Studentes verrassen jongeren met Verhuistas

Zwolle – Onder het motto ‘Voor Jongeren Door Jongeren’ overhandigen drie studentes van Hogeschool Windesheim vandaag een tas gevuld met voordeelcoupons en leuke, bruikbare artikelen aan een jongere van Trias Jeugdhulp die binnenkort zelfstandig op kamers gaat wonen. In totaal vulden de studentes tien tassen voor Trias Jeugdhulp, bedoeld om jongeren die met 18+ de jeugdhulpverlening verlaten een steuntje in de rug te bieden met een gevulde Verhuistas.

“Het is niet eenvoudig om emotioneel en financieel volledig op eigen benen te staan; zeker als je ook niet terug kunt vallen op familie, zoals veel jongeren in de jeugdhulp. Dat maakt deze actie ook zo sympathiek,“ aldus Louise Schijf en Frederica Martens van team Communicatie Trias Jeugdhulp. De actie van studentes Eugenie de Kreij, Rabia Coban en Lisanne Holterman betreft een opdracht voor het vak ‘Duurzaam Ondernemen’. Met de gift van de tien tassen voegen zij waarde toe aan een goed doel. Ondernemers, bedankt!

De volgende Zwolse ondernemers ondersteunden de actie met onder meer een gratis kop koffie met broodje, een fles doucheschuim of bijvoorbeeld korting op kappersbezoek: de Body Shop, Expo, Wellness for Hair, Coffee United, Bagels & Beans, Boekwinkel de Slegte, C&A, Doppio, de Vier Jaargetijden, Talamini, Ici Paris, Douglas, Rituals, Schuttelaar, Subway, Ana Sofia, De Tuinen en Kaldi. De studentes verzamelden aanvullend ook tips wat betreft financiën, huishouden en koken; deze bundelden zij in een flyer.

Trias Jeugdhulp wil graag een vervolg geven aan de actie; ondernemers die vrijblijvend meer informatie willen kunnen contact opnemen met Frederica Martens en Louise Schijf via (038) 456 46 00 / redactie@triasjeugdhulp.nl.

Artikel delen:

Reageer