Samenwerken aan ontwikkeling online hulp GGZ

Zwolle – Maandag 28 januari ondertekenden Mark Willems, directeur Minddistrict en Ernst Klunder, lid raad van bestuur van Dimence een overeenkomst. De partijen gaan samenwerken in het aanbieden en het ontwikkelen van online behandelingen.

Met de ondertekening gaan Minddistrict, marktleider in online behandelprogramma´s, en Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, een samenwerking aan voor een periode van drie jaar. Zo heeft Dimence nu het recht om gebruik te maken van alle online preventie- en behandelprogramma´s waar Minddistrict over beschikt. Ook gaat Dimence meedenken en -beslissen over de ontwikkeling van online programma’s en onderzoek. Ontwikkeling en onderzoek Rob Gerrits, projectleider E-mental health Dimence: “Door meer samen te werken met Minddistrict en andere ggz-instellingen, zoals GGZ Noord Holland Noord en Novadic Kentron, kunnen we online behandelingen efficiënter en tegen minder kosten verder ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat nieuwe programma´s sneller beschikbaar zijn en daar zijn veel patiënten bij gebaat.” Online hulp Dimence

Dimence biedt online hulp aan mensen met klachten op het gebied van angst, depressie, burn-out, ADHD, autisme en verslavingen en aan naastbetrokkenen. Ook biedt ze meer algemene programma´s op het gebied van bijvoorbeeld verwerken, piekeren en sociale vaardigheden. Patiënten die een behandeling via internet volgen, combineren dit altijd met persoonlijk contact met de behandelaar. De behandeling wordt uitgevoerd door een bekwame behandelaar en in een veilige omgeving.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer