Mooie gift van Rotaract voor ‘Schipper’

Zwolle – Rotaract Zwolle heeft na de succesvolle eerste editie van de champagneactie in 2011 ook afgelopen jaar weer de champagneactie gehouden. Rotaract is begin oktober met een afvaardiging van vier leden naar de Champagnestreek in Frankrijk afgereisd. Bij verschillende champagnehuizen en -boeren is er champagne geproefd, maar uiteindelijk werd opnieuw voor de champagne van het merk Henri Chauvet gekozen. Een bus werd volgeladen met champagne en vervolgens in Nederland aan de man gebracht. Inmiddels zijn alle flessen verkocht en uitgeleverd en is de winst ten behoeve van de stichting bepaald op ruim € 3.084,45.

29-01-2013_overhandiging_cheque_aan_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_04.jpg

De eerste fles champagne werd dinsdagavond in Locatie Oostergo aangeboden aan het bestuur van de stichting Schipper mag ik ook eens varen, het goede doel waarvoor Rotaract Zwolle zich in 2012 op verschillende manieren heeft ingespannen. Eerder in het jaar werd door Rotaract een Zwolse Quiznight georganiseerd met medewerking van de Ierse pub Sally O’Briens. Tijdens die Quiznight kreeg de Stichting een platform om zich te presenteren voor de Rotaryleden van alle drie Rotaryclubs die Zwolle kent. De opbrengst van de Quiznight bedroeg € 400,– en kwam eveneens volledig ten goede van de Stichting.

29-01-2013_overhandiging_cheque_aan_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_03.jpg

29-01-2013_overhandiging_cheque_aan_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_01.jpg

29-01-2013_overhandiging_cheque_aan_schipper_mag_ik_ook_eens_varen_02.jpg

De stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ heeft als doel een schip (dat inmiddels is aangekocht met behulp van verschillende donaties) geschikt te maken voor mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen en vervolgens voor deze groep mensen op het schip vaarvakanties te organiseren tegen een betaalbare prijs. De stichting heeft dringend behoefte aan nadere financiële hulp voor de verbouw van het schip.

Voor mensen met een beperking bestaan nu nog maar weinig of in ieder geval alleen erg kostbare mogelijkheden om op (vaar)vakantie te gaan. Daar wil de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen. Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de aanvragen die nu al regelmatig binnenkomen bij de stichting. Aan het roer van de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ staat een groep enthousiastelingen, waaronder ouders van mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Een aantal leden van het bestuur heeft bovendien een geschiedenis in of affiniteit met de scheepvaart. De bestuursleden hebben daarnaast al diverse andere mensen bereid gevonden om mee te helpen. Zeer trots is de stichting op de komst van Thecla Bodewes als beschermvrouwe. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting: www.schippermagikookeensvaren.nl.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Een geweldige bijdrage van Rotaract Zwolle die met zo’n cheque onze stichting ondersteunt. Deze club van jonge enthousiaste mensen verzamelen geld in, om een uniek Zwols project te helpen realiseren.
  Mooi om te zien dat dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers die belangeloos werken aan dit project.

  Voor anderen die willen helpen met een bijdrage, materiaal of willen meewerken. Neem gerust contact op want er moet nog heel veel gebeuren in 2013. Schippermagikookeensvaren.nl
  Vriendelijke groet,
  R. van der Meij


  Maak melding

 2. Geweldig nieuws voor jullie.
  Ga zo door.
  helaas geen tijd over om te komen helpen, maar kom wel een keer meevaren;);)
  Vriendelijke groet. Janita


  Maak melding

Reageer