Fakkeltocht WVF wordt grande finale

Zwolle – Zaterdagavond vond op de ijsbaan van WVF in Westenholte een bijzondere Fakkeltocht plaats. Het werd een prachtige afsluiting van een mooie schaatsweek.

IJsvereniging WVF: "Even voor half zeven staat er voor de ingang van de ijsbaan in Westenholte al een lange rij van belangstellende mensen. Het is donker en muisstil op de ijsbaan waar, op andere dagen, de lampen in het middenterrein van de ijsbaan de ijsvloer verlichten en de muziek uit de luidsprekers klinkt. Slechts in het schijnsel van de achter de ijsbaan gelegen lantaarnpalen, zie je af en toe een schim. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Dan wordt het sein gegeven dat de bezoekers door de ingang mogen. Nieuwsgierige blikken van tot de ijsbaan toetredende kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s staren over de donkere vlakte. Terwijl de schaatsen worden onder gebonden en de niet-schaatsende bezoekers zich naar een plekje begeven en wachten op wat komen gaat, worden de meer dan honderd, langs de zijkant van de ijsbaan in de sneeuw opgestelde, fakkels ontstoken. Ook het middenterrein wordt door middel van fakkels en vuurkorven verlicht. Terwijl het decor wordt “opgebouwd” starten een tiental leden van muziekvereniging Excelsior uit Westenholte met het spelen van vrolijke noten."

"Wat een geweldig mooi plaatje! Meer dan een uur wordt er door jong en oud op deze bijzondere wijze genoten van dit schouwspel, al dan niet even pauzerend langs de lange kant van de ijsbaan met een beker warme chocolademelk of glühwein. Na ruim een uur doofden de fakkels en langzamerhand keerde het merendeel van de bezoekers huiswaarts, waar tijdens het verlaten nog even een blik, met een glimlach en soms met een traan, werd geworpen naar de glinsterende ijsvloer. Met het oog op de invallende dooi, in de loop van de avond, kan met recht gezegd worden dat na een week van ijspret op deze avond op onze ijsbaan een fantastische finale heeft plaats gevonden."

Bron: ijsverenigingwvf.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zijn er ook foto’s.
    Was erg leuk. Hopelijk kunnen we deze winter nog een keer schaatsen. Het was weer genieten. Nu maar weer binnen zitten.    Maak melding

Reageer