Thema IJsbeelden wordt ‘200 jaar koninkrijk’

Zwolle – Het tweede IJsbeeldenfestival in Zwolle, dat geheel in het teken van de Sprookjes van de gebroeders Grimm stond, heeft ruim 145.000 bezoekers getrokken. Daarmee is het aantal bezoekers van vorig jaar met iets meer dan 5000 overtroffen, ondanks dat het festival dit jaar slechts zeven weken te bezoeken was. Vorig jaar was de expositie acht weken open.

ijsbeelden_2.jpg

De organisatoren Alfred Guikema en Huib Joor kijken zeer tevreden terug op de tweede editie van het IJsbeeldenfestival. Vooral tijdens de kerstvakantie brachten veel meer mensen een bezoekje aan de imposante ijs- en sneeuwwereld. Op Tweede Kerstdag namen meer dan 4000 bezoekers een kijkje. Het laatste weekend van de kerstvakantie, 5 en 6 januari, was het best bezochte weekend tijdens de openstellingsperiode van de ijsbeeldententoonstelling. “Het is een prettig gegeven om bij een tweede festival progressie waar te nemen, ondanks een kortere openingsperiode”, aldus Joor. Ook aan het eind van dit jaar vindt het IJsbeeldenfestival weer op het Rodetorenplein in Zwolle plaats. Een prima locatie voor dit festival, stellen de organisatoren. Voor de aankomende editie wordt uitgegaan van thema ‘200 jaar koninkrijk’.

“Maar ik sluit niet uit dat we in de loop van het jaar toch voor een ander thema kiezen”, laat Guikema weten. Joor roemt de samenwerking en medewerking van zowel de gemeente Zwolle als de Provincie Overijssel. “Ik hoop dat we bij de derde editie weer met open armen ontvangen worden door alle Zwollenaren.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer