Eten proeven in het donker op een woonark

Zwolle – Hoe smaakt eten eigenlijk als je het niet ziet? Verandert het je smaak? Je beleving van eten? En hoe gedraag je je eigenlijk aan tafel met een zintuig minder? Op deze vragen krijg je antwoord als je in de woonark van Tapas Margarita gaat proeven in het donker.

Een nieuw initiatief van de kookstudio Tapas Margarita in de woonboot aan de Turfmarkt 26 in Zwolle. Waar lekker eten en een bijzondere ervaring hand in hand gaan. Proef, beleef en verleg je grenzen! Op de steiger van de gezellige woonboot van Tapas Margarita wordt je ontvangen met een gezellig drankje. Daarna ga je de kookstudio in waar de oogfunctie is uitgeschakeld. Dan start de proeverij waarin je wordt meegenomen op een reis langs verschillende smaakgroepen. De hapjes worden klaargemaakt door kokkin Marga. Zij zal bij elke gang een toelichting geven. Na ongeveer anderhalf uur keer je langzaam terug naar het licht waar je met de anderen onder het genot van een kop koffie na kan praten over de bijzondere ervaringen. De kookstudio werkt met kleine groepen van 8 tot 10 personen. Inschrijven kan op twee manieren. Je kan je inschrijven als groep. Als je via mail of telefoon contact opneemt met Tapas Margarita kan er in overleg een datum worden afgesproken. Verder is het mogelijk om individueel in te schrijven op de open inschrijving. De eerst volgende datum daarvoor is 28 februari 2013. Opgeven hiervoor kan ook via mail. info@tapasmargarita.nl. De kosten voor de gehele avond zijn 49,50. Dit is inclusief enkele drankjes.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Dame, hoewel de naam tapasboot anders doet vermoeden, worden er niet zozeer tapas geserveerd, als wel kleine hapjes/maaltijden. En het is echt een aanrader hoor! Het is heel bijzonder hoe je smaak anders beleeft als er 1 zintuig is uitgeschakeld.


  Maak melding

 2. Een bijzonder experiment. Ik heb een paar jaar terug in het toen nog bestaande Muzieum in Nijmegen ook een maaltijd in het donker bijgewoond. Er werd geserveerd door blinden in een totaal verduisterde ruimte. Je kon dus wel “kijken” maar zag niks. (Op een kort moment na, toen iemand zijn telefoon afging, die hij was vergeten af te zetten) We waren met zijn vieren, en je praat natuurlijk met elkaar over wat je denkt te eten. Hilarisch was dat ik volhield een soort eghaktballetje te proeven, en de anderen dat stellig niet hadden. Later bleek dat er enkelen een vegetarisch gehaktballetje op het bord kregen…..Helaas is dit museum -over blinden en hoe zij de wereld ervaren- failliet gegaan in 2005, maar weer heropend in 2012. En Maar nu is er in Zwolle een vergelijkbare ervaring te beleven. Leuk!

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 3. Wow! Wat een leuk nieuw initiatief. Lekker eten met een zintuig minder. Ben benieuwd hoe ik dat beleef. Ff een paar vriendinnen opsnorren!


  Maak melding

Reageer