Joey van den Berg vertrekt bij PEC Zwolle

Zwolle – Joey van den Berg vertrekt per direct naar sc Heerenveen! Nadat PEC Zwolle dinsdagmiddag "niets kon zeggen" over een direct vertrek van PEC Zwolle aanvoerder Joey van den Berg en de woordvoerder van sc Heerenveen tegenover Weblog Zwolle liet weten "van niks te weten" leek een vertrek van de middenvelder naar sc Heerenveen al aanstaande. De speler tekent een contract voor drieënhalf jaar. Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp betreurt het vertrek: ,,Joey is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een dragende speler. Het afgelopen seizoen speelde hij een grote rol in het behalen van het kampioenschap. Hij heeft het in Zwolle geweldig gedaan!"

joey_v.d._berg_3.jpg

De 26-jarige captain liet begin november al aan Voetbal International weten open te staan voor een vertrek bij de Blauwvingers, en ambieert een stapje hoger. Van den Berg wil graag een paar jaar spelen bij een stabiele club in de Eredivisie. Van den Berg geldt al jaren als een groot talent. Hij debuteerde ooit voor SC Heerenveen, maar wist er nooit door te breken. Daarna kwam hij uit voor FC Omniworld, Go Ahead Eagles, waarna hij terugkeerde naar de amateurs. PEC Zwolle gaf hem in de zomer van 2010 een nieuwe kans, waarna Van den Berg uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler in de ploeg van trainer Art Langeler. Het contact van de Drent zou in juni 2013 aflopen. Hoeveel er als afkoopsom voor Van den Berg betaald is, is niet bekend gemaakt.

In totaal speelde Van den Berg 73 wedstrijden voor de Zwolse club, waarin hij vijftien keer wist te scoren. Dit seizoen verscheen Van den Berg in zestien officiële wedstrijden binnen de lijnen. PEC Zwolle bedankt Joey van den Berg voor zijn inzet de afgelopen seizoenen en wenst hem veel succes.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Jammer dat Fritsie Spits vandaag niet naar eventuele op handen staande mutaties in de selectie informeerde.
  Ach, zelfs de (Rit)meester mist wel eens kansen.
  Ga nou maar ergens anders shoppen San.
  1 Zwollenaar moet toch genoeg zijn om je gezicht te redden in Heerenveen?  Maak melding

 2. Jammer maar het is niet anders. Samen met Lachman is Joey bijna wekelijks 1 van de betere spelers van Pec.
  En nu vangt Pec nog wat geld voor hem.


  Maak melding

 3. Volgens mij kun je beter bij Zwolle spelen dan in Friesland. Ramsteijn gaat naar VVV, dus Zwolle zal op zoek moeten naar een andere versterking die er nog moet komen in deze transferperiode. Daarom is het ook erg jammer dat Stevanovic geen werkvergunning kon krijgen.


  Maak melding

 4. @ FCZ, ik verwacht van de creatieve technische breinen van onze club nog wel een “direct inzetbaar pareltje” uit de (late) jeugd?
  En/of goed direct inzetbaar scoutingswerk tussen de topamateurs?
  Pareltjes bij de satellietclubs over de grens?

  Zwollenaren komen altijd terug.


  Maak melding

 5. Dit kon wel eens heel slecht uitpakken voor PEC. In een goede reeks en halfverwege het seizoen je beste speler laten vertrekken. Als dit maar goed gaat 😮
  Knap van Heerenveen, je directe concurrent vleugellam maken.


  Maak melding

 6. Van den Berg is een van de betere spelers bij Zwolle.
  Ik snap hier helemaal niets van.
  Eerst het bericht dat Stefanovic geen werk vergunning krijgt (had men dit vooraf niet kunnen weten?) en nu vlak voor de deadline verstrijkt het vertrek van Joey van den Berg.
  Ik durf te wedden dat Zwolle hier weinig voor gekregen heeft en we er ook geen speler bij krijgen.
  Probeer eerst van Benson en Gravenbeek af te komen.
  Ik word hier echt triest van en dit gaat ter vergelijking van de eerste seizoenshelft punten kosten
  >:(>:(


  Maak melding

 7. En mogelijke vervangers als Coppers (Ajax) en van de Pavert (De Graafschap) zijn lang niet van het niveau Joey van den Berg!


  Maak melding

 8. Ja, vreemde datum 29/1 om zonder van den Berg en Stefanovic (waar ik erg goede verhalen over gehoord heb) verder te moeten. Da’s een feit! Het voordeel van dit nadeel?

  Restje dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag nog …. en zaterdag tot 18:45 voor de beleidsbepalende verantwoordelijken om een oplossing te zoeken.

  Heb er alle vertrouwen in.


  Maak melding

 9. Minstens even erg/erger vind ik dat dit niet gaat lukken als ik de geluiden hier serieus moet nemen

  Kenneth Vermeer wordt genoemd als mogelijke opvolger van Victor Valdes in het doel van FC Barcelona……………Ok, scheep maar weer in die Steek

  Real zou De Steek willen hebben. Anders moet Ajax maar eens bij Boer informeren 😉 Krijg je daar 2 D.Boer’s.


  Maak melding

 10. Ben ook zeer benieuwd naar “mijn netwerk”waar Dhr. Nijkamp het vaak over heeft.Nou laat maar zijn dat netwerk?! Of komt er een surprise uit de woestijn???


  Maak melding

 11. Erg jammer, het vertrek van joey zal ons, wanneer er geen toppers bijkomen, zeker punten gaan kosten. Volgens mij gewoon een strategische minne zet van die friezen, die spelen ook alleen maar voor lijfsbehoud dit seizoen. Valt er niet nog wat bij Werder weg te plukken? Coppers en Pavert voegen helemaal niets toe aan dit team, lekker laten zitten waar ze nu ook zitten..


  Maak melding

 12. @ R. kan natuurlijk ook Jaap Stam’s uitgebreide-netwerk zijn?

  Zou een mooi afscheidscadeautje van Jaap zijn….aan de club die em groot heeft gemaakt. Geintje 😉

  Jaap blijft (van Kampenaar) wel gewoon een Zwollenaar. Win-win situatie: werken bij Ajax en wonen in Zwolle.


  Maak melding

 13. ze konden nog wel eens balen wandt ik lees net dat de deal met fer wel eens niet door kon gaan dus heeft twente geen geld voor die speler van herenveen dus zit hij er zometeen nog voor niks ook.


  Maak melding

 14. Gun het hem wel, uit een diep dal gekomen en zichzelf herpakt. Dit heeft hij wel verdient. Ik heb verder al het vertrouwen in de technische staf. Joey is ook vervangbaar hoor. Alle spelers zijn uiteindelijk passanten.


  Maak melding

 15. Lachman (NEC) en Achenteh (Heracles) staan inderdaad in de belangstelling. Nu moet PEC Zwolle ballen tonen en deze spelers een ieder geval niet nu nog laten vertrekken. In de zomer zal er een ieder geval veel versterking bij moeten komen om komend seizoen handhaving te kunnen realiseren.


  Maak melding

 16. Ik heb vernomen dat we vandaag per direct voor ?? 200.000,- (bron: Leeuwarder Courant) één van onze weinige ??eredivisiewaardige?? spelers laten vertrekken naar een (op dit moment) directe concurrent voor directe handhaving. Het betreft een speler die op alle posities in de as (het geraamte van elk voetbalelftal) uit de voeten kan. Verzachtende omstandigheid is dat het een speler betreft die deze zomer anders transfervrij (voor ?? 0,-) zou overgaan.

  Relevante context daarbij is dat we op basis van de huidige stand op de ranglijst ons als promovendus rechtstreeks zouden handhaven aan het eind van het seizoen. Echter ??de marge?? bedraagt 0 punten met een positiever doelpuntensaldo (5) met nog 14 wedstrijden (lees finales) te gaan.

  Dan ben je dus als promovendus op de goede weg, maar heb je nog geen enkele zekerheid.

  Tegelijkertijd weet je dat Art Langeler en Jaap Stam vertrekken en dat we ons tot op heden nog niet hebben versterkt (Stefanofoetsie) in tegenstelling tot directe concurrenten als Roda JC (Ebecilio), NAC Breda (Ten Voorde), VVV Venlo (Ramsteijn) en zelfs Willem II (Cornelisse).

  Terugkijken is mooi maar komt dicht in de buurt bij Bruce Sprinsteens ??Glory Days??.

  Vooruitkijkend hebben we vernomen dat de omzet dit seizoen is begroot op ?? 8.000.00,- (seizoen 2011/2012 ?? 4.400.00,- dus groei circa 80%) en dat er plannen klaar liggen om de stadioncapaciteit begin volgend seizoen te verhogen naar 13.000 plaatsen. Een uitbreiding die de club hoopt ⤽volledig te kunnen financieren met de recent uitgeschreven obligatielening (!)⤝.

  Onze club ⤽wil de komende seizoenen toewerken naar een positief resultaat om de negatieve vermogenspositie (schuld) van ?? 1.176.000,- te verbeteren. Daarbij geldt dat aan het eind van het seizoen 2014-2015 de gemeentelijke garantstelling moet zijn afgelost.

  Ter herinnering: ⤽ De gemeenteraad stemde maandag 8 februari 2010 in met een garantstelling voor FC Zwolle. De club kan met die garantstelling bij een bank een lening van maximaal een miljoen euro afsluiten. De raad heeft bepaald dat als onderlegger voor de garantstelling een prestatiecontract wordt afgesloten waarin staat hoe de voetbalclub de komende jaren (financiële) verantwoording aflegt en welke (maatschappelijke) acties van FC Zwolle verwacht worden als tegenprestatie. FC Zwolle kan met de lening die de club zelf afsluit de komende jaren haar financiële positie versterken⤝… . ⤽Burgemeester en wethouders hebben de voorwaarden vastgesteld waaraan FC Zwolle moet voldoen voor de garantstelling die de gemeente afgeeft voor de voetbalclub. FC Zwolle moet volgens het prestatiecontract de komende jaren een aantal duidelijke afspraken nakomen op het gebied van financiële voorwaarden en rapportage aan de gemeente. Bovendien moet FC Zwolle haar rol als maatschappelijke organisatie en (sport)ambassadeur van de stad waarmaken. De garantstelling wordt de komende competitieseizoenen steeds afgebouwd met 200 duizend euro: aan het einde van het seizoen 2014-2015 is de garantstelling afgelopen. FC Zwolle rapporteert elk kwartaal de exploitatiecijfers, de begroting en de liquiditeitsprognose aan de gemeente. Jaarlijks legt de club een accountantsverklaring en het volledige accountantsrapport, inclusief managementletter, voor aan de gemeente. Bij flinke afwijkingen in de begroting (vanaf 10 procent) of bij grote uitgaven wordt er overlegd met de gemeente. FC Zwolle is al op vele fronten maatschappelijk actief, maar het prestatiecontract voor de garantstelling geeft de komende jaren heel duidelijk aan wat van de club verwacht wordt aan inzet voor de (breedte)sport in de regio. Het gaat dan bijvoorbeeld om het geven van clinics, het ontvangen van amateurverenigingen, het organiseren van thema-avonden en betrokkenheid bij allerlei sportactiviteiten en gastlessen in buurten en scholen. Extra aandacht is er daarbij voor de gehandicaptensport. Indien (!) FC Zwolle zich niet houdt aan de afspraken in het
  prestatiecontract, dan vervalt de garantstelling voor de resterende periode.⤝

  Met nog 14 Eredivisiewedstrijden te gaan lijkt PEC Zwolle op de goede weg maar hebben we ons dus nog niet versterkt (wel verzwakt), heeft onze club een schuld van ?? 1.176.000,- en een gemeentelijke garantstelling die medio 2015 moet zijn afgelost op voorwaarde van de inzet voor de (breedte)sport in de regio.

  Volgens mij is het dus nog geen tijd voor genoegzaamheid, maar is er werk aan de winkel om een incidenteel succes te vertalen in een structureel Eredivisieschap (lees toekomstbestaan voor het betaald voetbal in Zwolle).

  Ik hoop dat Van Berg de laatste ??Eredivisiewaardige speler?? is die vertrekt en dat we voor het sluiten van de transfermarkt een ??Eredivisiewaardige?? directe versterking (geen huurling) kunnen verwelkomen om de kansen op een verlengd Eredivisieschap te optimaliseren.  Maak melding

 17. Denk dat van de Berg ook niet Heerenveen uit het Slob kan halen .Er zitten veel goede spelers bij Heerenveen en die lukt het nog niet de winst vast te houden .Een hele goede voetballer van de Berg en een werkbaarder ook hopelijk doet hij het bij Heerenveen ook zo goed en krijgt hij het niet te gauw aan de stok met de gele kaarten .


  Maak melding

 18. @ElRey,

  zo lijkt het in elk geval alsof je ergens verstand van hebt….

  Tot op heden doen we het prima toch in de competitie?! Ik twijfel er niet aan dat ze weten wat ze doen bij PEC en hoe je het ook went of keer (met of zonder vd Berg), we blijven toch een degradatiekandidaat.

  Dit seizoen doen we het misschien boven verwachting goed. Zodra dat het geval is worden al je spelers bij je weggeplukt, kan je opnieuw beginnen met het bouwen van een elftal en doe je volgend jaar gewoon weer mee om de onderste plekken.

  Dus 200.000 vangen voor een speler die komende zomer anders gratis wegloopt: groot gelijk!
  vd Berg die bij een grotere club (ookal staan ze nu op gelijke hoogte) gaat spelen dan zwolle: groot gelijk!

  De wereld vergaat niet nu die jongen niet meer mee doet.
  Geloof mij: alles komt goed, hetzij in de eredivisie, hetzij in de eerste divisie 😉


  Maak melding

 19. Vanavond PEC-Heracles, je wordt als vaste supporter (lees: seizoenskaarhouder) erg gewaardeer door PEC, 5 euro korting. De meesten betalen dan 20 euro, nu gaat de kaartverkoop niet goed, 5000 kaarten verkocht.
  Doen we de kaarten maar goedkoper, de man/vrouw naast je, die zo af en toe een wedstrijd bezoekt, betaalt maar 15 euro.

  Goed bezig PEC, je waardeerd je vaste supporters.>:(


  Maak melding

 20. Vooral de Sensator -tribune vertoont té vaak té veel lege plaatsen.
  Een krant die zelf bijna dagelijks verslag doet van het aantal arbeidsplaatsen dat in onze Provincie verdwijnt durft rustig méér dan de hoofdprijs te vragen voor hun noodtribune.  Maak melding

 21. Marco van Basten is uitermate verheugd met de komst van Joey van den Berg en de Belg Yassine El Ghanassy naar SC Heerenveen. Vrijdag zal de van PEC Zwolle overgekomen middenvelder in de basis staan in het duel met RKC Waalwijk, zo vertelt de coach van de Friezen op de clubwebsite.

  ‘Hij is een type dat we goed kunnen gebruiken’, aldus Van Basten over Van den Berg. ‘Een schot in de roos. Ik wilde een Nederlandse jongen, een linkspoot en iemand met ervaring. Joey is bovendien een persoonlijkheid, een type dat deze groep uitstekend kan gebruiken. Ik denk dat we heel blij moeten zijn met zijn komst.’


  Maak melding

Reageer