Michel Mulder wereldkampioen WK Sprint 2013

Zwolle – Michel Mulder is maandagmorgen (Nederlandse tijd) wereldkampioen geworden op het Essent ISU WK Sprint 2013 in het Amerikaanse Salt Lake City. Een schitterende prestatie voor de Zwollenaar. Het is de derde keer dat Zwolle een wereldkampioen schaatsen op de sprint kan huldigen. Erben Wennemars ging Mulder twee keer (2004 en 2005) voor.

wk_sprint_8.jpg
Beelden: NOS

Na drie afstanden stond Michel Mulder er zondag, ondankls een wat mindere tweede rit op de 500 meter, goed voor met een eerste plaats. De concurrenten stonden met de 1.000 meter voor de boeg op minimale afstand. Koskela (Fin) op 0.13 seconden en Gregg (Can) op 0.34 afstand. Met een prachtige tijd van 1.07.65 werd Mulder wereldkampioen sprint 2013! Ploeggenoot Hein Otterspeer werd derde. Naast zijn wereldprestatie pakte Mulder ook nog een wereldrecord op het totaal aantal punten. Na de race vloog Michel zijn tweelingbroer Ronald in de armen. Ook zijn vader Luud Mulder uit de Aa-landen was langs de baan present. Wereldkampioen Mulder: " Ik was deze morgen heel zenuwachtig. Om het hier af te maken, waar Gerard van Velde het ook heeft gedaan, is super". Erben Wennemars: "Het is de derde wereldtitel sprint die richting Zwolle gaat".

wk_sprint_7.jpg

wk_sprint_9.jpg

wk_sprint_12.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Michel Mulder wereldkampioen WK Sprint 2013”

  1. Geweldig van deze Michel Mulder heb alles gevolgd heb hier al eerder gereageerd toen hij in voorgaande wedstrijden steeds zilver had .Dus zag het al aankomen dat hij eerdaags het goud zal halen en dat is hem gelukt bijzondere prestatie twee wereld titels zowel op de skeelers als op de schaatsen .eindelijk loon naar werken wens hem nog heel veel succes in zijn verdere sportbeleving proficiat

  2. Verrassend, super om te volgend en geweldig knap!
    Michel en de rest van de familie (w.o. WVF’s ex-spits Berry) van harte gefeliciteerd.
    Zwolle’s Sportgala moet vrijdag nog gehouden worden, Michel is nu al genomineerd voor Zwolle’s sportman van het jaar.

  3. gefeliciteerd Michel, als rasechte Zwollenaar zet je Zwolle op de wereldkaart, top, ga zo door we zijn trots op jouw, binnen een jaar 2x wereldkampioen te worden in 2 verschillende sporten knap hoor:D:D:D

  4. Geweldige prestatie! Jammer dat het tijdsverschil zo groot is met Salt Lake City maar de prestatie is er niet minder om! Weet iemand of, waar en wanneer er een huldiging is?

Reacties zijn gesloten.