Bijzondere sleepbrancard voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle uit handen van Marco Hoonhorst, van Escape Mobility Company, een nieuwe sleepbrancard ontvangen. PEC Zwolle is de eerste Betaald Voetbal Organisatie die met deze brancard gaat werken. Mineke Vegter, clubarts van PEC Zwolle, is blij met de komst ervan: ,,We kunnen geblesseerde spelers nu beter van het veld vervoeren.”

sleepbrancard.jpg
Foto: PEC Zwolle

De afgelopen jaren werkte PEC Zwolle met de schepbrancard: ,,Met een schepbrancard ligt de speler vaak scheef, omdat vier personen, met verschillende lengtes, de brancard moeten dragen. De Escape-Mattress® model Brancard (de nieuwe sleepbrancard) wordt over de grond gesleept, waardoor de speler stabieler ligt. Een ander voordeel is dat deze brancard neksteunen heeft die de nek stabiliseren”, aldus Vegter. Ook kan de sleepbrancard mee in de ambulance, wat naast tijd ook een eventuele pijnlijke en risicovolle til actie bespaart. De KNVB heeft de nieuwe brancard goedgekeurd. De initiator is ambulance verpleegkundige Paul de Haan. Escape Mobility Company heeft in samenwerking met De Haan de Escape-Mattress® model Brancard ontwikkeld.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mi een kansloos concept, ziet er daadwerkelijk zeer onprofessioneel uit.
  Zowel ‘sleper’ als ‘ slachtoffer’ ondervind hier tevens hinder van.
  Ergonomisch niet echt Arbo verantwoord..
  Wie verteld mij de meerwaarde van dit onzinnige product.


  Maak melding

 2. Zag er tegen ADO ook ultra-vreemd en onpraktisch uit. Of werd gister deze nog gebruikt?

  De afgelopen jaren werkte PEC Zwolle met de schepbrancard: ,,Met een schepbrancard ligt de speler vaak scheef, omdat vier personen, met verschillende lengtes, de brancard moeten dragen.  Maak melding

 3. ook ik vond het er knullig uitzien, dat zal vast te maken hebben met het feit dat ik/wij moeten wennen aan deze noviteit.
  indien dit geen meerwaarde gehad zou hebben zou PEC dit zeker nie t hebben aangeschaft als het niet een goed product zou zijn.
  ik vind het wel passen bij PEC. juist als e als organisatie innovatie en vooruitgang voorstaat.


  Maak melding

Reageer