Jette de Groot is Nederlands Kampioen veldrijden

Zwolle – Jette de Groot is zaterdag 26 januari Nederlands kampioen veldrijden geworden in de categorie meisjes 8 jaar. Het kampioenschap werd gehouden in het Brabantse Moergestel. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers lag het parcours er zaterdagochtend schitterend bij.

jettedegroot-nederlandskampioenveldrijden_.jpg

Meisjes 8 jaar en meisjes 9 jaar startten tegelijkertijd. Jette was voor de start gespannen maar na het startschot waren de zenuwen weg en draaide ze als tweede het veld in. Jette kon het tempo van de wedstrijd uitstekend volhouden en moest slechts twee 9-jarige meisjes voor laten gaan. Jette kwam als derde, maar als beste meisje onder de 8-jarigen, over de streep. Jette mag door deze prestatie komend veldrijseizoen met trots de rood wit blauwe trui dragen. Na Mickey Nijkamp, die afgelopen seizoen Nederlands Kampioen op de weg was, is Jette de tweede Nederlands Kampioen van de Hanzerenners.

Naast Jette kwamen nog 7 Hanzerenners aan de start. Helaas was de broer van Jette, Julius te ziek om aan de start te verschijnen. De overige zeven Hanzerenners hebben uitstekend gereden en naar verwachting gepresteerd. Cecilia Van Zuthem werd 7e bij de meisjes 10 jaar, Mickey Nijkamp 4e bij de meisjes 11jaar en Ilse Grit, Pam Schutten, Ruth van Hulst en Samira van Zuthem werden respectievelijk 8e, 9e, 10e en 17e bij de meisjes 12 jaar. Jurre Grit werd 19e bij de jongens categorie 3. Na een geslaagde dag keerden de Hanzerenners met een rood-wit-blauw shirtje terug naar Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer