Overval op McDonalds Zwolle-Noord

Zwolle – Bij de McDonalds Zwolle-Noord aan de Floresstraat is in de nacht van zaterdag 26 januari naar zondag 27 januari een gewapende overval geweest. Er waren geen gewonden. Er is door de politie een groot onderzoek gestart.

Twee mannen stapten zaterdag even na middernacht het fastfoodrestaurant aan de Floresstraat binnen en bedreigden de kassamedewerkster met een vuurwapen. De twee gingen er vervolgens vandoor met de kassalade met inhoud. Ze stapten in een kleine grijze auto en reden weg in de richting van de Indische buurt. De politie is meteen gestart met haar onderzoek en heeft met een hond de omgeving afgezocht. De dienst forensische opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld en getuigen worden opgespoord. In het kader van het onderzoek zou de politie graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben of iets weten van deze overval. Ook klanten van de McDonalds die rondom 00.00 uur het restaurant hebben bezocht, zouden we graag spreken. U kunt bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Artikel delen:
Reacties 33
  1. Waarom wordt er gesproken over ‘een bekende fastfoodketen’ en niet gewoon Mc Donalds Zwolle-Noord?

    De politie heeft het op twitter ook gewoon over de Mc Donalds, waarom WLZ niet?

    ========

    De betreffende redacteur heeft het zeer correct gepubliceerd.
    Bericht aangepast.


    Maak melding

  2. bizarre berichten:

    eerste gooit een klant eten op straat: wacht tot meeuwen eraan gaan vreten en rijdt vervolgens in op de groep meeuwen

    en dan ‘ook’ nog een overval..

    iig sterkte voor de McD medewerkers


    Maak melding

  3. Een overval is verschikkelijk en ze hebben met hun poten van andermans spullen af te blijven .Hoop dat de mac een goed camera systeem heeft .

    Sterkte voor de betrokkenen .


    Maak melding

  4. Oh dus als een fast food restaurant wordt overvallen dan wensen mensen ze sterkte als een coffeeshop wordt overvallen dan ligt het aan de ondernemer….


    Maak melding

  5. Nou, persoonlijk lijkt me het vrij bedreigend overkomen als er 24 kogels door het raam geschoten worden bij het bedrijf waar ik werk….ik vind dat f wel een punt heeft.


    Maak melding

  6. Ok, dus als ze bij jouw huis 24 kogels door het raam jassen dan zit er bij niet de schrik in omdat je toevallig niet thuis was?
    Of ben je van mening dat wanneer je bij een coffeeshop werkt of een bezoeker bent per definitie ook iemand bent die het normaal moet vinden dat er iemand met een automatisch geweer je ruiten doorschiet?    Maak melding

  7. Suze, je hebt gelijk dat er verschil in zit natuurlijk. Maar de strekking is in beide gevallen dat je slachtoffer bent en daar flink van in de rats kan zitten. Om de een dan als dader te beschouwen en de ander als slachtoffer, is dan niet eerlijk.


    Maak melding

  8. @Suze.

    Het schieten op de ruit is een waarschuwing en een voorteken voor wat nog komen gaat.
    De volgende keer wordt er op de mensen gericht en zonder terughoudendheid de trekker overgehaald.    Maak melding

  9. Mul en Jean, wat er aan de tak is gebeurt kun je of kan de politie onderzoek doen om erger te voorkomen: de dader op te sporen of naar vijanden vragen. Maar als iemand je tijdens het uitoefenen van je werk een blaffer onder je neus houdt dan is dat echt wel wat anders.


    Maak melding

  10. Als je ergens werkt en je weet dat er op elk willekeurig moment een kogelregen jouw kant opkomen kan, omdat je bazen het daar zelf naar gemaakt hebben, dan is dat weinig verschil met een blaffer die onder je neus gehouden wordt.
    Het veiligheidsgevoel is in beide gevallen ernstig geschonden.


    Maak melding

  11. @Suze, begrijp ik dan goed dat jij aleen duidelijk wilt maken dat er wel feitelijke verschillen zijn , maar het leed wel hetzelfde? En ben je het dan met jeanjeaqcuesrousseau eens dat in beide gevallen het veiligheidsgevoel ernstig is geschonden?


    Maak melding

  12. heel erg voor de medewerkers van mc donald een overval ik heb geen respect voor de daders die dit hebben gedaan hebben op sluiten zulke personen voor heel lang


    Maak melding

  13. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 27 januari 2013 om 13:11
    Het schieten op de ruit is een waarschuwing en een voorteken voor wat nog komen gaat.
    De volgende keer wordt er op de mensen gericht en zonder terughoudendheid de trekker overgehaald.

    Het lijkt me verstandig als de politie even langs gaat bij Jean


    Maak melding

  14. Nou ja, blijkbaar weet hij er meer vanaf, als hij al weet dat het een waarschuwing was, en dat de volgende keer er op mensen wordt geschoten… Of hij zit allerlei zaken in te vullen, kan ook…


    Maak melding

  15. Ik zou me ook zeer bedreigd voelen als mijn zaak ’s nachts zo beschoten is. En f heeft hier wat mij betreft een punt als hij wijst op het verschil in de toon van de reacties. Maar verder heeft het weinig zin om dit soort zaken met elkaar te vergelijken. Ik hoop dat de dame in kwestie er weer gauw bovenop zal komen, al zal ze dit haar leven lang niet vergeten.


    Maak melding

  16. Bericht door _japser, op 28 januari 2013 om 09:09

    Het lijkt me verstandig als de politie even langs gaat bij Jean

    Bericht door _japser, op 28 januari 2013 om 11:07

    Nou ja, blijkbaar weet hij er meer vanaf, als hij al weet dat het een waarschuwing was, en dat de volgende keer er op mensen wordt geschoten… Of hij zit allerlei zaken in te vullen, kan ook…

    Geen eigen invulling @japser, want dit is min of meer een publiek geheim.
    Een geheim dat ook bij de Zwolse Hermandad bekend zal zijn.
    Men behoort altijd op een eerlijke wijze zaken te doen, zeker in die branche, want anders wordt je er op afgerekend.
    Het feit dat er 24(!) kogels zijn afgevuurd geeft al aan dat het én geen kleine jongens zijn én dat het menens is.
    Een abc’tje wat mij betreft.


    Maak melding

  17. Sluiten die tent!

    Je durft er toch met je kinderen niet meer langs te fietsen op deze manier?
    Niets anders dan overlast; parkerende auto’s, schreeuwende kinderen, walgelijk schreeuwend reclamebord, gigantische afvalzooi honderden meters rondom die ordinaire eettent.
    De buurt is behoorlijk verpaupert sinds dat ding daar staat!


    Maak melding

Reageer