Gemeenteraad Zwolle op bezoek bij organisaties

De Zwolse gemeenteraad legt op vrijdag 22 juni maar liefst 12 werkbezoeken af. De raadsleden gaan de hele dag op pad door Zwolle. Ze bezoeken die dag de Zwolse roeivereniging ZRZV, voetbalverenigingen F.C. Uluspor en Windesheim, Stichting De Dierenambulance, Stichting Present, Onze Lieve Vrouwebasiliek, Manege ´t Hoefijzer, Gezondheidscentrum Stadshagen, Winkeliersvereniging Diezerpoort, Adventskerk, De Protestante Gemeente Zwolle en de Windesheimer Molen.

Eind mei deed de gemeenteraad een oproep om de raad uit te nodigen voor een bezoek. Hierop hebben een twaalftal organisaties enthousiast gereageerd. Op basis hiervan is een programma opgesteld. De raad is in drie groepen verdeeld. Elke groep bezoekt steeds één organisatie. Op die manier is het mogelijk om in één dag 12 bezoeken af te leggen. Het programma van de dag begint om 9.00 uur met een gezamenlijke start voor het stadhuis. Om de raadsleden herkenbaar te laten zijn, krijgen ze allen een witte pet. Daarna fietsen de verschillende groepen naar de programmaonderdelen.

Het is voor het tweede keer dat de Zwolse gemeenteraad zo´n activiteit gezamenlijk onderneemt. De verschillende fracties in de raad zorgen over het algemeen zelf voor hun contacten met de inwoners van Zwolle. Deze gezamenlijke activiteit past in de ambitie van de gemeenteraad om meer naar buiten te treden.

Artikel delen:

Reageer