PEC Zwolle-spelers actief voor ‘IK Lekker fit!?’

Zwolle – De PEC Zwolle-spelers Bram van Polen en Bart van Hintum overhandigen donderdag 31 januari aan de kinderen van KBS De Vlieger de nieuwe producten die zijn ontwikkeld in het kader van het lesprogramma ‘IK Lekker fit!?’, onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om vanuit de samenwerking tussen Zilveren Kruis Achmea en PEC Zwolle United drie producten te ontwikkelen. SportService Zwolle fungeert als projectleider. Basisschool De Vlieger is één van de elf IK Lekker fit!? scholen in Zwolle en de kinderen op de brede school ontvangen donderdag als eerste de nieuwe producten. De kinderen krijgen uit handen van Bram van Polen en Bart van Hintum allemaal een kookboek met gezonde recepten van PEC Zwolle-spelers. De voetballers zijn gevraagd hun favoriete ontbijt, lunch en dinerrecepten en hun fittip te beschrijven voor de deelnemende kinderen aan IK Lekker fit!? in Zwolle. Deze gezonde recepten en tips zijn opgenomen in een kookboek dat door Zilveren Kruis Achmea en PEC Zwolle United gratis beschikbaar wordt gesteld voor alle kinderen van de deelnemende scholen! Het tweede product heet ‘Help Sticks!’. Sticks, de bekende Zwolse rapper van de Fakkelbrigade (ook wel bekend als Junte en voorheen als rapper van Opgezwolle), vraagt hulp van kinderen uit groep 6 tot en met 8 bij het maken van een rap over gezondheid. Sticks heeft de eerste zinnen al bedacht en op film gezet. Het is aan de kinderen om de rap verder af te maken. De meest originele rap wint. Vervolgens gaat de klas samen met Sticks de rap opnemen in een studio. Dit wordt tevens dé IK Lekker fit!?-rap van Zwolle.

En tot slot zijn er videoboodschappen gemaakt. De trainer en spelers van PEC Zwolle hebben videoboodschappen ingesproken die gebruikt kunnen worden als aanvulling op het lesprogramma van IK Lekker fit!?. Bekende gezichten als trainer Art Langeler en Fred Benson gaan verder in op onderwerpen als een gezond ontbijt, het menselijk lichaam en de werking van ons hart. Door middel van een quiz, sprekende beelden en opdrachten worden deze onderwerpen onder de aandacht gebracht. Er zijn videoboodschappen ingesproken voor groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 (aansluitend bij de doelgroepverdeling van de lesmethode).

Artikel delen:

Reageer