand in de flat er tegenover werd een doos aangeboden. Ook stopte er een man die zijn jas gaf om daarmee te helpen. Daarop werd de Dierenambulance gebeld. Een meeuw vloog zelf weg. De andere is opgehaald. De getuige baalt er nu van dat ze het kenteken niet heeft kunnen noteren. Er is inmiddels bij de politie aangifte gedaan. De getuige zou de bestuurder en een vrouw van die auto wel herkennen. Verder is er hoop op belastende camerabeelden.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Ben eens per ongeluk door een zwerm meeuwen gereden… Jemig wat voelde ik me slecht die dag.

  Maar de Mac heeft voldoende camera’s hangen:)


  Maak melding

 2. Pakken die lui, vastbinden en op parkeerplaats leggen, en heel zachtjes en langszaam over de onderbenen heen jakkeren !! Vuile schooiers !


  Maak melding

 3. Fijn dat jullie aangifte hebben gedaan! Wij, mijn dochter en ik, hebben de meeuw opgehaald (wij zijn vrijwilligers van Dierenambulance Zwolle). Hij verblijft nu in onze eerstelijns opvang, we hopen dat deze meeuw het overleefd. Maandag nemen de mensen van de dierenambulance Zwolle contact op met de McDrive, waarschijnlijk is er politie nodig voor het bekijken van de camerabeelden….dus fijn dat jullie aangifte hebben gedaan. Zouden jullie je misschien ook nog bij de Dierenambulance Zwolle willen melden als getuigen? info@dierenambulancezwolle.nl , hopelijk kan deze bestuurder dan in de kraag gevat worden.
  Bedankt voor jullie betrokkenheid!


  Maak melding

 4. We kunnen ons hier ook richten op de bordeaux rode Volkswagen Golf. Die heb je niet in elke straat. Als diegene een type aso is, en witte veertjes in de gril heeft hangen, geef hem aan als je de auto ziet via Meldt Misdaad Anoniem Bel M. 0800-7000.
  Pakken die gast!


  Maak melding

 5. Oproep aan de mede-passagiers:

  Zat jij ook in deze auto?
  Kun jij dit goedkeuren?
  Ben jij zo’n meeloper?
  Of vindt jij dit ook een rotstreek?
  Meld je dan via meld misdaad anoniem
  0800-7000 en help deze aso op te pakken!!
  Nu zijn het nog meeuwen, maar in de toekomst??


  Maak melding

 6. Laag bij de grond dit. Vaak stoer doen tegenover de persoon die er naast zit. Zo niet dan is de mede inzittende ook schuldig aan het moedwillig doden.


  Maak melding

 7. Te triest voor woorden………waar gaat dat heen? Dit soort mensen hebben geen opvoeding gehad en of missen de nodige hersenen.

  Oppakken die lui en ik stel net als “ren” voor om ook de auto over hun ledematen te rijden en dan heeeeeel langzaam. Vroeger had je beulen die straffen uitvoerden, moeten we in sommige gevallen naar terug. Hetgeen wat je bij een slachtoffer doet, ook terug doen en niet zoals in deze tijd kleine taakstraffen geven.


  Maak melding

 8. Afschuwelijk. Ik heb goede hoop op de camerabeelden. Kunnen ze gelijk die overval op hetzelfde terrein ook meenemen.

  Hoe is het met de getuige? Lijkt me nogal heftig om dat mee te maken.


  Maak melding

 9. Amber alert is er in zeer speciale gevallen voor opsporing van kinderen. Hier is meer sprake voor een Hufter alert, en daar hebben we in Zwolle ons eigen Weblog Zwolle voor 😉


  Maak melding

 10. Dieren worden gewoon niet voor vol aangezien. Als je gepakt wordt krijg je toch maar een taakstraf, voorwaardelijke straf of een minieme geldboete. Deze moeten hoger zodat de drempel om tot zo’n daad over te gaan veel hoger komt te liggen en je wel 100 keer nadenkt.
  En inderdaad, eerst zijn het meeuwen, volgende keer staat ze bij een zebrapad…

  http://elkdiertelt.petities.nl/  Maak melding

 11. De dieren worden wel voor vol aangezien maar sommige mensen menen de macht in handen te hebben en veel dieren leggen het dan af. Intriest.


  Maak melding

 12. Het toeval wilt dat diezelfde nacht een overval geplaagd is op deze Mc Drive…..twee zieke voorvallen op exact dezelfde plaats op dezelfde dag. Misschien handig om deze twee voorvallen te linken….de camerabeelden liggen al bij de politie. Ik heb de politie even getipt over het voorval met de meeuwen…..zieke acties!


  Maak melding

 13. Rond uit triest. Jaren daar gewoont en van af het balkon de meeuwen in de winter met brood voeren. Prachtige beesten om te zien wat ze allemaal wel niet doen voor eten. En dan op zo’n manier ze zwaar mishandelen is ronduit schandalig


  Maak melding

Reageer